Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Storks boekt grote zege tegen Quick Amersfoort
English

AMERSFOORT - Na twee ruime nederlagen in de voorgaande twee wedstrijden boekte Silicon Storks zelf een grote overwinning op zondag (21 april) door met 12-2 te winnen van Quick Amersfoort in acht innings. Hierdoor eindigden alledrie de wedstrijden van deze reeks via de mercy-regel.

In de opener op donderdag brak Quick Amersfoort een 1-1 stand in de vijfde inning en won met 11-1 in een mercy-regel zeven inning-wedstrijd.

Op zaterdag scoorde Quick Amersfoort vijf punten in de derde inning om een vroege en comfortabele voorsprong te nemen en boekte een overtuigende 13-2 winst in een 8-inning wedstrijd.

Storks sloeg slechts één honkslag meer dan Quick, 8-7, maar de slagmensen kregen ook nog eens twaalf vrije lopern van vier werpers. De ploeg brak een 2-2 stand in de vierde inning en kwam tot een rally van vijf punten in de achtste.

(21 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Het was Quick Amersfoort dat de score opende met twee punten in de eerste inning, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg. Storks kwam langszij in de derde inning, nam meer afstand in de middelste innings en scoorde nog eens zes punten daarna om tot een verschil van 10 punten te komen, met 12-2 te winnen en het duel via de mercy-regel af te sluiten. Het was voor het eerst dat Storks een mercy-regel overwinning boekte sinds het vorig seizoen terugkeerde in de Hoofdklasse.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Quick Amersfoort tweemaal op starter Nick Winkel. Joran Berkhout begon met een honkslag en Rachid Engelhardt kreeg vier wijd. De twee schoven op na een grounder van Bryan Engelhardt, waarna ze respectievelijk scoorden op een opofferingsslag van Jan-Willem Geerts en een driehonkslag van Jules Cremer. Hierna kreeg Remian Denis nog vier wijd, maar twee lopers bleven achter.

Quick Amersfoort werd in het restant van de wedstrijd puntloos gehouden, hoewel er nog een aantal lopers in scoringspositie kwam.

Storks liet een loper achter op het tweede honk in de tweede inning op starter Taylor Clemensia, maar kwam langszij in de derde slagbeurt met het scoren van twee onverdiende punten. Met twee uit sloeg Kevin Nieveld een honkslag, waarna Clemensia vier wijd gooide op Luuk Visser en Kris Morris. Met de honken vol werd een vangfout gemaakt op een pop-fly van Joost van den Bergh wat voor de twee punten zorgde.

Nadat Quick lopers had achtergelaten op het eerste en tweede honk in de 2e3 nam Storks de leiding in de vierde slagbeurt. De ploeg scoorde eenmaal, maar dat had meer kunnen zijn, want het kreeg de honken vol met nul uit. Jurriaan Dijk begon met vier wijd, waarna Milo Botman een honkslag sloeg en Roy Winkel werd geraakt door een worp. Met drie lopers op de honken nam Brian van Laar hierna de pitching over van Clemensia. De linkshander gooide vier wijd op Krisztián Tóth en dat bezorgde Storks een 3-2 voorsprong. Maar hierna zorgde een grounder voor een gedwongen nul op de plaat, gevolgd door een strikeout en groundout.

...Kevin Nieveld (links) en Giovanny Perez scoorden...
...respectievelijk drie en twee punten voor Storks...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e4 was het Quick dat in scoringspositie kwam met nul uit, maar verzuimde tot scoren te komen. Jordy Burger begon met een honkslag en toen daar een outfield-fout op volgde wist hij het derde honk te bereiken. Nadat volgende slagman Sam van der Ploeg vier wijd had gekregen werd Joran Berkhout uitgevangen door rechtsvelder Milo Botman. Burger vertrok vanaf het derde honk in een poging te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van Botman naar catcher Jurriaan Dijk. In de vijfde liet Quick lopers achter op het eerste en tweede honk.

Storks nam daarna wat meer afstand door driemaal te scoren met nul uit in de 1e6. Met één uit sloeg Roy Winkel een honkslag en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Kevin Nieveld en Luuk Visser beiden vier wijd kregen. Een punt werd gescoord na een wilde worp van Brian van Laar, waarna Kris Morris volgde met een 2-run single die de stand verhoogde naar 6-2.

In de 2e6 was er weer een nieuwe scoringskans voor Quick Amersfoort. Nadat Jordy Burger begon met vier wijd werd Jurrian Koks ingezet om het werpen over te nemen van Nick Winkel. HIj kreeg een honkslag tegen van Sam van der Ploeg wat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Met twee uit en het eerste honk open kreeg powerhitter Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd. Een grounder eindigde de slagbeurt.

Storks voegde weer een punt toe in de zevende. Giovanny Perez begon met vier wijd, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van, wat ook zorgde voor een 'inning-ending double play'. In de 2e7 maakte de Storks-verdediging hun tweede dubbelspel.

Met een 7-2 voorsprong besliste Storks de wedstrijd met een 5-run rally in de eerste helft van de achtste inning. Kevin Nieveld en Luuk Visser begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen Kris Morris vier wijd kreeg. Hierna werd Mark Kolner de nieuwe werper voor Quick. Hij gooide vier wijd op Joost van den Bergh, wat voor een punt zorgde, waarna Giovanny Perez een 2-run ground-rule double afleverde. Jurriaan Dijk volgde met een opofferingsslag, waarna een honkslag van Stephon Mohamed het volgende punt opleverde en de stand op 12-2 bracht.

In de 2e8 schakelde Jurrian Koks drie slagmensen op rij uit om de wedstrijd af te sluiten en een 3-inning save te verdienen.Quick Amersfoort - Silicon Storks 2-12 (8 inn.)
RHE
Silicon Storks00210315-1282
Quick Amersfoort20000000-271
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, W (1-1)5 (*)17422

Jurrian Koks, SV (1)3223--
(*) - Winkel gooide op één slagman in de zesde inning

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Taylor Clemensia, L (0-3)3 (*)34231

Brian van Laar2.253233

Pastor Enrique Martínez Chavez1.1 (**)-4244

Mark Kolner1-1222
(*) - Clemensia gooide op drie slagmensen in de vierde inning
(**) - Martínez gooide op drie slagmensen in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-John Beltman, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Gerrit Timmerman.
Scoreboard Operator-Gerrit Timmerman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:00 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 24,3° C; windrichting oost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 27%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.