Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort wint inhaalduel tegen HCAW
English

BUSSUM - Quick Amersfoort won met 6-3 van HCAW in een inhaalwedstrijd op dinsdagavond (30 april) om de 3-game series tussen de twee ploegen af te sluiten.

Afgelopen zondag kon de derde wedstrijd van de reeks niet worden uitgespeeld. Met een puntloze stand werd het duel gestaakt in de tweede helft van de derde inning vanwege regen.

Vrijdagavond scoorde Quick Amersfoort al vroeg en kwam tot een kleine 3-1 overwinning op eigen veld.

In de opener op donderdagavond was het HCAW dat een vroege voorsprong nam en nipt met 3-2 won van Quick Amersfoort.

(30 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Vanavond was Quick Amersfoort opnieuw succesvol nadat het eerder in de week van coach wisselde. Voor aanvang van de reeks tegen HCAW stopte Hoofd Coach Glenn Romney nadat hij de ploeg in de eerste negen wedstrijden van het seizoen had geleid. Sinds donderdagavond staat Quick onder leiding van de overige drie leden van de coachingstaf, Bench Coach/3B Coach Reinier de Vries, 1B Coach Stanley Engelhardt en Pitching Coach Cliff Foster. Het trio leidt de ploeg samen, want er werd geen nieuwe Hoofd Coach benoemd. Zondag werd bericht dat deze constructie een interim-situatie is, die later verder wordt bekeken. Na verlies van de series-opener op donderdag leidde het trio Quick naar de winst op vrijdagavond en vanavond opnieuw.

HCAW kreeg een loper op het derde honk in de tweede helft van de eerste inning, maar kon niet scoren. Jeandro Tromp begon met vier wijd en schoof op naar het derde honk met één uit toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Oliver van der Wijst Severino. Echter, de slagbeurt eindigde daarna met een dubbelspel.

Quick opende daarna de score in de eerste helft van de tweede inning op starter Dennis Burgersdijk. Taylor Clemensia begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Rowan van Hoek, waarna hij scoorde op een wilde worp.

Quick Amersfoort nam meer afstand door tweemaal te scoren in zowel de derde als de vierde inning.

In de derde scoorde Quick de twee punten zonder het slaan van een honkslag. Beide waren onverdiend want er was ook een fout bij betrokken. Lead-off hitter Jordy Burger kwam na een fout op het honk en schoof op na een doorgeschoten bal. Joran Berkhout kreeg vervolgens vier wijd en de twee lopers bereikten het volgende honk na een wilde worp. Met één uit en het eerste honk open kreeg Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten, maar daarna volgde een 'normale' vrije loop voor Taylor Clemensia wat voor een punt zorgde. Hierna leverde een opofferingsslag van Rowan van Hoek het volgdende punt op en bracht de stand op 3-0.

In de vierde scoorde Quick tweemaal op drie honkslagen, maar de HCAW-verdediging droeg ook bij met twee kostbare fouten, resulterend in een onverdiend punt. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Dakota van der Heyde, Jordy Burger en Joran Berkhout allemaal een honkslag sloegen. Dat leidde tot een werperswissel, want Timo van Ancum nam het over. Een fout op een 'force play-grounder' van Jules Cremer hield de honken daarna vol en stelde Van der Heyde in staat te scoren. Rachid Engelhardt volgde met een nieuwe 'force play-grounder', maar opnieuw werd er een fout gemaakt en een punt gescoord. Drie lopers bleven achter toen een strikeout en een foul-out de slagbeurt afsloten, maar Quick stond nu met 5-0 voor.

Quick Amersfoort werd op rij uitgeschakeld in de vijfde, maar scoorde weer een punt in de zesde. Jordy Burger begon met vier wijd, stal het tweede honk met één uit en scoorde daarna op een honkslag van Jules Cremer.

Intussen deed Quick-starter Pastor Enrique Martínez Chavez het goed. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning. HCAW kwam weer in scoringspositie in de vierde toen Bob van der Meer begon met een tweehonkslag, maar Martínez schakelde de volgende drie slagmensen uit.

Met een 6-0 achterstand begon HCAW vanaf de zesde inning wat terug te doen. Jeandro Tromp en Bob van der Meer begonnen met honkslagen. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Oliver van der Wijst Severino, maar de honken kwamen even later vol te staan toen Rodney Daal vier wijd kreeg. Twee punten werden vervolgens gescoord op een hiernavolgende honkslag van Ruendrick Piternella, wat tot een werperwissel leidde. Brian van Laar, die zondag de starter was in de afgelaste wedstrijd, nam het over en begon met een strikeout. De linkshander kreeg daarna een 'inning-ending force out'.

HCAW scoorde nog een punt in de zevende, maar verzuimde meer te scoren en liet drie lopers achter. Met één uit bereikte Norbert Jongerius het honk met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Volgende slagman Jeandro Tromp kreeg vier wijd en die eindigde met een wolde worp waardoor Jongerius kon opschuiven naar het derde honk. Hij scoorde even later op een honkslag van Bob van der Meer. Een foute aangooi vanuit het outfield volgde wat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Met twee uit kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Rodney Daal, maar Van Laar sloot daarna af met een strikeout.

Beide teams kregen geen scoringskansen meer in de laatste twee innings en dus won Quick met 6-3.HCAW - Quick Amersfoort 3-6
RHE
Quick Amersfoort012201000-653
HCAW000002100-363
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez, W (1-0)5.144422

Brian van Laar, H (1)2.222211

Jasper Popken, SV (1)11----

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L (0-3)3.124452

Timo van Ancum231111

Jiorgeny Casimiri2.23----

Oscar Meuris111---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:35 uur.
Speeltijd-2:55 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Wedstrijd oorspronkelijk vastgesteld voor zondag 28 april, maar toen gestaakt wegens regen in de 2e3; Wedstrijd later afgelast en opnieuw vastgesteld voor vanavond.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zwaarbewolkt, 11,3° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.