Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Storks wint oefenduel van DSS/Kinheim
English

HAARLEM - Silicon Storks kwam op zondag (11 april) in Haarlem terug van een achterstand en boekte een overtuigende 9-4 winst in hun tweede oefenduel in het weekeinde tegen DSS/Kinheim. Op zaterdag verloor Storks op eigen veld met 9-1 in een 5-inning wedstrijd.

Vandaag stonden nog twee andere oefenwedstrijden op het programma, maar die werden zaterdagavond afgelast vanwege de ongunstige weersomstandigheden. Regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates zou op bezoek gaan bij Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers zou Quick Amersfoort ontvangen. Deze teams zouden ook zaterdag tegenover elkaar staan, maar die wedstrijden werden eveneens geschrapt vanwege de regen en de veldcondities. Komend weekeinde hebben alle acht Hoofdklasse-teams twee oefenwedstrijden op het programma staan.

...Tom Stuifbergen startte voor DSS/Kinheim en...
...gooide drie sterke innings...
...Hij gooide voor het laatst in de Hoofdklasse...
...in 2019 voor L&D Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
Op een koude middag in Haarlem met temperaturen rond de zes graden, maar ook met wat korte zonnige momentjes, speelden DSS/Kinheim en Storks een 9-inning wedstrijd in het historische Pim Mulier Stadion in Haarlem. De thuisploeg stond met 2-0 voor na vier innings en met 3-1 na vijf innings. Maar vanaf de zesde inning draaide Storks het duel om. De ploeg uit Den Haag kwam eerst langszij, waarna zesmaal werd gescoord in de laatste twee slagbeurten. Storks werd vandaag gecoached door 1B Coach Elvis Weerwind, die inviel voor Hoofd Coach Eugene Henson.

In het duel van vandaag zette DSS/Kinheim zes werpers in, Storks gebruikte er vijf. Er waren verschillende wissels die zowel verdedigend als in de slagvolgorde werden toegepast, want een aantal Storks-spelers 're-enterden' later in de wedstrijd. Storks speelde een goede wedstrijd en toonde ook een solide verdediging.

DSS/Kinheim opende de score met één punt in de tweede helft van de eerste inning op starter Twan Naessens. Thomas Bos begon met vier wijd en Jochem Koedijk sloeg een honkslag. De twee schoven op na een wilde worp, waarna Bos met één uit scoorde op een grounder van Donny Kuijper.

De Haarlemse ploeg voegde een punt toe in de twee inning. Met twee uit kreeg nieuwkomer Denzel Sandel vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Nick Hofer.

Tom Stuifbergen startte voor DSS/Kinheim en gooide drie prima innings. Vorig seizoen kwam de ervaren rechtshander uit voor Overgangsklasser Onze Gezellen, maar dit jaar keert hij terug in de Hoofdklasse. Hij gooide voor het laatst in de hoogste afdeling in 2019 voor L&D Amsterdam Pirates met wie hij toen de titel veroverde. Stuifbergen kreeg tien slagmensen tegenover zich in de drie innings die hij gooide en stond maar één honkslag toe. In de eerste inning gooide hij vier wijd op lead-off hitter Joshmar Doran, maar die ging uit bij een steelpoging. Doran is één van de nieuwkomers in het team van Storks.

Stuifbergen kreeg drie nullen op rij in de tweede inning. Na zeven slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg hij een 2-out double tegen van Stephen Henson in de derde inning, maar die bleef achter.

In de 1e4 kreeg Storks twee lopers in scoringspositie op nieuwe pitcher Rick Rizvic. De rookie gooide vier wijd op Kelvin Knape met één uit en zag Ibrahin Redan het honk bereiken op een fout met twee uit, waardoor Storks lopers 'op de hoeken' kreeg. Redan stal het tweede honk, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Storks wisselde ook van werper na drie innings. Darryl Jamoena nam het over en kreeg een 2-out single tegen van Denzel Sandel, die het tweede honk stal, maar daarna achterbleef.

In de 1e5 scoorde Storks hun eerste punt. Jason Netten begon met vier wijd, schoof op na een honkslag van Joran Berkhout en scoorde later in een steel-situatie. Berkhout was teruggekeerd in de wedstrijd op een andere plek in de slagvolgorde dan waarin hij begonnen was.

DSS/Kinheim pakte het punt onmiddellijk terug in hun vijfde slagbeurt op nieuwe pitcher Jayden Gonesh. Met één uit kreeg Jochem Koedijk vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Milan Lammerts.

