Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 september 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Michael Duursma volgt Brian Finnegan op als Hoofd Coach van Amsterdam Pirates
English

AMSTERDAM - Michael Duursma is de nieuwe Hoofd Coach van landskampioen L&D Amsterdam Pirates, zo maakte de club bekend op zondagmiddag (29 september). Duursma is de opvolger van Brian Finnegan, die de ploeg naar de eerste Kampioenstitel sinds 2011 loodste in zijn eerste seizoen als Hoofd Coach.

...Michael Duursma...
...nieuwe Hoofd Coach L&D Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
In oktober vorig jaar werd Finnegan benoemd tot Amsterdamse Hoofd Coach als opvolger van Charles Urbanus, die de ploeg in de voorbije vijf seizoenen leidde. Het was de tweede keer dat Finnegan Hoofd Coach van Amsterdam was. Hij leidde de ploeg eerder in 2002 en 2003. Toen Finnegan de ploeg in oktober overnam was al min of meer duidelijk dat het mogelijk voor maar één seizoen zou zijn. Onlangs informeerde Finnegan het Piratesbestuur inderdaad dat hij niet beschikbaar is voor het volgende seizoen.

Dit seizoen stond Amsterdam Pirates tegenover titelverdediger Curaçao Neptunus in de best-of-seven Holland Series. Amsterdam verloor de eerste drie wedstrijden, maar presteerde daarna iets dat nog nooit eerder was gedaan door de volgende vier wedstrijden in winst om te zetten en de titel te pakken. Met een 6-0 shutout-winst in Rotterdam op 1 september onttroonde Pirates Neptunus en veroverde de eerste titel sinds 2011.

De 41-jarige Michael Duursma was dit jaar de Manager van het Nederlands Onder-15 Honkbal Team en maakte deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Onder-18 Honkbal Team. Met het Under-15 Team won Duursma het brons op het Europees Kampioenschap Cadetten (U15) in juli in Nettuno (Italië) na een 3-0 winst tegen Tsjechië. Bij het Under-18 Team was Duursma 3B Coach in de staf van Manager Eric de Bruin. Deze ploeg eindigde begin september op de zevende plaats tijdens de Under-18 World Cup in Busan (Zuid-Korea).

In 2017 was Duursma ook De Bruin's 3B Coach bij het Under-15 Team, dat toen het zilver won op het Europees Kampioenschap in Oostenrijk na een 4-2 nederlaag in de finale tegen Duitsland.

Sinds de oprichting in 2008 was Duursma actief als instructeur bij Baseball Academy Kennemerland Rabbits. In mei 2016 volgde Duursma Bernie Beckman op als Technisch Manager en Hoofd Coördinator van de Academy. In 2017 won hij de Bill Arce Award voor de Meest Veelbelovende Coach.

...Brian Finnegan...
(© Foto: Henk Seppen)
De in Haarlem geboren Duursma speelde 21 seizoenen in de Hoofdklasse. Na met honkbal te zijn begonnen bij Boosters in Roosendaal speelde Duursma voor Double Stars Heiloo, waarna hij in 1996 in de Hoofdklasse debuteerde als speler van HCAW. Hij speelde vijf seizoenen voor de Bussumsse ploeg, waarna hij één seizoen uitkwam voor Neptunus in 2001. Vanaf 2002 speelde Duursma elf seizoenen voor Hoofddorp Pioniers. Na het seizoen 2012 verhuisde de infielder naar Amsterdam Pirates voor wie hij de laatste vier seizoenen speelde en waar hij na het seizoen 2016 afscheid nam. Hij speelde voornamelijk als korte stop, maar werd ook ingezet als tweede honkman.

Duursma scoorde de Meeste Punten in de Hoofdklasse in 2003 (43) en 2004 (39). Hij stal de meeste honken (20) in 2004. Daarnaast leidde Duursma de Hoofdklasse driemaal in Geraakt Werper (2006, 2015, 2016). Hij behoort tot de all-time leaders in deze categorie.

Door de jaren heen speelde Duursma in 178 interlandwedstrijden voor het Nederlands Honkbal Team. Met Oranje nam Duursma deel aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). Hij nam ook deel aan drie World Baseball Classics (2006, 2009, 2013).

Duursma nam met de nationale ploeg ook deel aan ondermeer vijf Europese Kampioenschappen (drie titels) twee Wereldkampioenschappen, zes Haarlemse Honkbal Weken en zes World Port Tournaments.

(29 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.