Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Honkslagen voor Ozzie Albies, Jurickson Profar & Carter Kieboom
English

WEST PALM BEACH / FORT MYERS / JUPITER, Florida / TEMPE / MESA, Arizona (USA) - Op zondag (24 februari), de tweede volle dag met oefenwedstrijden in Major League Spring Training, kwamen vijf Nederlandse spelers in actie. Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Andrelton Simmons namen deel aan hun eerste wedstrijd van Spring Training. Jurickson Profar en Carter Kieboom speelden eveneens. Hiermee hebben nu acht van de elf Nederlandse spelers gespeeld.

Albies, Profar en Kieboom lieten allen een honkslag noteren.

In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) speelde Atlanta Braves een uitwedstrijd tegen een 'split-squad' van Houston Astros en verloor met 5-2. Ozzie Albies was de startende tweede honkman voor Atlanta en sloeg als tweede. Hij sloeg 1-uit-2.

In de eerste helft van de eerste inning pende Ronald Acuña voor Atlanta met vier wijd en schoof op naar het derde honk op een hiernavolgende honkslag van Ozzie Albies, die zelf het tweede honk wist te bereiken op de aangooi. De twee konden hierna niet opschuiven op een grounder richting korte stop. Even later eindigde een grounder van Alejandro Salazar in een 'inning-ending double play', waarbij Acuña werd uitgeschakeld in een run-down tussen het derde honk en de plaat.

Albies opende de vierde inning en sloeg toen een grounder. Hij werd daarna vervangen in de 2e5.

In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) speelde World Series-kampioen Boston Red Sox thuis tegen Minnesota Twins en won met 8-5. Met een 5-4 achterstand kwamen de BoSox tot een rally van vier runs in de 2e8 om het duel hun kant op te draaien.

Xander Bogaerts sloeg als vierde voor Boston, startte als korte stop en sloeg 0-uit-2.

Met Minnesota op een 2-0 voorsprong in de tweede helft van de eerste inning homerde Jackie Bradley, Jr. voor Boston. In deze slagbeurt eindigde de inning na een grounder van Bogaerts.

In de vierde was Bogaerts openingsslagman en kreeg toen drie slag. Hij werd daarna vervangen in de 1e5.

In Tempe Diablo Stadium in Tempe (Arizona) speelde een 'split-squad' van Los Angeles Angels thuis tegen Cincinnati Reds en verloor met 14-2. Andrelton Simmons was de startende korte stop en de tweede slagman voor het Angels-team. Hij sloeg 0-uit-2.

In de tweede helft van de eerste inning sloeg Simmons een pop-fly richting derde honk. Hierna werd hij uitgevangen in het linksveld in de derde slagbeurt, waarna hij werd vervangen toen de vierde inning begon.

In Hohokam Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis tegen Kansas City Royals en verloor met 14-5. Jurickson Profar was de startende tweede honkman voor Oakland en sloeg 1-uit-3.

Profar kreeg drie slag in de eerste inning nadat Kansas City tot een rally van zes punten was gekomen in de eerste helft van de eerste inning.

In de tweede inning scoorde Oakland drie punten. Met de honken vol, één uit en na een werperswissel sloeg Profar een line drive. Maar die werd gevangen door korte stop Nicky Lopez en dat resulteerde in een 'inning-ending unassisted double play'.

In de vijfde inning, met één uit, sloeg Profar een honkslag, maar werd vervolgens uitgeschakeld in een dubbelspel. Hij verliet het duel in de 1e6.

In Roger Dean Chevrolet Stadium in Jupiter (Florida) speelde Washington Nationals bij St. Louis Cardinals en won met 12-2. Carter Kieboom werd ingezet als pinch-hitter, bleef in het duel als designated hitter, kreeg vier wijd, sloeg een honkslag en had een binnengeslagen punt.

Met een 4-2 voorsprong voegde Washington vier punten toe in de 1e6. Jacob Wilson opende met een homerun en Jake Noll voegde een puntscorende honkslag toe. Hierna kreeg Pedro Severino vier wijd, maar werd even later gedwongen uitgeschakeld. Dat bracht Noll naar het derde honk en hij scoorde toen Carter Kieboom een pinch-hit honkslag afleverde. Later werd nog een punt gescoord, maar Kieboom strandde op het derde honk.

In de zevende scoorde Washington driemaal. In deze slagbeurt kreeg Kieboom vier wijd, maar bleef achter op het eerste honk.

In de 1e9 werd Kieboom vervangen door een pinch-hitter.

(24 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.