Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

DSS speelt eerste twee wedstrijden in toernooi
English

HAARLEM - DSS speelde op zaterdag (23 maart) hun eerste twee wedstrijden van het oefenseizoen. De ploeg speelde de wedstrijden op de eerste speeldag van het Wim Oosterhof Toernooi, dat dit weekeinde wordt georganiseerd door Kinheim. De wedstrijden worden gespeeld in het historische Pim Mulier Stadion, het thuisveld van Kinheim, maar ook van de tweejaarlijkse Honkbal Week Haarlem.

...Wim Oosterhof...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de openingswedstrijd kwam gastheer Kinheim tot een 1-1 gelijkspel tegen Onze Gezellen in een 7-inning wedstrijd. In het toernooi duren de wedstrijden maximaal zeven innings of twee uur.

Een week geleden speelden de twee ploegen, die beide uitkomen in de Overgangsklasse, ook een wedstrijd tegen elkaar. Kinheim won toen met 9-5.

Later vandaag kwam DSS tot een 2-0 shutout-winst tegen Onze Gezellen. In de derde en laatste wedstrijd vandaag verzuimde DSS een 5-1 voorsprong vast te houden tegen Kinheim, want het duel eindigde met een 5-5 stand.

Een jaar geleden organiseerde Kinheim de eerste editie van hun toernooi. Recentelijk werd besloten het toernooi te vernoemen naar hun club-icoon Wim Oosterhof, Sr..

Vorig seizoen eindigde Kinheim op de eerste plaats in de Overgangsklasse om zich te plaatsen voor de Promotie/Degradatie Series tegen Silicon Storks. Kinheim verloor de reeks met 3-1 en zal zodoende dit jaar weer uitkomen in de tweede hoogste afdeling.

(23 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Game 1 - Kinheim vs. Onze Gezellen
Kinheim opende score in de tweede helft van de eerste inning op starter Kevin Geestman. Een honkslag van nieuwkomer Jeldwin Orman stelde toen Thomas Bos in de gelegenheid het openiningspunt te scoren. Orman speelde vorig jaar voor RCH-Pinguïns.

In het restant van de vroege wedstrijd (die om 10 uur begon) kreeg Kinheim nog verschillende honklopers en scoringskansen. In één van de slagbeurten kreeg de Haarlemse ploeg de honken vol met nul uit, maar de volgende drie slagmensen kregen vervolgens drie slag.

,,Wat verdediging en pitching betreft was dit een goede wedstrijd'', keek Kinheim's Hoofd Coach Michael Crouwel aan het einde van de dag terug.

Onze Gezellen kwam langszij in de vierde inning op starter Martijn Schoonderwoerd via een opofferingsslag.Kinheim - Onze Gezellen 1-1 (7 inn.)
RHE
Onze Gezellen0001000-1
Kinheim1000000-1
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Kevin Geestman 1

Milan Post --

pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Martijn Schoonderwoerd5 1

Timo Hetem2 --
Standing Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Mario Blaauw.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-10:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 1 Wim Oosterhof Toernooi 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 8,4° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 61%.
Game 2 - Onze Gezellen vs. DSS
Tim Halderman en rookie Ben Neijndorff zorgden voor prima pitching voor DSS in hun eerste oefenduel van het seizoen. Halderman gooide vijf innings, waarna Neijndorff de zesde en laatste inning gooide.

DSS opende score in de tweede inning. Mitchel Dautzenberg sloeg toen een honkslag en scoorde het eerste punt op een driehonkslag van nieuwkomer Runai Coran. Vorig jaar debuteerde Coran in de Hoofdklasse als speler van Silicon Storks.

DSS verdubbelde de voorsprong in de vijfde slagbeurt. Luigi Anasagasti kreeg toen vier wijd en scoorde later op een honkslag van Diamond Silberie. Anasagasti en Silberie zijn beiden ook nieuwkomers in het DSS-team. Anagasti speelde voor Meerlease Pioniers, Silberie speelde voor HCAW.

,,Eindelijk konden we een wedstrijd spelen'', keek DSS Hoofd Coach Marco Wels terug. ,,We kregen kans een beetje in ons ritme te komen. Onze werpers gooiden op een pitch-count en ze deden het heel goed vandaag. In deze wedstrijden kregen we nog wat meer scoringskansen, maar wisten die niet te benutten.''Onze Gezellen - DSS 0-2 (6 inn.)
RHE
DSS010010 -2
Onze Gezellen000000 -0
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (1-0)5 --

Ben Neijndorff, SV (1)1 --

pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (0-1)

Jelle Bling
Standing Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mario Blaauw, 1B-Efrem Silvania.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2 Wim Oosterhof Toernooi 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,2° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 60%.
Game 3 - DSS vs. Kinheim
Aanvankelijk leek ook deze wedstrijd de kant van DSS op te gaan. De ploeg begon goed en nam een voorsprong op Kinheim-starter Al Morales Gomes.

Intussen deden DSS-starter (en nieuwkomer) Alexander Valdez en zijn opvolger Robyn Clara het goed. Na het afsluiten van de vijfde inning stond DSS ogenschijnlijk comfortabel met 5-1 voor toen de zesde en laatste inning van start ging.

In de zesde nam Ibrahin Redan de pitching over voor DSS. Valdez en Redan speelden vorig jaar beiden voor Meerlease Pioniers. Redan werd toen voornamelijk ingezet als designated hitter of outfielder. In het verleden was hij een reguliere werper toen hij uitkwam voor ADO.

In de zesde kwam Kinheim tot een rally van vier punten op Redan om langszij te komen. Wesley van Hemert, Jeldwin Orman, Marcel Tolenaars, Chiel Berkhout, Mart Wedman, Nick Hofer en Sven Moerkerk produceerden toen een reeks honkslagen en dat resulteerde in vier punten.DSS - Kinheim 5-5 (6 inn.)
RHE
Kinheim -5
DSS -5
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Al Morales Gomes4

Ries Berkhout2

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez3

Robyn Clara2

Ibrahin Redan1 4
Standing Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Mario Blaauw.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 3 Wim Oosterhof Toernooi 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,9° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.