Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Tweede duel DSS tegen Storks gestaakt in achtste inning
English

HAARLEM - De tweede wedstrijd van de best-of-five Play Downs Final Series tussen DSS en Silicon Storks is zaterdagmiddag (24 augustus) gestaakt door de umpiring crew. Op dat moment stond Storks met 4-2 voor.

DSS stond met 1-0 voor na drie innings, maar Storks scoorde vervolgens tweemaal in de vierde en zesde inning. DSS pakte een punt terug in de tweede helft van de zevende inning.

Net na het begin van de achtste inning kwam de vierde pitch richting Storks-slagman Jurriaan Dijk in de grond maar raakte vervolgens de hand van Home Plate Umpire Yme van der Lugt. Een 'injury delay' volgde. Even later staakten de umpires de wedstrijd nadat er blijkbaar iets was voorgevallen bij de dug-out van DSS.

De status van de wedstrijd zal nu worden bepaald door het Bondsbestuur die de situatie moet beoordelen en dat waarschijnlijk op maandag zal doen.

DSS opende de reeks donderdagavond met een 3-1 overwinning.

Game 3 wordt zondag in Den Haag gespeeld.

(24 augustus)
Op een zonnige middag in Haarlem kreeg Storks de kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Alexander Valdez. Hij kreeg honkslagen tegen van Kevin Nieveld en Johnny Schmook. Echter, hierna sloten een dubbelspel en een grounder de slagbeurt af.

DSS werd op rij uitgeschakeld in hun eerste inning door Jurrian Koks. De veteraan-rechtshander kreeg en out-out single tegen van Devano Pieter in de tweede inning, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld, waarna Koks afsloot met een strikeout.

...Jurrian Koks is de 'pitcher-of-record' voor Storks...
(© Foto: Robert Bos)
De thuisploeg opende de score in de 2e3. Runai Coran begon met vier wijd, maar hij werd vervolgens geraakt door de geslagen bal van volgende slagman Koen Werkman. In een situatie als deze krijgt de slagman een honkslag op zijn naam. Even later werd Werkman gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Mitchel Dautzenberg, die in scoringspositie kwam toen Tino van Erk vier wijd kreeg. Dautzenberg scoorde even later toen Aldi Guzman volgde met een honkslag.

Storks kwam niet alleen opnieuw in scoringspositie in de 1e4, maar de ploeg kwam ook tweemaal tot scoren. Lead-off hitter Giovanny Perez werd geraakt door een worp, waarna Luuk Visser een honkslag sloeg, wat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. Met één uit scoorde Perez het gelijkmakende punt toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Brian van der Vlist. Met twee uit leverde Joey Schmook een puntscorende honkslag af die Storks op voorsprong zette, 2-1.

Jurrian Koks zorgde voor drie nullen op rij aan de kant van DSS in de vierde, vijfde en zesde inning. Hij werd gesteund met nog eens twee punten in de 1e6. Luuk Visser begon met een infield-hit, waarna hij gedwongen leek te worden uitgeschakeld op een grounder van Sergio Schoop, maar er werd een fout gemaakt. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een wilde worp scoorde Schoop met één uit op een velderskeus-grounder van Jurriaan Dijk. Doordat er niemand werd uitgemaakt op deze grounder had Storks nog altijd lopers op het eerste en derde honk staan. Een puntscorende honkslag van Joey Schmook volgde om de voorsprong op te voeren naar 4-1. Dat zorgde voor een werperswissel. Robyn Clara nam het over en schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit om een einde aan de slagbeurt te maken.

In de 1e7 nam Nick Keur de DSS-pitching over. De linkshander kreeg twee honklopers met twee uit, maar sloot af met een strikeout.

In de 2e7 wist DSS hun tweede punt te scoren op Jurrian Koks. Devano Pieter begon met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Donny Kuijper. Met één uit kreeg DSS lopers 'op de hoeken' na een honkslag van Runai Coran. De laatste bereikte het tweede honk via een opofferingsstootslag van Koen Werkman, maar die hield Kuijper op het derde honk. De twee lopers bleven achter, want een vangbal maakte een einde aan de inning.

En zo ging de achtste inning van start. Met een 2-wijd-1-slag count eindigde de volgende worp van pitcher Nick Keur richting lead-off hitter Jurriaan Dijk in de grond, maar de bal raakte daarna Home Plate Umpire Yme van der Lugt vol op zijn hand. Er volgde een 'injury delay', want de umpire ging richting dug-out van DSS voor verzorging van zijn hand. Korte tijd later verlieten de umpires (er waren er slechts twee, terwijl er drie waren aangesteld) het veld, omdat de wedstrijd was gestaakt vanwege iets dat was voorgevallen bij de dug-out. Het Bondsbestuur zal zich nu moeten buigen over de situatie om de status van de wedstrijd te bepalen.

Wordt vervolgd.DSS - Silicon Storks (gestaakt, 1e8)
RHE
Silicon Storks00020200-490
DSS0010001X-262
(Wedstrijd gestaakt door umpires in 1e8 met nul uit, geen honklopers, een 3-1 count op de slagman en een 4-2 voorsprong voor Storks)
pitcher Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks (pitcher-of-record)742622

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez (pitcher-of-record)5.151842

Robyn Clara0.22----

Nick Keur1 (*)111--
(*) - Keur was de pitcher in de 1e8 toen de wedstrijd werd gestaakt)

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Yme van der Lugt, 1B-Aad Otsen.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:03 uur.
Locatue-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Game 2, best-of-five Play-Downs Final Series.
Wedstrijd gestaakt in 1e8 door umpires met een 3-1 stand op de slagman, nul uit, geen honklopers en 4-2 voorsprong voor Storks.
Status van de wedstrijd wordt bepaald door het KNBSB-Bondsbestuur.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28,4° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.