Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint nipt van Twins in Oosterhout
English

OOSTERHOUT - L&D Amsterdam Pirates opende hun oefenseizoen op zaterdag (23 maart) met een minimale 1-0 overwinning tegen en bij Twins Oosterhout. Het enige punt werd gescoord in de zevende en laatste inning van de wedstrijd.

Voor Amsterdam Pirates was dit de eerste oefenwedstrijd van het jaar, nadat een aantal eerdere ontmoetingen moest worden geschrapt vanwege ongunstige weersomstandigheden. Twins speelde voor vandaag één oefenduel en dat gebeurde twee weken geleden in België.

De twee ploegen spelen zondag weer tegen elkaar, maar dan in Amsterdam.

Het duel van vandaag maakte deel uit van de Opening Day-festiviteiten op het complex van Twins, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert. In plaats van een aantal activiteiten op de eerste speeldag van het reguliere seizoen organiseerde Twins een Opening Day tijdens het oefenseizoen. Vandaag waren spelers/speelsters en coaches van zo'n twaalf teams van de vereniging aanwezig en werden allemaal voorgesteld.

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Twins en Pirates werden de spelers van deze twee ploegen eveneens geïntroduceerd. Mark Buijs, de Burgemeester van Oosterhout, woonde de activiteiten vandaag ook bij en gooide de ceremoniële eerste bal, waarmee hij officiëel het thuis-seizoen 2019 van Twins opende.

Buijs werd in november vorig jaar voorgedragen voor Burgermeester van Oosterhout en is sinds 19 december in functie.

(23 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Twins en Amsterdam Pirates speelden een aantrekkelijke wedstrijd, waarin een aantal prima verdedigende acties te zien was en die werd beslist in de zevende en laatste inning.

Veteraan Rob Cordemans startte voor Amsterdam Pirates en gooide twee innings. Dit seizoen kan de 44-jarige rechtshander een aantal bijzondere mijlpalen bereiken in zijn indrukwekkende loopbaan. Wanneer het seizoen op 4 april van start gaat wordt dat zijn 26e in de Hoofdklasse. Gedurende het seizoen kan Cordemans de eerste werper in de historien worden met 200 overwinningen, 2.000 strikeouts en 2.000 gegooide innings.

...Rashid Gerard scoorde het enige punt...
...voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
Cordemans kreeg één honkslag tegen, waarna hij werd opgevolgd door Kevin Heijstek in de derde inning. Tom Stuifbergen, die vorig seizoen uitkwam voor DSS, gooide de laatste twee innings voor Amsterdam en werd de winnende werper.

Twins-starter Jan Evertse had eveneens een goed optreden en gooide drie puntloze innings. Rookie Koen Postelmans nam het daarna over in de vierde. Raf Cocu gooide de laatste twee innings voor Twins en kreeg het enige punt in de wedstrijd tegen.

Hoewel dit de eerste gelegenheid voor Pirates was om een wedstrijd te spelen en de tweede keer voor Twins was er toch een opmerkelijk feit, want beide team speelde foutloos.

Er was een aantal goede acties in dit duel. Zo eindigde één van de innings toen een loper van Twins bij een steelpoging op het derde honk werd uitgeschakeld door Amsterdam-catcher Max Clarijs. En Amsterdam-slagman Linoy Croes sloeg een line drive richting eerste honkman Shurman Marlin, die niet alleen de bal wist te vangen, maar ook een 'unassisted double play' wist te maken.

In de eerste helft van de zevende inning scoorde Amsterdam Pirates het enige punt. Rashid Gerard opende als slagman en sloeg een pop-fly net achter werper Raf Cocu. De bal viel tussen Cocu en een paar infielders op de grond en dus bereikte Gerard het honk met een infield-hit. Met twee uit kreeg Amsterdam de honken vol toen Max Clarijs en Delano Selassa beiden vier wijd kregen. Hierna sloeg Roelie Henrique een line drive naar eerste honkman Shurman Marlin. Die dook en wist de bal te stoppen, maar kon Henrique niet uitschakelen, die zodoende een infield-hit sloeg. Gerard scoorde en terwijl Martin weer opstond probeerde ook Clarijs te scoren, maar die werd vervolgens op de plaat uitgeschakeld om de inning af te sluiten. Selassa en Henrique kwamen naar Pirates na vorig seizoen te hebben gespeeld voor HCAW.

,,Dit was onze eerste keer buiten, maar het was een goede wedstrijd'', stelde Amsterdam Hoofd Coach Brian Finnegan na afloop. In oktober werd Finnegan de opvolger van Charles Urbanus, die was gestopt nadat hij de ploeg vijf seizoenen had geleid.Twins Oosterhout - L&D Amsterdam Pirates 0-1 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates0000001-1 0
Twins Oosterhout0000000-0 0
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans2 --

Kevin Heijstek3 --

Tom Stuifbergen, W (1-0)2 --

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Jan Evertse3 --

Koen Postelmans2 --

Raf Cocu, L (0-1)2 11
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-André Ficken.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11,4° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.