Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus sluit series tegen DSS af met ruime winst; Mijlpaal voor Shaldimar Daantji
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won de slotwedstrijd van hun 3-games series tegen DSS op zondag (28 april) met een 11-1 overwinning om een 'sweep' te completeren.

In de opener op donderdagavond besliste Neptunus het duel laat. De ploeg werd puntloos gehouden in de eerste zes innings, maar kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de zevende inning en won met 6-0.

Neptunus besliste ook de tweede wedstrijd van hun reeks tegen DSS laat op vrijdagavond (26 april) won met slechts 5-4. Met een 2-1 achterstand na drie innings, kwam Neptunus langszij in de vierde, waarna driemaal werd gescoord in de vijfde.

Vandaag stond Neptunus met 5-0 voor na vier innings en besliste het duel met een 5-run rally in de zesdde slagbeurt.

Voor aanvang van de wedstrijd werd ervaren Neptunus-outfielder Shaldimar Daantji door zijn club gehuldigd, want hij stond op het punt te beginnen aan zijn 600e competitie-wedstrijd in de hoogste afdeling. In zijn loopbaan speelde Daantji ook voor Amsterdam Pirates, Almere '90 en Sparta-Feyenoord. Hij debuteerde in de Hoofdklasse in 2002 en werd door de KNBSB al eerder gehuldigd nadat hij met het Nederlands Honkbal Team in 2011 Wereldkampioen was geworden. Daantji werd de tiende speler in de historie die 600 of meer wedstrijden speelde in de hoogste afdeling. De all-time lijst wordt aangevoerd door Dirk van 't Klooster, die uitkwam in 907 wedstrijden. Het toeval wil dat Van 't Klooster tegenwoordig Hitting Coach is bij tegenstander DSS.

(28 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
DSS kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de tweede inning op starter Misja Harcksen. Met twee uit en Tino van Erk (velderskeus) op het eerste honk kreeg Koen Werkman vier wijd, maar Harcksen sloot daarna af met een strikeout.

Even later scoorde Neptunus drie onverdiende punten in hun tweede slagbeurt op starter Tim Halderman. De honken kwamen snel vol te staan. Gianison Boekhoudt begon met een infield-hit, Shaldimar Daantji bereikte het honk na een fout en Dudley Leonora kreeg vier wijd. Quintin De Cuba werd daarna de vierde slagman op rij die het honk bereikte en zijn honkslag bracht het eerste punt binnen. Met twee uit werden nog twee punten toegevoegd op een honkslag van Stijn van der Meer.

Neptunus scoorde weer een onverdiend punt in de derde inning. Dit keer begon Dwayne Kemp en kwam na een fout op het honk. Met één uit schoof hij op na een honkslag van Shaldimar Daantji, waarna hij scoorde op een honkslag van Dudley Leonora. Dat leidde ook tot een snelle werperswissel, want Sander Helmendach nam het over. Hij schakelde de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit, waarna een grounder een einde aan de slagbeurt maakte, maar Neptunus stond nu met 4-0 voor.

Neptunus scoorde het vijfde punt met twee uit in de vierde. Met één uit werd Stijn van der Meer geraakt door een worp, maar ging even later uit bij een steelpoging. Volgende slagman Benjamin Dille kreeg vier wijd. Hij scoorde vervolgens op een tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn van Dwayne Kemp, die er een driehonkslag van probeerde te maken, maar werd uitgeschakeld op het derde honk. Op dat moment had Dille al gescoord voordat de nul werd gemaakt die het einde van de inning betekende.

Na lopers op het tweede en derde honk te hebben achtergelaten in de vijfde inning besliste Neptunus het duel met een 5-run rally in de zesde slagbeurt. Moreno Vork nam de DSS-pitching over, maar hij kreeg de honken snel vol. Jochem Koedijk begon met vier wijd, waarna Stijn van der Meer een honkslag sloeg en Benjamin Dille ook een vrije loop kreeg. Na een binnenhoog werd het eerste punt gescoord toen Gianison Boekhoudt eveneens vier wijd kreeg. Er volgde een werperswissel en Robyn Clara nam het over. Hij werd begroet met een 2-run single van Shaldimar Daantji. Met twee uit voegden Quintin De Cuba en Julian Goins puntscorende honkslagen toe om de voorsprong op te voeren naar 10-0.

