Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates completeert 'sweep' tegen Neptunus
English

ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates completeerde een '3-game sweep' tegen koploper Curaçao Neptunus op donderdagavond (27 juni) door met 7-1 te winnen.

Op dinsdagavond opende Amsterdam Pirates de reeks met een 10-6 overwinning in een wedstrijd die na acht innings werd afgesloten wegens de curfew-regel. Op woensdag won Pirates met 3-1 en diende Neptunus-starter Diegomar Markwell zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. De linkshander staat nu op 10-1.

Vanavond leed Neptunus-starter Orlando Yntema zijn eerste verlies en staat nu op 6-1.

In de opener op dinsdag kwam Amsterdam tot een rally van vier punten in de derde inning en stond halverwege de achtste inning met 10-2 voor. In dit duel 'outhitte' Neptunus Amsterdam met 14-9, maar drie Neptuniaanse werpers gooiden ook negen keer vier wijd en raakten drie slagmensen met een worp. Jim Ploeger gooide zes innings en werd de winnende werper, terwijl Denzel Richardson 3-uit-5 met een twee- en driehonkslag en drie punten binnensloeg.

Op woensdag opende Amsterdam Pirates de score met twee punten in de vijfde inning. Dit keer kwam Pirates tot tien honkslagen, waaronder negen op starter Diegomar Markwell. Winnende werper Kevin Heijstek kwam tot acht strikeouts, waarna Tom Stuifbergen de negende inning gooide en een save op zijn naam kreeg.

Op donderdag scoorde Pirates het eerste punt in de eerste inning, waarna een rally van nog eens vier punten volgde in de vierde slagbeurt. Pirates kwam tot tien honkslagen, terwijl Neptunus er slechts vier liet noteren. Winnende werper Jhan Rifaela gooide zevenmaal vier wijd, maar stond ook maar slechts twee honkslagen toe in de 5 1/3 inning die hij gooide.

De complete verslagen van deze wedstrijden zijn in de maak, net als die van andere wedstrijden die zijn gespeeld in de Hoofdklasse.

Met de drie overwinningen kroop Amsterdam Pirates dichter naar Neptunus en staat nu nog slechts twee punten achter. Neptunus staat op 30-6, Pirates staat op 29-7. Beide teams hebben zichzelf al geplaatst voor de Play-Offs en zullen op de eerste of tweede plaats eindigen. Echter, de ploeg die op de eerste plaats eindigt wint de KNBSB Beker en zal die daarmee kwalificeren voor deelname aan het toernooi om de European Champions Cup van volgend jaar.

Dit jaar namen beide teams aan dit evenement deel. Dat is waarom ze nu doordeweeks in deze 3-game series tegenover elkaar stonde, terwijl de overige zes ploegen in de Hoofdklasse vrij waren. Het seizoen wordt voortgezet op donderdag 4 juli.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat Neptunus drie wedstrijden op rij heeft verloren. Vier jaar geleden, op 4-7 juli won Hoofddorp Pioniers tweemaal, waarna Amsterdam Pirates voor de volgende winst zorgde.

Het is tien jaar geleden dat Neptunus meer dan drie opeenvolgende wedstrijden verloor. Toen, op 7-16 mei 2009 verloor de Rotterdamse ploeg vijf wedstrijden op rij.

Daaronder was ook de laatste keer dat Neptunus een 'sweep' in een 3-game series moest incasseren in de reguliere competitie. Op 7, 9 en 10 mei was het eveneens Amsterdam Pirates dat de laatste ploeg was die tot een 'sweep' kwam in een 3-game series tegen Neptunus. Hierna was het Sparta-Feyenoord dat de volgende twee wedstrijden won om het totaal op vijf opeenvolgende nederlagen te brengen voor Neptunus.

(27 juni)

Programma, Standen & Uitslagen

(later meer)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.