Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates koploper Urbanus Toernooi na tweede dag
English

BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates voert de vier deelnemende teams aan na Dag 2 van de 37e editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Op zaterdag (30 maart) stond Amsterdam Pirates tegenover Curaçao Neptunus in de eerste wedstrijd van de dag. Die ontmoeting eindigde met een 2-2 stand. In de volgende dag verloor Neptunus met 6-4 van Twins Oosterhout waardoor de regerend landskampioen werd uitgeschakeld voor de eerste plaats. De tweede speeldag eindigde met een 5-1 winst voor gastheer HCAW tege Twins.

Amsterdam Pirates opende het evenement vrijdagavond met een 3-1 winst tegen HCAW.

Op zaterdag nam Amsterdam Pirates een vroege 2-0 voorsprong tegen Neptunus met het scoren van twee onverdiende punten in de tweede inning. Neptunus kwam daarna langszij in de zevende en laatste inning van de wedstrijd.

In de middag stond Neptunus wederom vroeg achter, maar had en 4-2 voorsprong na drie innings. Echter, de ploeg wist de voorsprong niet vast te houden, kreeg drie punten tegen in de zesde en verloor.

In de derde wedstrijd van de dag sloeg HCAW snel toe tegen Twins in de eerste inning, voegde drie runs toe in de vijfde en boekte een overtuigende overwinning.

Op zondag worden de laatste twee wedstrijden gespeeld op het veld van HCAW in Bussum. Beide kunnen beslissend zijn voor de toernooiwinst en er is een aantal scenarios mogelijk. Het enige dat op dit moment zeker is, is dat Neptunus niet op de eerste plaats zal eindigen.

In de eerste wedstrijd ontmoet Amsterdam Pirates Twins. Wanneer Pirates wint is de ploeg toernooiwinnaar en zal de slotwedstrijd bepalend zijn voor de tweede plaats. Wanneer Twins wint wordt de tweede ontmoeting belangrijk. Wanneer Neptunus die wedstrijd tegen HCAW wint wordt Twins toernooiwinaar. Maar wanneer HCAW wint van Neptunus eindigt de ploeg op gelijke hoogte met Twins. De tie-breaker is dan het onderlinge duel, dat werd gewonnen door HCAW, zodat die ploeg dan toernooiwinnaar zal zijn.

(30 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Game 2 - L&D Amsterdam Pirates vs. Curaçao Neptunus

Nadat de Neptuniaanse verdediging een dubbelspel had gemaakt in de eerste inning scoorde Amsterdam Pirates tweemaal in de volgende slagbeurt op starter Diegomar Markwell. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Kenny Berkenbosch en Max Clarijs. Hierna sloeg Linoy Croes een grounder richting kort voor wat mogelijk weer een double play-grounder zou kunnen worden. Echter, de klap eindigde in een fout en zorgde voor volle honken. Pirates opende vervolgens de score op een opofferingsslag van Rashid Gerard en voegde een punt op een honkslag van Victor Draijer. Met lopers 'op de hoeken', sloot een pop-fly de slagbeurt af.

In de volgende vijf innings wist Pirates niet in scoringspositie te komen, maar wist wel de voorsprong vast te houden. De ploeg liet een loper achter op het eerste honk in de derde inning, waarna Neptunus een dubbelspel maakte in de vierde. Met twee uit in de vijfde inning sloeg Niels van Weert een honkslag, maar sloot Markwell af met een strikeout. Relievers Kevin Kelly en Berry van Driel schakelden drie slagmensen op rij uit in de zesde en zevende inning.

Neptunus werd puntloos gehouden in de eerste zes innings door de Amsterdamse pitching. Starter Kevin Heijstek kreeg een one-out single tegen van Benjamin Dille in de eerste inning, maar die strandde op het eerste honk. Heijstek kreeg drie opeenvolgende nullen in de tweede inning, waarna hij Neptunus voor het eerst in scoringspositie zag komen in de derde. Hij gooide vier wijd op Gregory Muller, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jochem Koedijk. Met twee uit sloeg Stijn van der Meer een honkslag, maar de inning eindigde toen hij ook gedwongen werd uitgeschakeld.

