Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Quick Amersfoort wint ruim van Storks op koude avond
English

AMERSFOORT - Cityside Apartments Quick Amersfoort en Silicon Storks speelden op een frisse dinsdagavond (26 maart) een oefenwedstrijd in Amersfoort. De twee ploegen besloten een extra wedstrijd vast te stellen, nadat een aantal eerdere wedstrijden in de voorgaande weken moest worden geschrapt wegens de weersomstandigheden. Afgelopen weekeinde speelde Quick twee wedstrijden tegen het Duitse Saarlouis Hornets na een week eerder eenmaal te hebben gespeeld tegen HCAW. Storks speelde hun eerste wedstrijden van het oefenseizoen afgelopen weekeinde tijdens het Ringvaart Tournoooi in Heemstede.

Om dezelfde reden hebben ook Meerlease Pioniers en DSS een extra wedstrijd afgesproken die donderdagavond in Hoofddorp zal worden gespeeld.

De reguliere competitie begint op donderdag 4 april.

In Amersfoort was het slechts 8 graden, maar de gevoelstemperatuur was maar 5.8 graden. Ondanks de frisse weersomstandigheden speelden de ploegen toch iets meer dan drie uur, waarin acht innings werden gespeeld.

(26 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Aanvankelijk was het een 'close game'. Quick Amersfoort scoorde het eerste punt in de tweede inning op starter Gijs Timmer, die werd opgevolgd door Nick Winkel in de vierde inning. Winkel moest een aantal punten toestaan in de vijfde en zesde, waaronder vier onverdiend na een veldfout. Daarna raakte rookie Sem Lauf in de problemen in de zevende inning, waarin ook een fout werd gemaakt. Veteraan-rechtshander Jurrian Koks sloot de zevende inning af en gooide vervolgens ook de achtste. Quick Amersfoort scoorde de meeste van hun punten in de zesde en zevende inning, wat resulteerde in een ruime 13-1 overwinning.

Quick Amersfoort had aanvallend een productieve avond met een flink aantal goede (line drive) honkslagen, waaronder tweehonkslagen en een driehonkslag. In totaal kwam de ploeg tot 18 honkslagen, waaronder vier van Rowan van Hoek en drie van Rachid Engelhardt en Dakota van der Heyde.

Quick opende score in de tweede inning op starter Gijs Timmer. Rowan van Hoek begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Dakota van der Heyde.

...Rowan van Hoek sloeg 4-uit-4 voor Quick Amersfoort...
....2 doubles, vier wijd, 2x gescoord, 4 RBI's...
(© Foto: Robert Bos)
In de vierde nam Nick Winkel de Storks-pitching over en begon met driemaal drie slag. Maar in de vijfde kreeg hij drie punten tegen met twee uit. Met één uit sloeg Sam van der Ploeg een honkslag en kreeg Rachid Engelhardt vier wijd. Met twee uit scoorden zij op een honkslag van Rowan van Hoek, die daarna zelf scoorde op een driehonkslag van Jules Cremer.

Quick-starter Taylor Clemensia stond slechts twee honkslagen toe in de vier innings die hij gooide. In de tweede en derde inning kreeg Storks wel lopers op het tweede en derde honk, maar wist niet te scoren. Met één uit in de tweede kregen Jurriaan Dijk en Roy Winkel beiden vier wijd. De twee schoven op na een doorgeschoten bal, maar Clemensia volgde met tweemaal drie slag. In de derde sloegen Giovanny Perez (met één uit) en Joost van den Bergh (met twee uit) een honkslag. Zij kregen het volgende honk na schijn, maar bleven vervolgens achter.

Quick had een 4-run rally met twee uit in de zesde. Met één uit kwam Kevin Windster Adelina op het honk na een fout en sloeg Denzel Brooks een tweehonkslag. Met twee uit leverde Rachid Engelhardt een 2-run single af. Volgende slagman Joran Berkhout werd geraakt door een worp. Hierna werd twee runs toegevoegd op een tweehonkslag van Rowan van Hoek en een honkslag van Jules Cremer.

Met een 8-0 achterstand scoorde Storks hun enige (onverdiende) punt in de 1e7 op Jan-Willem Geerts, de vierde werper voor Quick vanavond. Jurriaan Dijk begon met een honkslag, kreeg het tweede honk na schijn en scoorde toen Kris Morris via een fout het honk bereikte met één uit. Hierna werd de inning afgesloten met een dubbelspel.

Quick voegde nog eens vijf punten (drie onverdiend) toe in de zevende op rookie Sem Lauf. Opnieuw werden de punten gescoord met twee uit. Storks kreeg 11 van de 13 punten tegen met twee uit. Denzel Brooks sloeg met twee uit een tweehonkslag en Bryan Engelhardt kreeg vier wijd. Rachid Engelhardt volgde met een puntscorende honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen ook Joran Berkhout een honkslag sloeg. Vorig seizoen begon Berkhout de competitie bij Storks, maar hij verhuisde in mei naar Quick. De drie lopers gingen hierna scoren op klappen van Rowan van Hoek (honkslag), Jules Cremer (fout) en Dakota van der Heyde (honkslag). Met de honken nog altijd vol nam Jurrian Koks de pitching over. Hij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Jordy Berger, waarna een grounder een einde aan de inning maakte.Quick Amersfoort - Silicon Storks 13-1 (8 inn.)
RHE
Silicon Storks00000010-132
Quick Amersfoort01003450-13182
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Gijs Timmer, L (0-2)333311

Nick Winkel361873

Sem Lauf0.211552

Jurrian Koks1.1--2--

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Taylor Clemensia, W (2-0)4432--

Jasper Popken, H (1)12----

Mitchell Berghmans1-1---

Jan-Willem Geerts1-111-

Pastor Enrique Martínez Chavez111---
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Efrem Silvania.
Scorer-Wil Visser (Quick Amersfoort).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:05 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 8° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 5 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 87%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.