Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Fresno Grizzlies)

Carter Kieboom promoveert naar Major League-team van Washington Nationals
English

WASHINGTON, DC (USA) - Op donderdagavond (25 april) waren er verschillende berichten dat Washington Nationals infielder Carter Kieboom gaat promoveren naar hun Major League-team. Washington begint vrijdag een reeks van drie thuiswedstrijden tegen San Diego Padres. De ploeg heeft het nieuws nog niet bevestigd, dat voor het eerst werd bericht door de krant The Washington Post.

De 21-jarige Kieboom is het nummer 1 talent in de Washington-organisatie. Hij werd gedraft in 2016.

...Carter Kieboom...
(© Foto:
Fresno Grizzlies)
Momenteel heeft Washington een paar geblesseerde infielders. Korte stop Trea Turner heeft een gebroken wijsvinger en derde honkman Anthony Rendon heeft een elleboog-blessure. Kieboom speelde voornamelijk als korte stop, maar heeft inmiddels ook de nodige actie gezien als tweede honkman.

Voor aanvang van dit seizoen speelde Kieboom in 25 wedstrijden voor Washington tijdens Spring Training en deed het bijzonder goed. Hij sloeg .279 (12-uit-43) met drie tweehonkslagen en drie homeruns. Kieboom scoorde zeven punten en sloeg er negen binnen, terwijl hij zesmaal vier wijd kreeg. Op 12 maart sloeg hij twee homeruns tegen Justin Verlander in de oefenwedstrijd tegen Houston Astros.

Tot nu toe dit seizoen slaat Kieboom .379 met drie homeruns met 18 RBI's in 18 wedstrijden voor Fresno Grizzlies, het Triple-A team van Washington. Op woensdag sloeg hij 2-uit-4 met een homerun en twee binnengeslagen punten voor Fresno tegen Reno Aces (Arizona Diamondbacks). Donderdagavond had Fresno hun tweede van vier wedstrijden op het programma staan tegen Reno en Kieboom stond niet in de startende line-up van Manager Randy Knorr. Wanneer de transfer wordt bevestigd moet Kieboom van Reno (Nevada) naar de Amerikaanse hoofdstad Washingtin vliegen om vrijdag bij het Major League-team te zijn.

Vorig jaar sloeg Carter Kieboom .280 met 16 homeruns en 69 RBI's toen hij uitkwam in Single-A en Double-A. Hij speelde toen ook in de All-Star Futures Game. Na afloop van het seizoen werd hij uitgeroepen tot Minor League Player of the Year van de Washington-organisatie. Van alle Minor League-spelers van de club deelde hij de eerste plaats met 48 extra-basehits.

Vorig seizoen speelde Carter's oudste broer Spencer Kieboom in 52 Major League-wedstrijden voor Washington. Op het moment speelt de 28-jarige catcher voor Harrisburg Senators in Double-A. In zeven wedstrijden tot nu toe slaat hij .115 (3-uit-26).

De vader van Carter en Spencer Kieboom is voormalig catcher Alswinn Kieboom, die in de Nederlandse Hoofdklasse speelde voor HCAW. Kieboom Sr. kwam ook uit voor Jong Oranje, voordat hij verhuisde naar Amerika waar zijn zoons werden geboren.

(25 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.