Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Rechtshander Juan Carlos Sulbaran versterkt pitching-staf DSS
English

HAARLEM - Rechtshandige werper Juan Carlos Sulbaran speelt dit seizoen in de Hoofdklasse voor DSS. De komst van de voormalige profwerper werd vrijdag (22 maart) door de club bekend gemaakt.

...Juan Carlos Sulbaran als pitcher voor Storks...
...in de Hoofdklasse 2018...
(© Foto: Henk Seppen)
JC Sulbaran ging op donderdag akkoord om voor de Haarlemse club uit te komen en staat met onmiddellijke ingang op het roster. Het is de bedoeling dat hij zijn heuveldebuut zal maken op zondagmiddag wanneer DSS om 14:00 uur speelt tegen Onze Gezellen. Dat duel is dit weekeinde het vierde op het programma voor DSS tijdens een toernooi dat wordt georganiseerd door Kinheim in het Haarlemse Pim Mulier Stadion. DSS speelt zowel op zaterdag als op zondag tweemaal. DSS opent de competitie op 4 april tegen Meerlease Pioniers.

,,Sulbaran is een welkome en zeer nodige aanvulling voor onze werpersstaf'', stelde Hoofd Coach Marco Wels op vrijdag. ,,Hij brengt veel ervaring in het team'', aldus Wels, die dit seizoen debuteert als Hoofd Coach van DSS. Op het moment moet DSS het doen zonder linkshander Nick Keur en rechtshander Scott Prins, die beiden geblesseerd zijn en voorlopig niet inzetbaar zullen zijn. Keur miste ook het hele vorige seizoen, omdat hij herstellende is van een Tommy John-ingreep.

Vorig jaar maakte Sulbaren zijn debuut in de Nederlandse Hoofdklasse toen hij uitkwam voor Silicon Storks. Hij voegde zich toen in juni bij de ploeg, maar verliet Storks minder dan een maand later toen hij weer terugkeerde naar het profhonkbal. Sulbaran was gecontracteerd door Winnipeg Goldeyes in de American Association (Independent League). Sulbaran gooide in drie wedstrijden (allen starts) voor Storks en kwam tot 13 keer drie slag in negen innings, waarin hij negen honkslagen moest toestaan. Hij werd ook eenmaal ingezet als designated hitter en speelde in één wedstrijd als linksvelder.

Korte tijd later werd Sulbaran echter weer 'released' door Winnipeg, waar hij 1-2 was en in zes wedstrijden gooide. Hij keerde weer terug naar Storks voor wie hij toen gooide in de Degradatie-Poule. De rechtshander gooide wederom in drie wedstrijden en kwam toen tot 25 keer drie slag in 18 1/3 inning, maar moest ook 19 honkslagen incasseren en kreeg 18 punten tegen, wat resulteerde in een 6.87 ERA. Hierna domineerde Sulbaran in de Promotie/Degradatie Series tegen Kinheim. In die reeks nam hij deel aan twee wedstrijden gooide 24 keer drie slag in 13 innings, waarin hij afsloot met een 0.69 ERA. Storks won de reeks om zich te handhaven in de Hoofdklasse. 'Overall' was Sulbaran 2-3 als werper voor Storks.

...Juan Carlos Sulbaran als pitcher voor Nederland...
...tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
De 29-jarige rechtshander, die werd geboren op Curaçao, speelde in de Minor Leagues van 2009 tot en met 2016.

Als High School-student in Florida werd hij geselecteerd tijdens de 2008 MLB June Amateur Draft door Cincinnati Reds. Sulbaran speelde in de Reds-organisatie in 2009-2012 op Single-A niveau.

Tijdens het seizoen 2012 werd de werper geruild naar Kansas City Royals. In die organisatie speelde Sulbaren in 2012-2015 voornamelijk in Double-A, maar hij bereikte Triple-A in 2015.

Nadat hij in december 2015 Free Agent was geworden werd hij gecontracteerd door St. Louis Cardinals. Daar speelde hij in 2016 in Double-A en Triple-A.

In acht Minor League-seizoenen gooide Sulbaran in 202 wedstrijden, de meeste daarvan als starter. De rechtshander was 49-65 met een 5.48 ERA en kwam tot 859 keer drie slag in 925 2/3 inning, waarin hij 959 honkslagen moest toestaan.

Sulbaran gooide voor het Dutch Caribbean Team tijdens de Haarlemse Honkbal Week van 2008. Hierna werd hij opgenomen in de selectie van het Nederlands Team met wie hij later in het jaar deelnam aan de Olympische Spelen in Peking (China).

Sulbaran maakte ook deel uit van de succesvolle Nederlandse ploeg die in 2011 de titel veroverde op het Wereldkampioenschap van 2011 in Panama. In hiernavolgende jaren gooide Sulbaran ook voor Oranje in de World Baseball Classic 2009 en 2017, de Premier12 in 2015 en de Japan Warm-Up Games in 2016.

(22 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.