In de vijfde, nu met een 2-0 achterstand, kreeg Neptunus de honken vol met twee uit toen Jochem Koedijk en Shuruengelo Mingeli een honkslag sloeg en Stijn van der Meer vier wijd kreeg. Hierna nam Nick Veltkamp de Amsterdamse pitching over en die kreeg een inning-ending grounder van Benjamin Dille.

Veltkamp zorgde voor drie opeenvolgende nullen in de zesde, waarna Mike Groen de pitching overnam in de zevende. Hij raakte lead-off hitter Shaldimar Daantji met een worp, waarna hij een one-out single tegen kreeg van Gregory Muller. Met lopers 'op de hoeken' sloeg Jochem Koedijk een opofferingsslag om Daantji binnen te brengen. Rookie Shuruengelo Mingeli leverde vervolgens zijn tweede honkslag in het duel af om de gelijkmaker binnen te brengen. Groen sloot af met een strikeout.L&D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 2-2 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus0000002-272
L&D Amsterdam Pirates0200000-240
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell51242-

Kevin Kelly1-----

Berry van Driel11----

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek4.2225--

Nick Veltkamp, H (1)1.1-----

Mike Groen, BS (1)11-222
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Roy van de Wateringen,
3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Feiko Drost.
Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-1:50 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2 - 37e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C; windrichting west;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 70%.
Game 3 - Curaçao Neptunus vs. Twins Oosterhout

Neptunus stond halverwege de tweede inning met 2-0 achter, maar nam daarna een 4-2 voorsprong. Echter, de ploeg verzuimde de leiding vast te houden. Twins kwam terug naar 4-3 en kwam vervolgens tot een rally van drie punten in de zesde om met 6-4 te winnen.

Twins opende de score in de eerste helft van de eerste inning op starter Orlando Yntema. Met één uit en Ruar Verkerk (velderskeus) op het eerste honk kreeg Dennis De Quint vier wijd. Yntema volgde met een strikeout, maar moest daarna een tweehonkslag incasseren van Shurman Marlin. Verkerk scoorde, maar De Quint werd op de plaat uitgeschakeld toen hij ook probeerde te scoren.

Met twee uit in de tweede inning voegde Twins een punt toe. Jerzy van Gool kreeg toen vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Brian Biezen. Volgende slagman Stijn Janssens sloeg ook een honkslag om Van Gool binnen te brengen en er een 2-0 stand van te maken.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door rookie Thomas Roijers, maar scoorde daarna drie onverdiende punten in de tweede inning. Met één uit sloeg Dudley Leonora een tweehonkslag, waarna Shaldimar Daantji via een fout op het honk kwam. De honken kwamen vol te staan toen Julian Goins werd geraakt door een worp. Roijers volgde met een strikeout, wat de derde nul zou zijn geweest. Hierna tekende Jochem Koedijk voor een honkslag en dat bracht Leonora en Daantji over de plaat. Goins schoof op naar het derde honk, maar wist ook tot scoren te komen toen er een fout op volgde. Met Koedijk op het derde honk sloot een strikeout de slagbeurt af, maar Neptunus stond nu met 3-2 voor.

Neptunus voegde nog een onverdiend punt toe in de derde. Met twee uit scoorde Dwayne Kemp (velderskeus) op een tweehonkslag van Quintin De Cuba.

In de 1e4, op nieuwe pitcher Brendan Schoemaker, verkleinde Twins de achterstand naar 4-3. Max Kops begon met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Brian Biezen.

In hun vierde slagbeurt liet Neptunus lopers achter op het tweede en derde honk. De ploeg werd daarna op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings.

