Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

DSS met lege handen op Dag 2 Wim Oosterhof Toernooi
English

HAARLEM - Op zaterdag kwam DSS tot winst in hun eerste wedstrijd, waarna in het volgende duel een gelijkspel volgde op Dag 1 van het Wim Oosterhof Toernooi. Maar op zondag (24 maart) stond de Haarlemse ploeg met lege handen in de volgende twee wedstrijden.

In de eerste wedstrijd vandaag verzuimde DSS opnieuw een voorsprong vast te houden tegen gastheer Kinheim. Op zaterdag stond DSS met 5-1 voor, maar eindigde het duel met een 5-5 stand. Vandaag stond DSS met 4-1 voor tegen Kinheim, dat wederom terugkwamen dit keer met 6-5 wist te winnen.

In de tweede en laatste wedstrijd vandaag verloor DSS met 7-3 van Onze Gezellen.

Vantevoren was afgesproken dat DSS als enige ploeg in het toernooi vier wedstrijden zou spelen. Kinheim en Onze Gezellen speelden drie wedstrijden. Op basis van de resultaten eindigde Kinheim op de eerste plaats.

(24 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Game 4 - DSS vs. Kinheim
Kinheim opende de score met één punt in de eerste helft van de tweede inning op DSS-starter Sander Helmendach, maar de voorsprong was van korte duur. Echter, met een 4-1 achterstand was het Kinheim dat de wedstrijd in eigen voordeel omdraaide door vijfmaal te scoren in de vijfde inning om met 6-5 te winnen.

...Bram Blokker...
...productieve honkslag...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 1-0 achterstand scoorde DSS drie punten in de 2e2 op starter Rick Timmermans. Leandro Anasagasti (vier wijd) en Daniel Heiligers (honkslag) scoorden toen beiden op een tweehonkslag van Devano Pieter. Een fout die volgde op een honkslag van Odion Gouverneur stelde Pieter in staat het volgende punt te scoren.

DSS voegde een punt toe in de derde inning. Koen Werkman sloeg toen een tweehonkslag en Leandro Anasagasti vier wijd en dat werd gevolgd door een puntscorende honkslag van Diamond Silberie.

In de 1e5, met DSS op een 4-1 voorsprong, sloeg Kinheim toe op relievers Ben Neijndorff en Robyn Clara door vijfmaal te scoren. In deze innings speelde de DSS-verdediging niet sterk. Met twee lopers op de honken eindigde een pop-fly honkslag in het midveld van Bram Blokker in een 'homerun' door heen-en-weer gegooi van de bal. Terwijl de twee lopers op weg waren om te scoren werd de bal richting plaat gegooid en vervolgens weer terug naar het tweede honk wat eindigde in een foute aangooi, waardoor ook Blokker kon scoren om de stand op 4-4 te brengen. Even later voegde Kinheim nog eens twee punten toe om er een 6-4 stand van te maken.

In de 2e5 pakte DSS nog één punt terug. Koen Werkman kreeg toen vier wijd, schoof op na een klap van Leandro Anagasti en een honkslag van Koen Halderman, waarna hij scoorde op een honkslag van Diamond Silberie.

In de zevende inning werd besloten dat alleen DSS nog een slagbeurt zou krijgen, maar die bleef puntloos.DSS - Kinheim 5-6 (7 inn.)
RHE
Kinheim010050X-6
DSS0310100-5
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Rick Timmermans3 4

Joeri Kesseler, W (1-0)3 1

Chiel Berkhout, SV (1)1 --

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach32321

Ben Neijndorff, H (1)1 (*)1122

Robyn Clara, BS (1), L (0-1)2-123
(*) - Neijndorff gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
Stand Oefenseizoen
Uitslag
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Elvin Englentina, 1B-Michael Toet.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 4 Wim Oosterhof Toernooi 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 9° C; windrichting west;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 62%.
Game 5 - Onze Gezellen vs. DSS
In hun laatste wedstrijd van dit weekeinde keek DSS tegen een snelle achterstand aan tegen Onze Gezellen, kwam langszij, maar verloor uiteindelijk met 7-3.

...Tino van Erk...
...RBI-single...
(© Foto: Henk Seppen)
Voormalig profwerper Juan Carlos Sulbaran maakte zijn heuveldebuut in een DSS-uniform en gooide de eerste inning. De rechtshander schakelde drie slagmensen met drie slag uit, maar gooide ook tweemaal vier wijd, kreeg twee honkslagen tegen en moest ook twee punten toestaan in zijn eerste optreden.

Onze Gezellen voegde een punt toe op Sulbaran's opvolger Andrew Wanapa, die vorig seizoen uitkwam voor Hoofddorp Pioniers. Wanapa is momenteel een 'non-roster player' bij DSS.

In de eerste helft van de derde inning scoorde DSS driemaal om langszij te komen. In deze inning kwamen de honken vol te staan toen Devano Pieter en Odion Gouverneur vier wijd kregen en Mitchel Dautzenberg een honkslag sloeg. Een punt werd daarna gescoord toen ook Tino van Erk een honkslag sloeg. Even later scoorde Gouverneur na een wilde worp, waarna Dautzenberg de gelijkmaker scoorde op een honkslag van Brian Raap. Hoewel dit een productieve inning was stopte het scoren hierna.

In de 2e3 bereikte Onze Gezellen het honk op Wanapa, die daarna werd opgevolgd door Moreno Vork. De tegenstander zette de rally voort en scoorde uiteindelijk vier punten om bezit te nemen van de wedstrijd. Vork gooide daarna twee puntloze innings, maar ook DSS werd puntloos gehouden in hun laatste twee slagbeurten.

Terugkijkend op het weekeinde stelde DSS Hoofd Coach Marco Wels: ,,Het was een goede start voor ons. Het was de eerste keer dat we buiten iets konden doen. We hebben zo'n twintig innings gespeeld dit weekend, dat is toch een aardige prestatie. Ik denk dan ook dat we niet mogen mopperen''.Onze Gezellen - DSS 7-3 (5 inn.)
RHE
DSS00300 -3
Onze Gezellen21400 -7
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran13222

Andrew Wanapa, L (0-1)1 (*)-112

Moreno Vork3-143
(*) - Wanapa gooide op twee slagmensen in de derde inning

pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
.......................... 3
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Michael Toet, 1B-Elvin Englentina.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 5 Wim Oosterhof Toernooi 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11° C; windrichting west;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.