Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS scoort laat tegen HCAW en voorkomt 'sweep'
English

HAARLEM - DSS stond vroeg achter, nam de leiding en scoorde weer laat in de wedstrijd om met 10-5 te winnen van HCAW op zondag (21 april) en een '3-game sweep' te voorkomen.

In de eerste twee wedstrijden boekte HCAW tweemaal een 'one-run' overwinning.

In de opener op donderdag brak HCAW een 1-1 stand met een 3-run rally in de achtste inning en won met 4-3. Op zaterdag won HCAW met slechts 1-0 in een wedstrijd die bijna een No-Hitter was en eindigde met een 'appeal-play'. Startende pitcher Kaj Timmermans was bezig met het gooien van een No-Hitter, maar die eindigde in de negende inning.

DSS kwam tot 18 honkslagen, het hoogste aantal voor één team dit seizoen. Alle negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag. Koen Halderman en Mitchel Dautzenberg sloegen beiden drie honkslagen en hadden twee binnengeslagen punten.

HCAW sloeg tien honkslagen, waaronder drie van Oliver van der Wijst Severino met tweemaal een tweehonkslag.

De 28 honkslagen zijn eveneens het hoogste aantal in één wedstrijd dit seizoen voor twee teams samen.

(21 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
HCAW nam een vroege voorsprong met het scoren van drie punten in de eerste helft van de eerste inning op DSS-starter Tim Halderman. De rechtshander gooide vier op lead-off hitter Jeandro Tromp, die scoorde op een one-out single van Oliver van der Wijst Severino. Even later leverde ook Rodney Daal een puntscorende honkslag af. Met twee uit schoof Daal op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Ruendrick Piternella.

In de volgende vijf innings kwam HCAW nog slechts eenmaal in scoringspositie. De ploeg scoorde weer in de zesde, maar op dat moment stond DSS met 6-3 voor.

DSS antwoordde met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk. Devano Pieter begon met een honkslag en scooorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Tino van Erk. Met twee uit en Van Erk op het derde honk sloeg Aldi Guzman een puntscorende honkslag om de achterstand te verkleinen naar 3-2.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede inning sloeg DSS toe met drie punten in de derde slagbeurt. De drie punten waren allemaal onverdiend, want de HCAW-verdediging maakte twee kostbare fouten. Lead-off hitter Tino van Erk kwam na een fout op het honk en schoof op na een honkslag van Brian Raap. Een opofferingsstootslag van Ibrahin Redan leverde geen nul op en dus waren de honken allemaal bezet. De gelijkmaker werd vervolgens gescoord toen volgende slagman Aldi Guzman vier wijd kreeg. Vervolgens werd Raap op het derde honk uitgeschakeld via een pick-off van catcher Rodney Daal. Burgersdijk volgde met een strikeout. Hierna sloeg Koen Halderman een honkslag en dat bracht Guzman naar het tweede honk. Redan schoof op naar het derde honk en scoorde op een daarnavolgende fout. Het volgende punt werd toegevoegd toen ook Runai Coran een honkslag sloeg. En dus stond DSS nu met 5-3 voor.

...Koen Halderman...
...3 hits, double, 1 gescoord punt, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Na twee lopers te hebben achtergelaten in de vierde voegde DSS weer een punt toe in de vijfde. Leandro Anasagasti begon met vier wijd en scoorde op een one-out double van Mitchel Dautzenberg.

Beide teams lieten een loper achter op het derde honk in de zesde inning. HCAW verkleinde de achterstand daarna naar 6-4 in de zevende op nieuwe pitcher Sander Helmendach. Ruendrick Piternella begon met vier wijd en Arthur Lugtmeijer sloeg een honkslag. Piternella scoorde later op een grounder van Berend Ruben, maar HCAW strandde een andere loper op het derde honk.

DSS pakte het punt onmiddellijk terug in de eigen zevende slagbeurt. Met één uit kreeg Runai Coran vier wijd en hij scoorde op een 2-out single van Devano Pieter.

In de 1e8 was het HCAW dat weer tot scoren kwam. Met één uit sloeg Oliver van der Wijst Severino een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out double van Patrick Bok.

Met een 7-5 voorsprong nam DSS meer afstand en besliste de wedstrijd door driemaal te scoren met twee uit in de 2e8. Ian Delemarre werd de nieuwe werper voor HCAW. Hij kreeg een lead-off single tegen van lead-off hitter Diamond Silberie. Met één uit stal die het tweede honk, maar werd daarna uitgeschakeld bij een poging het derde honk te stelen. Met twee uit kregen Aldi Guzman en Leandro Anasagasti beiden vier wijd en scoorden op een hiernavolgende tweehonkslag van Koen Halderman. Die schoof op na een honkslag van Runai Coran en dat zorgde voor de volgende werperswissel. Timo van Ancum nam het over, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Mitchel Dautzenberg die de voorsprong opvoerde naar 10-5. De honken kwamen nog vol te staan toen Devano Pieter met een worp raakte, maar de drie lopers bleven achter.

De 1e9 begon met een tweehonkslag van Arthur Lugtmeijer. Echter, hij werd uitgeschakeld in een dubbelspel na een appèl nadat de volgende slagman was uitgevangen. Norbert Jongerius sloeg daarna nog een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een foute aangooi, maar strandde op het derde honk, want de wedstrijd eindigde even later met een strikeout.DSS - HCAW 10-5
RHE
HCAW300000110-5103
DSS20301013X-10182
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L (0-2)2.242852

Jiorgeny Casimiri2.1 (*)12411

Oscar Meuris211211

Ian Delemarre0.212333

Timo van Ancum0.1--1--
(*) - Casimiri gooide op twee slagmensen in de zesde inning

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (2-1)611533

Sander Helmendach, SV (2)311522
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Renate Vork.
Scoreboard Operator-Jan Zaal.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:55 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,6° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 34%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.