Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Japan tweede finalist van World Port Tournament
English

ROTTERDAM - Japan kwam zaterdagavond (20 juli) tot een overtuigende 8-1 overwinning tegen Chinese Taipei om de tweede finalist te worden van het 17e World Port Tournament Baseball. Vorig jaar stonden deze twee ploegen tegenover elkaar in de Finale en werd Taipei de winnaar van het evenement.

In de Finale van dit jaar, die zondag om 14:00 uur wordt gespeeld, staat de universiteitsploeg van Japan tegenover Nederland. Vrijdagavond werd Nederland de eerste finalist toen het eveneens won van Chinese Taipei. Net als Japan vandaag scoorde Oranje acht punten, maar stond er geen toe.

Zaterdagmiddag kwam North America tot een 6-0 shutout tegen Curaçao in een door regen ingekorte wedstrijd om op de vierde plaats te eindigen. Door het verlies eindigde Curaçao op de vijfde positie.

De Amerikaans/Canadese ploeg nam een vroege voorsprong door tweemaal te scoren in de eerste inning en daar drie punten aan toe te voegen in de derde slagbeurt. Met een 6-0 voorsprong kreeg de ploeg de eerste twee slagmensen op de honken in de 2e6, maar toen zorgde een hevige regen/hagelbui voor een onderbreking van het duel. Even later werd de wedstrijd definitief gestaakt vanwege de conditie van het speelveld.

Zaterdagavond nam ook Japan een snelle voorsprong tegen Chinese Taipei. Japan, dat wordt vertegenwoordigd door het team van Kanagawa University, scoorde vier punten in de tweede helft van de eerste inning op vier honkslagen, waaronder een 2-run double van Joh Ohkanda.

Chinese Taipei scoorde hun enige punt in de 1e9 op vier wijd met volle honken voor Chen-Yu Yang. Maar met de honken vol maakten twee strikeouts en een force play-grounder een einde aan de wedstrijd.

Na afloop van de voorronde, die woensdag werd afgesloten, stond Chinese Taipei op de eerste plaats en werd gevolgd door Curaçao. Opmerkelijk genoeg eindigden de twee teams die tegenover elkaar staan in de Finale in de voorronde op de vierde en vijfde plaats. Nederland (vierde) en Japan (vijfde) deden het niet zo goed op de eerste dagen van het evenement. Door de opzet van de Play-Offs blijven alle teams echter in de race voor de Finale. En zo is het mogelijk dat teams die op de laatste plaats staan alsnog de beslissende wedstrijd kunnen bereiken. En dat is iets wat dit jaar gebeurde.

(20 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.