Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Storks verslaat DSS in derde duel Play-Downs Finale
English

DEN HAAG - Silicon Storks boekte zondag (25 augustus) een 6-3 overwinning tegen DSS in de derde wedstrijd van de best-of-five Play-Downs Final Series.

Door dit resultaat is de stand in deze reeks nu in balans, 1-1. Op dit moment. Maar dan kan over 24 uur gewijzigd zijn.

De tweede wedstrijd van de reeks, die zaterdag werd gespeeld in Haarlem, werd net na het begin van de achtste inning gestaakt door de umpiring crew. Op dat moment stond Storks met 4-2 voor.

Net na het begin van de achtste inning werd Home Plate Umpire Yme van der Lugt op zijn hand geraakt door een worp in de grond richting eerste slagman. De umpire ging hierna naar de dug-out van DSS om naar zijn hand te kijken. Even later verlieten de umpires het veld, want zij hadden de wedstrijd gestaakt, nadat er blijkbaar iets was voorgevallen bij de dug-out van DSS. De status van de wedstrijd zal worden bepaald door het Bondsbestuur die de situatie moet beoordelen.

DSS opende de reeks donderdagavond met een 3-1 overwinning.

Op zondag nam Storks een 3-0 voorsprong in de tweede inning. DSS kwam terug naar 3-2, maar Storks voegde nog eens drie punten toe in de zesde.

Wat de status van de wedstrijd van zaterdag ook wordt er is in elk geval een vierde wedstrijd nodig. Die wordt aanstaande zaterdag in Haarlem gespeeld. Een eventuele vijfde wedstrijd wordt zondag in Den Haag gespeeld.

(25 augustus)
DSS 'outhitte' Storks met 7-4. De vier werpers van de twee teams gooiden samen liefst 18 keer vier wijd. Elk team ontving er negen.

DSS kwam in scoringspositie in elk van de eerste drie innings, maar wist niet tot scoren te komen. Intussen opende Storks de score met drie punten in de tweede helft van de tweede inning.

In de eerste helft van de eerste inning begon Mitchel Dautzenberg voor DSS met een honkslag op starter Nick Winkel. Met twee uit bereikte hij het tweede honk na vier wijd voor Koen Halderman, maar de twee bleven achter.

...Philipp Brandl sloeg drie punten binnen voor Storks...
(© Foto: Robert Bos)
In de tweede inning opende Donny Kuijper met een tweehonkslag, waarna Runai Coran vier wijd kreeg met één uit, maar dit keer volgde een dubbelspel.

Storks werd op rij uitgeschakeld in hun eerste slagbeurt door starter Tim Halderman, maar scoorde daarna driemaal op slechts één honkslag in de tweede inning. Halderman gooide vier wijd op lead-off hitter Luuk Visser, waarna hij een tweehonkslag tegen kreeg van Sergio Schoop. Na drie slag voor rookie Brian van der Vlist werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Jurriaan Dijk wat de honken volzette. Een 'force play-grounder', en misschien zelfs 'double play-grounder', volgde inderdaad. Joey Schmook sloeg een grounder naar het tweede honk, maar er volgde een foute aangooi en er werden twee punten gescoord. Met lopers op het eerste en derde honk werd daarna nog een punt toegevoegd op een grounder van Philipp Brandl.

DSS kreeg een kans wat terug de toen in de 1e3. Mitchel Dautzenberg en Tino van Erk openden met honkslagen. Met één uit kreeg de Haarlemse ploeg de honken vol na vier wijd voor Koen Halderman. Dat zorgde voor een vroege werperswissel bij Storks, want Sem Lauf werd ingezet. Hij kreeg een 'inning-ending double play-grounder' van Devano Pieter.

DSS pakte een punt terug in de 1e5. Met één uit kregen Tino van Erk en Aldi Guzman beiden vier wijd. Nadat Diamond Silberie was ingezet als pinch-runner voor Guzman, leverde Koen Halderman een honkslag af. Van Erk scoorde en Silberie schoof op, maar liep te ver door over het tweede honk op de aangooi naar de plaat, kwam in een rundown en werd uitgeschakeld voor de tweede uit in deze inning. Halderman, die was opgeschoven naar het tweede honk terwijl Silberie werd uitgeschakeld, bereikte het derde honk na een wilde worp. Hij strandde daar, want Sem Lauf sloot af met drie slag voor Devano Pieter.

DSS scoorde het tweede punt in de zesde, maar ook nu werd er een loper op de honken uitgeschakeld. Met één uit sloeg rookie Joris Timmer een honkslag en kreeg Runai Coran vier wijd. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Koen Werkman. Met Timmer op het derde honk stal Werkman het tweede honk, maar werd daarna alsnog uitgeschakeld terwijl Timmer tot scoren wist te komen.

Met een voorsprong van slechts 3-2 sloeg Storks met nog eens drie punten toe in de 2e6 om meer afstand te nemen. Ook nu werd er maar één honkslag genoteerd in deze rally. Storks kreeg de honken vol toen Luuk Visser en Sergio Schoop begonnen met vier wijd, waarna Jurriaan Dijk met één uit werd geraakt door een worp. Hierna werd een punt gescoord op een grounder van Joey Schmook en werden twee punten toegevoegd toen Philipp Brandl volgde met een honkslag.

DSS liet weer een loper in scoringspositie achter in de zevende. Met één uit kreeg Tino van Erk vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna hij het derde honk bereikte na een grounder, maar vervolgens achterbleef.

Nadat Johnny Schmook de 2e7 voor Storks opende met een honkslag volgde een werperswissel. Sander Helmendach nam de DSS-pitching over, maar hij kreeg de honken vol met één uit toen hij vier wijd gooide op Luuk Visser (derde keer) en Sergio Schoop (tweede keer). De rechtshander volgde met een strikeout, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot.

Storks liet ook drie lopers achter in de achtste inning. Joey Schmook begon met vier wijd, waarna Kevin Nieveld een honkslag sloeg met één uit en Giovanny Perez vier wijd kreeg met twee uit. De inning eindigde met een 'force play-grounder'.

In de 1e9 wist DSS nog een punt te scoren om de achterstand terug te brengen naar 6-3. Met één uit sloeg Mitchel Dautzenberg een driehonkslag en scoorde op een grounder van Tino van Erk. Hierna gooide Sem Lauf vier wijd op Diamond Silberie. De inning en de wedstrijd eindigde hierna toen tweede honkman Kevin Nieveld een line drive ving van Koen Halderman.Silicon Storks - DSS 6-3
RHE
DSS000011001-372
Silicon Storks03000300X-641
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (0-1)6 (*)75365

Sander Helmendach2241--
(*) - Halderman gooide op één slagman in de zevende inning

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel2.1134--

Sem Lauf, W (1-0)6.256333

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Bernard Flohr, 3B-Ed Meiners.
Official Scorer-Melanie Dijkhuizen.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Dave Klarholz.
Scoreboard Operator-Gedaan vanuit Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:38 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Game 3, best-of-five Play-Downs Final Series.
Series gelijk, 1-1.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 30,2° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 34%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.