Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tom de Blok's seizoen eindigt; Resterende wedstrijden geschrapt vanwege Orkaan
English

LAKELAND / ST. PETERSBURG, Florida (USA) - Het seizoen van de Nederlandse profwerper Tom de Blok is abrupt ten einde gekomen, want alle resterende wedstrijden van het seizoen in zowel de Florida State League (Single-A Advanced) als de Gulf Coast League (Rookie League) zijn afgelast. De reden om alle resterende wedstrijden te schrappen is de mogelijke impact van Orkaan Dorian, die de staat Florida nadert. De GCL nam de beslissing op woensdag (28 augustus), de FSL volgde de volgende dag.

In de Gulf Coast League werden de laatste wedstrijden op donderdag gespeeld. Er stonden toen zes wedstrijden op het programma, maar de laatste twee werden afgelast wegens regen. Op vrijdag en zaterdag moesten er op beide dagen elf wedstrijden worden gespeeld. Zondag was de dag voor de Halve Finale en dat zou vanaf maandag worden gevolgd door de best-of-three Kampioensreeks.

De Florida State League heeft hetzelfde scenario. Zeven wedstrijden werden er nog op donderdag gespeeld, maar hierna werden alle overige wedstrijden van het restant van het seizoen geschrapt. Op vrijdag waren er acht wedstrijden gepland, zes op zaterdag en vier op zondag. Vanaf dinsdag stond de best-of-three Play-Offs op het programma. Aanstaande vrijdag zou de best-of-five Kampioensfinale beginnen.

In de Gulf Coast League waren de drie Divisie-kampioenen reeds bekend toen besloten werd de wedstrijden te schrappen. Tim Brunswick, Minor League Baseball's Senior Vice-President of Baseball and Business Operations, stelde: ,,In een poging om er zeker van te zijn dat alle spelers, coaches en stafleden de kans hebben om te evacueren en zich voor te bereiden op de storm hebben we besloten om alle resterende competitiewedstrijden, plus de playoffs te schrappen. Na de opties te hebben besproken met de teams was de beslissing om het seizoen voortijdig af te sluiten de beste voor de veiligheid van iedereen, want dat is onze voornaamste prioriteit''.

Ken Carson, President van de Florida State League, zei donderdag: ,,Dit was een moeilijke beslissing om te nemen. De veiligheid van onze spelers, staff, umpires en fans is onze belangrijkste prioriteit. Het reizen van de teams is eveneens een grote zorg tijdens orkanen''. In 2017 werden de Finales in de FSL eveneens afgelast vanwege een orkaan.

Op donderdag was Tom de Blok de startende pitcher voor Lakeland Flying Tigers (Detroit Tigers) in wat de laatste wedstrijd van het seizoen zou zijn van de ploeg in de Florida State League. Bij en tegen Clearwater Threshers (Philadelphia Phillies) gooide De Blok 6 2/3 inning. De rechtshander gooide zesmaal drie slag, kreeg vijf honkslagen en twee punten tegen en was de verliezende werper. Hierdoor sluit De Blok het seizoen af met een 2-13 'record'. In 21 wedstrijden (20 starts) kwam De Blok tot 85 keer drie slag in 111 1/3 inning, gooide 43 keer vier wijd en kreeg 98 honkslagen tegen. Hij sloot af met een 4.04 ERA.

Drie andere Nederlandse spelers maakten dit seizoen hun profdebuut in de Gulf Coast League, namelijk pitchers Jiorgeny Casimiri en Sem Robberse en catcher Denzel Bryson.

Jiorgeny Casimiri gooide in negen wedstrijden, allemaal in relief, voor GCL Blue Jays (Toronto Blue Jays). Hij gooide 14 innings en kwam tot 13 keer drie slag. Casimiri was 0-0 met geen saves en een 2.47 ERA. Afgelopen dinsdag werd Casimiri ingedeeld bij Bluefield Blue Jays, dat uitkomt in de Rookie Advanced League. Sem Robberse gooide eveneens voor GCL Blue Jays. Hij gooide in vijf wedstrijden (drie starts) en was 2-0 met een 0.87 ERA. Robberse gooide 10 1/3 inning, waarin hij negen strikeouts had. Robberse en Casimiri voegden zich in juli bij de ploeg, Beiden zijn momenteel in Busan (Zuid-Korea), waar ze deelnemen aan de Under-18 World Cup met het Nederlands Under-18 Team.

Denzel Bryson speelde in 27 wedstrijden voor GCL Braves (Atlanta Braves) sinds juni. Hij sloeg .065 (4-uit-62) met twee doubles, scoorde zevenmaal en had geen binnengeslagen punten.

Vijf spelers afkomstig van de Antillen zijn eveneens actief in Florida. Voor vier van hen kwam het seizoen ten einde. De op Curaçao geboren catcher Hendrik Clementina, tweede honkman Kevin Josephina en outfielder Shean Michel en de op Sint Maarten geboren outfielder Izzy Wilson speelden allemaal in de Florida State League. Clementina sloeg .249 in 91 wedstrijden voor Daytona Tortugas (Cincinnati Reds), Josephina sloeg .258 in 112 wedstrijden voor Florida Fire Frogs (Atlanta Braves), Michel sloeg .214 in 73 wedstrijden voor Fire Frogs en Wilson sloeg .270 in 20 wedstrijden voor Charlotte Stone Crabs (Tampa Bay Rays), waar hij sinds juli speelt. Wilson begon het seizoen bij Fire Frogs, maar werd in juni 'released'.

De van Curaçao afkomstige korte stop Ceddane Rafaela speelde voor GCL Red Sox in de Gulf Coast League en sloeg .248 in 41 wedstrijden. Echter, zijn seizoen gaat verder in de een andere league. Op vrijdag promoveerde Rafaela naar Lowell Spinners, dat uitkomt in Single-A Short Season. Vrijdagavond was Rafaela de startende tweede honkman voor zijn nieuwe team.

(30 augustus)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.