Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 januari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Robert Bos)

Kemp en Van Mil winnen Play-Off openers in Australië
English

THORNLIE, Perth, Western Australia / NEWMARKET, Brisbane, Queensland (Australië) - Sydney Blue Sox en Brisbane Bandits, de ploegen van de Nederlandse spelers Dwayne Kemp en Loek van Mil, zijn de best-of-three Halve Finales van de Australian Baseball League vrijdagavond (25 januari) met winst begonnen. De winnaars van de Semi-Finals plaatsen zich voor de ABL Championship Series, die voor komende week op de agenda staat.

...Dwayne Kemp sloeg 3-uit-5 met een homerun voor Sydney...
(© Foto: Henk Seppen)
Sydney kwam tot een 7-0 shutout tegen Perth Heat, terwijl Brisbane met 18-1 uithaalde tegen Canberra Cavalry.

In Perth Harley-Davidson Ballpark in Thornlie, een voorstad van Perth, kreeg de ploeg van Sydney de honken gelijk vol in de eerste helft van de eerste inning, maar verzuimde te scoren. Lead-off hitter Trent D'Antonio kwam op het honk na een fout en schoof op toen Dwayne Kemp een honkslag sloeg met één uit. Even later stal D'Antonio het derde honk en kort daarna schoof Kemp op naar het tweede honk na een vangbal, die D'Antonio op het derde honk hield. Met twee kreeg Jason Rogers vier wijd en zorgde voor volle honken, maar de inning eindigde toen Kemp gedwongen werd uitgeschakeld op het derde honk op een hiernavolgende grounder.

Sydney opende de score met drie punten in de 1e4. Gift Ngoepe begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jason Rogers. Hij schoof op na een honkslag van veteraan Jack Murphy en dat werd gevolgd door een RBI-double van Michael Campbell. Met twee uit leverde Zac Shepherd een 2-run single af om er een 3-0 stand van te maken.

In de 1e5 kwam Sydney weer tot scoren toen Dwayne Kemp opende met een homerun.

In de zesde inning werd opnieuw gescoord. Michael Campbell begon met een tweehonkslag wat leiddde tot een werperswissel. Robert Garcia nam het over van starter John Anderson, maar stelde Campbell in staat het derde honk te bereiken na een wilde worp. Nadat een grounder en strikeout voor twee nullen hadden gezorgd kreeg Trent D'Antonio vier wijd en voegde Jacob Younis een puntscorende honkslag toe. Met lopers op het eerste en tweede honk was Dwayne Kemp de volgende slagman, maar die kreeg dit keer drie slag om de inning af te sluiten.

Sydney verhoogde de stand naar 7-0 door tweemaal te scoren in de 1e8. Zac Shepherd begon met een homerun, waarna Alex Howe en Trent D'Antonio beiden een honkslag sloegen. Dat zorgde voor de volgende werperswissel. Benn Grice nam het over en kreeg een vangbal, waarna hij Dwayne Kemp tegenover zich kreeg. Dit keer was de Nederlandse infielder succesvoller, want hij sloeg een puntscorende honkslag.

Kemp sloeg 3-uit-5 voor Sydney, dat 13 honkslagen liet noteren. Tijdens de competitie had Kemp twee homeruns geslagen. Zijn homerun van vandaag was zijn eerste sinds 7 december toen hij homerde tegen Auckland Tuatara in Nieuw-Zeeland. Vijf dagen eerder, tegen Brisbane Bandits, had Kemp zijn eerste homerun geslagen. Op die dag (2 december) met Sydney op een 4-3 achterstand, homerde in de 1e9 Kemp op Loek van Mil, zijn teamgenoot bij Curaçao Neptunus, om er een 4-4 stand van te maken. Even later homerde ook Gift Ngoepe om Sydney op voorsprong te zetten, maar Brisbane kwam langszij in de 2e9 en won met 6-5 in tien innings.

Perth wist slechts vier honkslagen te slaan. Na een loper te hebben achtergelaten in scoringspositie in de tweede inning kwam Perth weer in scoringspositie in de zevende en achtste slagbeurt. In beide innings had de ploeg lopers op het eerste en tweede honk met één uit, maar beiden strandden. Italiaan Alex Maestri startte voor Sydney en stond slechts twee honkslagen toe in zeven innings en kwam tot vijf keer drie slag.

...Justin Erasmus als werper voor Twins in...
...2015 in de Nederlandse Overgangsklasse...
(© Foto: Robert Bos)
In OneHub Stadium powered by Optus in Newmarket, een voorstad van Brisbane, scoorde de thuisploeg niet alleen 18 punten, maar produceerde tegen Canberra ook 20 honkslagen, waaronder zeven homeruns.

Na een puntloze eerste inning opende Brisbane de score met drie runs in de tweede slagbeurt. Wade Dutton begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld. Hierna volgden David Sutherland en Danny De La Calle met back-to-back homeruns.

In de derde inning homerde Wade Dutton ook om er een 4-0 stand van te maken. In de vierde was het Logan Wade die een 2-run homerun sloeg, wat werd gevolgd door een RBI-single van Andrew Campbell. In de 2e5 opende Wade Dutton met zijn tweede homerun in de wedstrijd.

Brisbane kwam tot een rally van vijf punten in zowel de zevende als de achtste inning (er is geen 10-punten regel in de professionele Australische competitie). In de zevende was het Donald Lutz die opende met een homerun. Later in de slagbeurt droeg Riley Unroe (die 5-uit-5 sloeg) bij met een 3-run homerun. Er waren geen homeruns in de achtste inning, maar Danny De La Calle (één punt) en Logan Wade (twee) leverden RBI-doubles af.

Canberra's enige punt werd gescoord in de 1e5, dankzij een homerun van Boss Moanaroa.

Canberra sloeg slechts vijf honkslagen op twee pitchers. Ryan Bollinger stond er vier toe in acht innings. Justin Erasmus, die in de Nederlandse Hoofdklasse heeft gegooid voor Twins, gooide daarna de negende inning. Loek van Mil kwam vanavond niet in actie voor Brisbane.

(25 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Canberra wint Australische Wild Card; Kemp slaat meeste hits. (23 januari)
Loek van Mil maakt heuvelrentree in Australië voor Brisbane. (20 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.