Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus wint nipt van Amsterdam Pirates in tweede duel Holland Series
English

AMSTERDAM - Curaçao Neptunus kwam zaterdagmiddag (24 augustus) terug van een achterstand en won nipt met 2-1 van L&D Amsterdam Pirates in Game 2 van de best-of-seven Holland Series.

De regerend landskampioen opende de Series donderdagavond met een 6-4 overwinning.

De Series gaat zondag verder wanneer Game 3 wordt gespeeld in Rotterdam. Game 4 staat op het programma voor komende dinsdagavond in Amsterdam.

De volgende drie wedstrijden, indien nodig, worden gespeeld op donderdag, zaterdag en zondag.

Vandaag opende Amsterdam Pirates de score in de derde inning. Neptunus kwam daarna langszij in de zesde inning en scoorde wat het beslissende punt zou zijn in de zevende slagbeurt.

(24 augustus)
Neptunus keek tegen een vroege achterstand aan, maar zou uiteindelijk maar één punt tegen krijgen. De Rotterdamse ploeg kwam langszij in de zesde en nam daarna de leiding in de zevende. Neptunus hield de leiding daarna vast om een 2-0 voorsprong te nemen in de best-of-seven Holland Series.

Neptunus kwam voor het eerst in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning. Amsterdam-starter Kevin Heijstek kreeg twee snelle nullen, maar hierna bereikte Dwayne Kemp het honk toen de door hem geslagen bal in het rechtsveld werd gemist door Kalian Sams. Volgende slagman Gianison Boekhoudt kreeg vier wijd, maar een vangbal maakte een einde aan de openingsslagbeurt.

Heijstek kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende twee innings en werd gesteund met een punt in de tweede helft van de derde inning.

...Orlando Yntema gooide het hele duel voor Neptunus...
(© Foto: Henk Seppen)
Orlando Yntema startte en gooide de hele wedstrijd voor Neptunus. Hij had een one-out single tegen gekregen van Sharlon Schoop in de eerste inning, maar die ging later gedwongen uit. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, maar zag Pirates daarna de score openen in de derde.

Met één uit sloegen Max Clarijs en Roelie Henrique beiden een honkslag. Hierna scoorde Clarijs toen derde honkman Dwayne Kemp een foute aangooi maakte richting eerste honk volgend op een stootslag-honkslag van Sharlon Schoop. Op de fout schoof Henrique op naar het derde honk, maar zou achterblijven, want volgende slagman Gilmer Lampe sloeg in een dubbelspel. Op weg richting eerste honk struikelde Lampe, viel, maar kon gewoon verder spelen.

Neptunus strandde een loper op het eerste honk in de vierde, die eindigde met een fraaie diving catch van midvelder Denzel Richardson. De ploeg werd hierna weer op rij uitgeschakeld in de vijfde door Kevin Heijstek. Orlando Yntema zorgde voor drie opeenvolgende nullen in de vierde, maar kreeg daarna weer twee honklopers in de vijfde, maar voorkwam tegenpunten. Met één uit gooide de rechtshander vier wijd op Niels van Weert en Max Clarijs. Hierna resulteerde een grounder van Roelie Henrique in twee nullen en het einde van de inning. Op Henrique's grounder werd Clarijs gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk. Van Weert schoof op naar het derde honk, liep te ver door en kwam in een rundown terecht. Tijdens de rundown werd er een fout gemaakt, maar uiteindelijk werd Van Weert alsnog uitgeschakeld. Doordat de actie werd onderbroken door een fout gaat de handeling niet als een dubbelspel de boeken in, maar er waren wel twee spelers uitgeschakeld en dat sloot de slagbeurt af.

Even later kwam Neptunus langszij in de 1e6. Coco Johnson begon met een tweehonkslag, waarna Dwayne Kemp vier wijd kreeg met één uit. Met twee uit leverde Dudley Leonora een tweehonkslag af en dat bracht de stand op 1-1.

Nadat Yntema weer drie nullen op rij had gekregen in de 2e6 bezorgden zijn teamgenoten hem met een voorsprong in de zevende. Quintin De Cuba begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Kaj Burema opschoof via een opofferingsstootslag van Benjamin Dille en het derde honk bereikte op een grounder van Jochem Koedijk. Met twee uit scoorde de rookie (die donderdag debuteerde) op een honkslag in het midveld van Coco Johnson. De bal leek vangbaar, maar kwam op het gras terecht en bezorgde Neptunus een 2-1 voorsprong. Het leidde ook tot een werperswissel, want Nick Veltkamp nam het over. De linkshander zag Johnson zowel het tweede als het derde honk stelen, maar kreeg daarna een 'inning-ending grounder'.

Nu met een 2-1 achterstand kreeg Pirates weer een honkloper in de 2e7 toen Kenny Berkenbosch een honkslag sloeg met één uit. Maar de inning eindigde toen pinch-hitter Linoy Croes in een dubbelspel sloeg.

Neptunus bereikte ook weer het honk in de 1e8. Dwayne Kemp begon met een honkslag, maar werd uitgeschakeld bij een steelpoging na een pick-off. Hierna sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag en dat bracht nieuwe pitcher Mike Groen op de heuvel. Hij begon met drie slag voor Dudley Leonora, waarna hij een grounder kreeg van Shaldimar Daantji die de slagbeurt afsloot.

De Rotterdamse ploeg kreeg weer een loper in scoringspositie in de negende. Met één uit bereikte Benjamin Dille het honk met een stootslag-honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi van derde honkman Delano Selassa, die in de achtste inning in de wedstrijd was gekomen. Maar Dille strandde op het tweede honk en zo was de stand nog altijd maar 2-1 toen de 2e9 van start ging.

Voor Amsterdam Pirates zouden de meest productieve slagmensen in het slagperk komen in de negende beurt. Sharlon Schoop opende met een honkslag, maar hierna sloeg Gilmer Lampe in een dubbelspel, waarna Denzel Richardson een wedstrijd-afsluitende grounder sloeg.L&D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 1-2
RHE
Curaçao Neptunus000001100-281
L&D Amsterdam Pirates001000000-162
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)94261-

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (0-1)6.222522

Nick Veltkamp0.2--2--

Mike Groen1.22-1--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Henri van Heijningen,
2B-Roy van de Wateringen, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Hans Jansen de Vries.
Scoreboard Operator-Jolande.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:33 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Game 2, best-of-seven Holland Series.
Neptunus leidt Holland Series, 2-0.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28,4° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.