Twins sloeg toe met drie punten met twee uit in de 1e6 op Schoemaker, die twee jaar geleden voor de Oosterhoutse ploeg gooide. Max Kops begon met een honkslag en met één uit liet ook Jerzy van Gool een honkslag noteren. Met twee uit leverde Stijn Janssens een puntscorende honkslag af die de stand in balans bracht. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Ruar Verkerk vier wijd kreeg. Even later sloeg Dennis De Quint een 2-run single die Twins op een 6-4 voorsprong zette.Curaçao Neptunus - Twins Oosterhout 4-6 (6 inn.)
RHE
Twins Oosterhout110103 -694
Curaçao Neptunus031000 -440
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Thomas Roijers32-44-

Raf Cocu, W (1-1)222---

Koen Postelmans, SV (1)1-----

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema323322

Brendan Schoemaker, BS (1), L (1-1)342644
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden,
3B-Edwin Louisa.
Official Scorers-Dieks Bannink, Feiko Drost.
Aanvangstijd-13:30 uur.
Speeltijd-2:05 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 3 - 37e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C; windrichting west;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 64%.
Game 4 - Twins Oosterhout vs. HCAW

In de laatste wedstrijd van de tweede speeldag nam HCAW een vroege voorsprong, voegde drie runs toe in de vijfde en kwam tot een comfortabele winst tegen Twins Oosterhout.

HCAW scoorde twee onverdiende punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Jan Evertse. Met één uit sloeg nieuwkomer Renaigel Martis, die zich een paar dagen geleden bij de ploeg voegde, een honkslag. Hij stal het tweede honk en met twee uit scoorde Martis toen Rodney Daal het tweede honk bereikte na een foute aangooi. Daal zou het volgende punt gaan scoren toen Ruendrick Piternella volgde met een tweehonkslag. Volgende slagman Patrick Bok kreeg nog vier wijd, maar HCAW liet twee lopers achter.

Hierna gooide Evertse drie prima innings. Hij stond slechts één slagman tot de honken toe, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

HCAW voegde drie punten toe in de vijfde inning op nieuwe pitcher Marvin Brown. Hij kreeg een lead-off single tegen van Bob van der Meer en gooide vier wijd op Norbert Jongerius. Jeandro Tromp volgde met een RBI-double. Met lopers op het tweede en derde honk kwamen de honken vol te staan toen Brown Renaigel Martis met een worp raakte. Het volgende punt werd toegevoegd na een opofferingsslag van Seb Visser. De honken weer vol te staan toen Rodney Daal een infield-hit sloeg. Een grounder van Ruendrick Piternella stelde Tromp in staat te scoren en verhoogde de stand naar 5-0. Even later kreeg HCAW voor de derde keer in deze slagbeurt de honken vol na vier wijd voor Patrick Bok. Maar dit keer werd Oliver van der Wijst Severino uitgevangen en dat sloot de inning af.

Kaj Timmermans startte voor HCAW en gooide vier puntloze innings. Maar hij Twins ook in drie van deze slagbeurten in scoringspositie komen. Met twee uit in de tweede inning kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Max Kops en eindigde een grounder van Joshua Zara in een fout, maar de twee bleven achter.

In de derde, met één uit, sloegen Stijn Janssens en Ruar Verkerk een honkslag. Dit keer volgde een dubbelspel. En in de vierde, met één uit, sloeg Shurman Marlin een honkslag en kreeg Max Kops vier wijd, maar ook zij strandden.

Twins scoorde hun enige punt in de vijfde. Brian Biezen opende met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal. Volgende slagman Stijn Janssens kreeg vier wijd. Een wilde worp stelde Biezen vervolgens in staat tot scoren te komen. Janssens bereikte het derde honk na een grounder van Ruar Verkerk. Hierna nam Timo van Ancum de HCAW-pitching over en schakelde de volgende twee slagmensen uit.Twins Oosterhout - HCAW 1-5 (6 inn.)
RHE
HCAW200030 -571
Twins Oosterhout000010 -161
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-0)4.122511

Timo van Ancum12-1--

Arij Fransen0.21----

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Jan Evertse, L (0-1)44132-

Marvin Brown2-2433
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Jos van Eijsden,
2B-Edwin Louisa, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Feiko Drost, Dieks Bannink.
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-1:50 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 4 - 37e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 18° C; windrichting west;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.