Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS/Kinheim wint enige gespeelde oefenwedstrijd op zaterdag
English

DEN HAAG - DSS/Kinheim boekte de eerste winst in het oefenseizoen door met 9-1 te winnen in een 5-inning wedstrijd tegen Silicon Storks in Den Haag in de enige wedstrijd die op zaterdag (10 april) werd gespeeld. De teams ontmoeten elkaar zondag opnieuw, maar dan in Haarlem.

Twee andere wedstrijden stonden ook op het programma, maar werden afgelast vanwege de ongustige weersomstandigheden. Regerend kampioen L&D Amsterdam Pirates zou thuis spelen tegen Twins Oosterhout en Quick Amersfoort zou Hoofddorp Pioniers ontvangen. Het was de bedoeling dat deze teams elkaar zondag weer zouden treffen in respectievelijk Oosterhout en Hoofddorp, maar deze wedstrijden werden zaterdagavond al afgelast vanwege de regenachtige omstandigheden.

In het duel van vandaag, dat onder koude temperaturen werd gespeeld, had DSS/Kinheim een slagvolgorde van elf spelers, terwijl Storks met negen man sloeg.

DSS/Kinheim opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op Storks-starter Obed Hernandez, die dit seizoen zijn Hoofdklasse-debuut zal maken. Hij kreeg de honken snel vol. Lead-off hitter Thomas Bos bereikte het honk na een fout, waarna Jochem Koedijk en Jason Jakobus beiden vier wijd kregen. Bos scoorde vervolgens het eerste punt op een opofferingsslag van Milan Lammerts. De honken raakten opnieuw vol toen Aidan Finnegan volgde met een honkslag. Hierna werd het tweede punt gescoord, eveneens op een opofferingsslag, dit keer van de knuppel van Mick van Vliet. Jakobus, Lammerts en Van Vliet zijn allemaal nieuwkomers in de Haarlemse ploeg.

Hernandez herstelde en gooide een prima tweede inning, waarna DSS/Kinheim een punt toevoegde in de derde. Met twee uit werd Jason Jakobus geraakt door een worp. Hij stal daarna zowel het tweede als het derde honk en scoorde na een foute aangooi. Hierna kreeg DSS/Kinheim de honken weer vol toen Milan Lammerts en Aidan Finnegan een honkslag sloegen en Mick van Vliet werd geraakt door een worp. Er volgde een werperswissel en Hernandez werd opgevolgd door veteraan rechtshander Kevin van Veen, die dit seizoen zijn rentree zal maken in de hoogste afdeling. Hij kreeg een vangbal, wat een einde aan de slagbeurt maakte en drie lopers bleven achter.

Glenn Wassink startte voor DSS/Kinheim en kwam niet in de problemen in de drie innings die hij gooide. De rechtshander schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit. Met één uit in de 2e3 gooide Wassink vier wijd op Yurdion Martie en met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Brandley Martina. Beiden zijn nieuwkomers in het team van Storks dit seizoen. Met lopers 'op de hoeken' eindigde de inning met een pop-fly.

In de 1e4 opende Matis Crouwel voor DSS/Kinheim met een honkslag en schoof op na een wilde worp, maar bleef achter. Storks kreeg ook een honkloper in hun vierde op nieuwe pitcher Jelle Bing. Met twee uit kwam Shaidion Martina na een fout op het honk, maar hij ging gedwongen uit.

Met een 3-0 voorsprong kwam DSS/Kinheim tot een rally van zes punten in de 1e5 op drie honkslagen. De honken raakten vol toen Thomas Bos, Jochem Koedijk en Jason Jakobus allemaal vier wijd kregen. Dat bracht nieuwe werper Gabriel Statia naar de heuvel, eveneens een nieuwkomer dit seizoen bij Storks. Hij kreeg een 2-run single tegen van Milan Lammerts, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Mick van Vliet. Het volgende punt werd gescoord toen ook Nick Hofer vier wijd kreeg en nog eens twee runs werden toegevoegd op een honkslag van Matis Crouwel. Even later werd de stand opgevoerd naar 9-0 op een honkslag van Bram Blokker. Hoewel er nog geen nullen waren werd de slagbeurt afgesloten na Blokker's honkslag.

Storks scoorde hierna hun enige punt in de 2e5. Met twee uit scoorde Joel Hernandez, die via velderskeus op het honk was gekomen, na een doorgeschoten bal.

(10 april)


Silicon Storks - DSS/Kinheim 1-9 (5 inn.)
123456789RHE
DSS/Kinheim20106 -961
Silicon Storks00001 -122
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (1-0)3311--

Jelle Bing22211-

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Obed Hernandez, L (0-1)2.2-423-

Kevin van Veen1.1 (*)13133

Gabriel Statia- (**)-2333

(*) - Van Veen gooide op drie slagmensen in de vijfde inning
(**) - Statia gooide op vijf slagmensen in de vijfde inning
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Richard Wessel, 1B-Edwin Louisa.
Scorer-Ingrid Tolenaars (DSS/Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zwaarbewolkt, 6,5° C; windrichting noordoost; windsnelheid 31 kmh; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 82%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.