Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympische Spelen uitgesteld naar 2021!
English

LAUSANNE (Zwitserland) / TOKYO (Japan) - De Olympische Spelen en Paralympische Spelen, die later dit jaar zouden plaatsvinden in Tokyo (Japan), wordt uitgesteld, zo maakte het Internationaal Olympisch Comité dinsdag (24 maart) bekend.

De beslissing werd genomen tijdens een 'conference call' door Thomas Bach, de President van het IOC, Abe Shinzo, de Minister-President van Japan, Mori Yoshiro, de President van het Tokyo 2020 Organizing Committee en andere leidinggevenden uit Japan en van het IOC.

De Olympische Spelen (Spelen van de XXXII Olympiade) stonden op de agenda voor 24 juli tot en met 9 augustus, de 16e Paralympische Zomerspelen zouden volgen van 25 augustus t/m 6 september.

Gezamenlijke verklaring International Olympic Committee en Tokyo 2020 Organizing Committee (in Engels)

Dit jaar zouden honkbal en softbal terugkeren op het Olympische Programma. Het softbaltoernooi zou plaatsvinden van 22-28 juli, waarna het honkbaltoernooi zou volgen van 29 juli-8 augustus.

De zes deelnemende landen voor het softbaltoernooi hadden zich allen vorig jaar reeds gekwalificeerd. Gastland Japan zou in gezelschap zijn van Australië, Canada, Italië, Mexico en de USA. Japan zou op 22 juli de openingswedstrijd spelen tegen Australië.

Voor het honkbaltoernooi hebben vier van de zes deelnemende landen zich geplaatst. Naast het organiserende Japan kwalificeerden Israël, Mexico en Zuid-Korea zich vorig jaar.

Van 1 t/m 5 april zou het Final Qualifying Tournament plaatsvinden in Taiwan met deelname van Australië, China, Chinese Taipei, Nederland en de nummers twee en drie van de WBSC Americas Baseball Qualifier, die op de agenda stond voor 22-26 maart. Op 2 maart maakte de World Baseball Softball Confederation (WBSC) bekend dat de Final Qualier was uitgesteld naar 17-21 juni.

Op 12 maart werd de Americas Qualifier, die zou plaatsvinden in Arizona (USA), uitgesteld. Een nieuwe datum werd nog niet bekend gemaakt. De deelnemende landen aan dit evenement waren Canada, Colombia, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Puerto Rico, de USA en Venezuela.

Vier Nederlandse wedstrijd-officials waren uitgenodigd voor deelname aan de Olympische Spelen Mariana Prins (umpire softbal), Linda Steijger (scoring director softbal), Dennis Duin (official scorer softbal) en Jan Kuipers (technical commissioner honkbal).

(24 maart)

Meer Headlines




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.