Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates boekt 7-inning shutout tegen Twins Oosterhout
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam opnieuw tot een ruime overwinning in hun tweede wedstrijd tegen Twins Oosterhout en won met 10-0 in zeven innings in een 'mercy-rule' wedstrijd op vrijdagavond (26 april).

In de opener op donderdag begon Amsterdam Pirates de 3-game series tegen Twins Oosterhout met een ruime 14-1 winst in zeven innings.

De tweede wedstrijden van de reeks van drie van deze week worden op vrijdagavond gespeeld, omdat er geen wedstrijden zijn vastgesteld op zaterdag, wat Koningsdag is. Er staan geen wedstrijden op het programma zodat iedereen in gelegenheid is deel te nemen aan de festiviteiten rondom de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In een aantal voorgaande seizoenen werden wel wedstrijden vastgesteld op Koningsdag (27 april) en in het verleden Koninginnedag (30 april). Maar dit jaar dus niet.

(26 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Amsterdam Pirates kwam tot 14 honkslagen in de wedstrijd van vanavond, waaronder drie van Victor Draijer, één daarvan een tweehonkslag. Draijer scoorde tweemaal en sloeg drie punten binnen. Hiermee was hij verantwoordelijk voor de helft van de puntenproductie van de thuisploeg. Denzel Richardson sloeg twee punten binnen, terwijl Gilmer Lampe twee tweehonkslagen sloeg.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek had een prima optreden voor de thuisploeg. De rechtshander schakelde negen slagmensen met drie slag uit, gaf slechts één vrije loop weg en stond maar drie honkslagen toe in de zes innings die hij gooide.

Twee van deze honkslagen werden in de eerste helft van de eerste inning genoteerd. Met één uit sloeg Yuki Yoshimura een honkslag en met twee uit deed Jason Halman hetzelfde. Yoshimura wist het derde honk te bereiken toen daar een outfield-fout op volgde. De inning eindigde toen Halman gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Stijn Janssens.

De Amsterdamse verdediging maakte ook twe fouten in de tweede inning waardoor Twins opnieuw een loper in scoringspositie kreeg. Lead-off hitter Shurman Marlin kwam na een fout op het honk, maar ging uit bij een steelpoging. Volgende slagman Jamie Verheyleweghen kreeg vier wijd. Met één uit schoof die op naar het tweede honk toen er een foute aangooi werd gemaakt door de catcher tijdens een pick-off naar het eerste honk nadat de slagman drie slag had gekregen. Maar de Belg strandde op het tweede honk, want Heijstek sloot af met een nieuwe strikeout.

Heijstek schakelde drie slagmensen op rij uit in de volgende vier innings.

Amsterdam Pirates opende de score met twee punten in de 2e4 op de Australische rechtshander Nick Veale. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Roelie Henrique, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Niels van Weert. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Gilmer Lampe, waarna ze scoorden op een tweehonkslag van Denzel Richardson.

...Victor Draijer...
...3 honkslagen, double, 2 runs, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Twee runs werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Linoy Croes en Victor Draijer openden met honkslagen en voerden succesvol een double-steal uit. Met één uit scoorden ze respectievelijk op een honkslag van Roelie Henrique en een opofferingsslag van Niels van Weert.

In de derde inning verhoogde Amsterdam de voorsprong naar 7-0 door driemaal te scoren. Denzel Richardson begon met een infield-hit, maar Twins maakte daarna een dubbelspel op een grounder van Kenny Berkenbosch. Echter, de inning was nog niet afgelopen. Met twee uit kregen Delano Selassa en Linoy Croes vier wijd, waarna beiden scoorden toen Victor Draijer volgde met een tweehonkslag langs de linksveld-lijn. Even later stal Draijer het derde honk en scoorde zelf na een honkslag van Aidan Finnegan.

Het achtste punt kwam tot stand in de vierde inning, ook met twee uit. Gilmer Lampe opende met een tweehonkslag en met één uit werd Kenny Berkenbosch geraakt door een worp. Lampe werd even later gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Delano Selassa, maar Linoy Croes volgde met een puntscorende honkslag die er een 8-0 stand van maakte.

Twins maakte weer een dubbelspel in de vijfde en Pirates strandde twee lopers in deze slagbeurt, maar daarna werd weer een punt gescoord in de zesde. In deze slagbeurt nam Marvin Brown de pitching over bij Twins. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Denzel Richardson en met één uit kreeg hij de honken vol toen hij een honkslag moest toestaan aan Delano Selassa en vier wijd gooide op Linoy Croes. Even later scoorde Richardson op een 'force play-grounder' van Victor Draijer.

Amsterdam Pirates ging in de 1e7 naar de bullpen, want toen nam Jhan Rifaela het werpen over. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Jamie Verheyleweghen, maar sloot daarna af met een strikeout.

In de 2e7 bereikte Amsterdam het verschil van 10 punten op een 'walk-off error' die volgde op een 'walk-off double' en een nul op de plaat. Met één uit kreeg Niels van Weert vier wijd. Hij werd uitgeschakeld op de plaat bij een poging te scoren op een tweehonkslag van Gilmer Lampe, die kon doorrennen en zelfs wist te scoren. Nadat Van Weert was uitgeschakeld volgde er een foute aangooi riching tweede honk en dat stelde Lampe in de gelegenheid op te schuiven naar het derde honk. Doordat de bal in het midveld terecht kwam vervolgde Lampe zijn weg naar de plaat. De bal werd teruggegooid en Lampe leek te worden uitgeschakeld, maar er volgde een nieuwe foute aangooi en dus kon hij het tiende punt scoren. En deze 'crazy play' maakte ook een einde aan de wedstrijd, want het verschil van tien punten was bereikt.L&D Amsterdam Pirates - Twins Oosterhout 10-0 (7 inn.)
RHE
Twins Oosterhout0000000-043
L&D Amsterdam Pirates2231011-10143
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale, L (1-2)5241288

Marvin Brown1.213221

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-1)6913--

Jhan Rifaela11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:08 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,3° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.