Na een loper in scoringspositie te hebben achtergelaten in de tweede inning bereikte DSS in elk van de volgende drie innings de honken. Twee lopers bleven achter op het eerste honk en de derde ging uit bij een steelpoging. In de zesde inning werd de Haarlemse ploeg op rij uitgeschakeld door Berry van Driel.

In de 1e7 wiste DSS de 10-punten achterstand uit en kreeg een kans om zelfs wat meer te scoren te komen, maar liet drie lopers achter. Brendan Schoemaker werd de nieuwe werper voor Neptunus, maar hij gooide vier wijd op Leandro Anasagasti en Tino van Erk. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van pinch-hitter Daniel Heiligers. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Mitchel Dautzenberg vier wijd kreeg, waarna een punt werd gescoord toen Schoemaker Devano Pieter met een worp raakte. Maar met de honken nog altijd vol sloot Schoemaker af met een strikeout.

Even later bereikte Neptunus opnieuw een verschil van 10 punten op drie opeenvolgende honkslagen. Stijn van der Meer (die 3-uit-4 sloeg) begon met een honkslag en dat bracht nieuwe pitcher Ben Neijndorff naar de heuvel. Hij kreeg honkslagen tegen van Benjamin Dille en Dwayne Kemp die Van der Meer over de plaats brachten en een einde aan de wedstrijd maakten.


...Links: Umpires Winfried Berkvens en Rob Has betreden het veld...
...Rechts: De spelers van beide teams stellen zich op voor een huldiging voor de wedstrijd...

...Veteraan Neptunus-outfielder Shaldimar Daantji wordt gehuldigd voor zijn 600e Hoofdklasse-wedstrijd...

...Misja Harcksen en Tim Halderman waren de startende werpers voor Neptunus en DSS...

...Links: Toeschouwers ontwijken een foutbal in de eerste inning...
...Rechts: Leandro Anasagasti op het eerste honk voor DSS na vier wijd in de 2e inning...

...Links: Tino van Erk als loper op het 2e honk voor DSS in de 2e inning...
...Rechts: Shaldimar Daantji maakt contact in de 2e inning...

...Links: Sander Helmendach nam de DSS-pitching over in de 3e inning...
...Rechts: Stijn van der Meer gaat uit bij stelen en wordt getikt door korte stop Mitchel Dautzenberg in de 4e inning...

...Links: Mitchel Dautzenberg keert terug tijdens een pick-off terwijl 1B Dudley Leonora de bal ontvangt in de 5e inning...
...Rechts: Shaldimar Daantji op het honk na velderskeus in de 5e inning; 1B Tino van Erk krijgt de bal na de nul op het 2e honk...

...Links: DSS 2e honkman Diamond Silberie schakelt een slagman uit in de 5e inning...
...Rechts: Berry van Driel nam de Neptunus-pitching over in de 6e inning...

...Een uitstekende vangbal van een foutbal in de zesde inning...

...Moreno Vork, Robyn Clara en Ben Neijndorff gooiden in relief voor DSS...

...Links: Drie op een rij: Korte stop Mitchel Dautzenberg, loper Jochem Koedijk en Umpire Rob Has in de 6e inning...
..Rechts: Brendan Schoemaker sloot de wedstrijd af voor Neptunus...

...Links: Devano Pieter wordt toegesproken door 3B Coach José Baez na te zijn geraakt door een worp in de 7e inning...
...Rechts: In de 2e7, als rechtsvelder, gaat Devano Pieter achter de 'walk-off single' aan...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - DSS 11-1 (7 inn.)
RHE
DSS0000001-122
Curaçao Neptunus0311051-11141
(nul uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (2-2)2.1-254-

Sander Helmendach2.222211

Moreno Vork0.1-3144

Robyn Clara0.2 (*)--422

Ben Neijndorff- (**)--2--
(*) - Clara gooide op één slagman in de zevende inning
(**) - Neijndorff gooide op twee slagmensen in de zevende inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, W (2-1)51022--

Berry van Driel11----

Brendan Schoemaker123-11
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Rob Has.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:29 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,3° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.