De wedstrijd draaide vanaf de zesde inning om in het voordeel van Storks. In die slagbeurt kwam de ploeg langszij op nieuwe pitcher Rick Timmermans. Met twee uit sloeg Ibrahin Redan een tweehonkslag, waarna de honken vol raakten toen Yurdion Martie werd geraakt door een worp en Jason Netten vier wijd kreeg. Even later scoorden Redan en Martie op een honkslag van Joran Berkhout om er een 3-3 stand van te maken. Een geraakt werper zorgde opnieuw voor volle honken, maar Storks liet drie lopers achter. In de 2e6 werd DSS/Kinheim op rij uitgeschakeld door Jayden Gonesh.

Twee nieuwe werpers schakelden beiden drie slagmensen op rij uit in de zevende inning. Ben Neijndorff deed het voor DSS/Kinheim en nieuwkomer Jairo Samboe kreeg slechts drie slagmensen tegenover zich voor Storks. Beiden gooiden maar één inning, maar Samboe werd de winnende werper.

In de 1e8 scoorde Storks tweemaal op nieuwe werper Nick Boxelaar, één van de spelers die na afloop van vorig seizoen naar DSS/Kinheim overkwam van Onze Gezellen. Joel Hernandez, die in het duel was teruggekeerd voor Storks, opende met een honkslag en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Yurdion Martie. Hernandez bereikte het derde honk toen Jason Netten werd uitgevangen. Met twee uit kreeg Joran Berkhout vier wijd en toen hij het tweede honk stal wist Hernandez het leidende punt te scoren. Even later scoorde ook Berkhout.

In de 1e9 nam Storks meer afstand met een 4-run rally op Bas Timmer. Raibiëntly Mercalina, die vorig seizoen uitkwam voor HCAW, begon met vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Roy Winkel. Beiden scoorde op een tweehonkslag van Renaigel Martis, die in 2019 voor HCAW speelde. Hij werd vorig seizoen toegevoegd aan het Storks-roster, maar speelde toen niet. Nadat volgende slagman Joel Hernandez het honk had bereikt op een fout leverde Yurdion Martie een puntscorende honkslag af. De honken raakten vol na vier wijd voor Jason Netten en een volgend punt werd toegevoegd toen ook volgende slagman Joran Berkhout een vrije loop kreeg. Dat verhoogde de stand naar 9-3 en eindigde ook deze slagbeurt, hoewel er geen nullen waren, maar Timmer had zijn pitch-count bereikt.

DSS/Kinheim werd puntloos gehouden in de zesde, zevende en achtste inning. Met Storks op een 5-3 voorsprong in de 2e8 nam Joel Martis (ook een nieuwkomer) de pitching over van Samboe, die hierdoor de 'pitcher-of-record' werd. Het betekende ook dat Martis in het duel kwam in een save-situatie. Martis kreeg drie nullen op rij in de achtste, waarna hij het vierde Haarlemse punt moest toestaan in de negende. Met één uit bereikte Denzel Sandel het honk via een stootslag-honkslag en sloeg Nick Hofer een honkslag. Een fout op een 'force play-grounder' van Thomas Bos zorgde voor volle honken. Sandel scoorde hierna op een grounder van Jochem Koedijk. Hofer en Bos strannden op het derde honk en tweede honk toen Jason Jakobus een comeback-grounder sloeg. Martis verwerkte de bal en schakelde Jakobus uit, wat het einde van de inning en de wedstrijd betekende en hem een save opleveder.

(11 april)


DSS/Kinheim - Silicon Storks 4-9 (9 inn.)
123456789RHE
Silicon Storks000012024-991
DSS/Kinheim110010001-472
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Twan Naessens3-3322

Darryl Jamoena11-1--

Jayden Gonesh222111

Jairo Samboe, W (1-0)1-----

Joel Martis, SV (1)21-21-

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen3311--

Rick Rizvic, H (1)222111

Rick Timmermans, BS (1)111222

Ben Neijndorff11----

Nick Boxelaar, L (0-1)1-1222

Bas Timmer- (*)-3343

(*) - Timmer gooide op zeven slagmensen in de negende inning
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Jeffrey Bentsnijder, 3B-Jeroen Rekveld.
(Bentsnijder en Rekveld wisselden in de 2e5 van positie)
Scorer-Ingrid Tolenaars (DSS/Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:50 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 6° C; windrichting noord; windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 60%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.