Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins wint in Amsterdam; Jason Halman in Oosterhoutse ploeg
English

AMSTERDAM - Twins Oosterhout had zondag (24 maart) een productieve middag in Amsterdam, waar met 7-4 werd gewonnen in een 7-inning wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates. Op zaterdag, in Oosterhout, won Amsterdam Pirates met 1-0 en scoorde het enige punt toen in de zevende inning.

Twins heeft catcher Jason Halman aan hun roster toegevoegd en vandaag speelde hij in zijn eerste wedstrijd. Twins Hoofd Coach Jeffrey Arends bevestigde dat Halman deel uitmaakt van het Twins-roster en dit seizoen zijn rentree zal maken in de hoogste honkbal-afdeling als speler van de Oosterhoutse ploeg. De broer van de overleden Major Leaguer Gregory Halman (Seattle Mariners) speelde eerder al zeven seizoenen in de Hoofdklasse. In 2005, op 16-jarige leeftijd, maakte hij zijn debuut in de Hoofdklasse als speler van Amsterdam Pirates. Daarna kwam hij uit voor Almere '90 (2006), ADO (2007) en Kinheim (2008-2011).

(24 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Twins Oosterhout had een productieve middag in Amsterdam en 'outhitte' Pirates met 11-6. Twins wist regelmatig de honken te bereiken, maar liet ook verschillende lopers achter. Aan de andere kant liet ook Amsterdam Pirates de nodige lopers achter.

Twins opende de score in de tweede inning op linkshandige starter Jim Ploeger, waarna twee punten werden toegevoegd op zijn opvolger Maickel Rietel.

...Jason Halman aan slag...
...voor Kinheim in 2010...
(© Foto: Henk Seppen)
Rookie Thomas Roijers startte voor Twins en had een prima optreden, want hij hield Amsterdam puntloos in de drie innings die hij gooide.

Het was een 'close game', maar uiteindelijk had Twins de meeste punten gescoord. Pirates verkleinde de achterstand naar 4-2 in de vierde inning op reliever Mic van de Ven. Nadat Twins een punt had toegevoegd in de vijfde scoorde Amsterdam tweemaal om er een 5-4 stand van te maken.

In de 1e7 scoorde Twins nog eens twee punten op drie opeenvolgende tweehonkslagen van Dennis De Quint, Jason Halman en Shurman Marlin. Dat verhoogde de voorsprong naar 7-4 en dat bleek beslissend.

,,We speelden een prima wedstrijd'', concludeerd Twins Hoofd Coach Jeffrey Arends na afloop.

Brian Finnegan, zijn collega bij Amsterdam Pirates, keek ook terug op de wedstrijd. ,,Het ging aardig, zeker als je beseft dat dit de eerste keer was dat we buiten konden spelen op ons eigen veld'', zei hij. ,,Aanvallend moeten we nog in ons ritme komen, het ging nog wat stroef, maar dat komt er aan. We hadden een aantal prima honkslagen vandaag, iedereen wordt beter. Twins had meer hits vandaag en speelde een goede wedstrijd. Maar het was goed om weer buiten te zijn, we hadden veel zonneschijn''.L&D Amsterdam Pirates - Twins Oosterhout 4-7 (7 inn.)
RHE
Twins Oosterhout0220012-7
L&D Amsterdam Pirates0002020-4
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Thomas Roijers, W (1-0)3 --

Mic van de Ven2 2

Marvin Brown, SV (1)2 2

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (0-1)2 2

Maickel Rietel2 2

Nick Veltkamp2 1

Mike Groen1 2
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Rob Has.
Scorer-geen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11,4° C; windrichting west;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.