Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers boekt ruime oefenwinst tegen Storks
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers boekte een ruime 16-3 oefenwinst op een frisse zaterdagmiddag (17 april) tegen Silicon Storks. Dit is de derde winst voor Pioniers, dat het oefenseizoen twee weken geleden opende met twee overwinningen tegen hun tweede team. Vorige week werden beide wedstrijden tegen Quick Amersfoort afgelast vanwege de weeromstandigheden. Storks kwam vorige week wel tweemaal in actie en deelde toen de punten met DSS/Kinheim.

Vandaag nam Pioniers gelijk vanaf het begin bezit van de wedstrijd. De ploeg scoorde tweemaal in de tweede helft van de eerste inning en stond na drie innings met 4-1 voor. In de drie middelste innings scoorde Pioniers twaalf punten om de stand flink op te voeren.

Pioniers kwam tot 16 honkslagen op zes werpers. Storks liet er zes noteren op vier werpers, maar maakte ook zeven verdedigende fouten.

In de tweede helft van de eerste inning gooide Storks-starter Jayden Gonesh vier wijd op Pioniers lead-off hitter Raul Jacobs, die daarna het tweede honk stal. Met twee uit en nadat Reangelo Willems vier wijd had gekregen stal Jacobs ook het derde honk. Even later scoorde Jacobs het eerste punt in een double-steal situatie. Willems schoof op via een infield-hit van Duco Nuijten en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde.

Pioniers voegde een punt toe in de tweede inning. Jorrit Penseel sloeg toen een honkslag en bereikte het derde honk toen een 'force play-grounder' van Jaison Gijsbertha eindigde in een foute aangooi. Penseel scoorde daarna op een volgende 'force play-grounder'.

Storks werd tot zwijgen gehouden door nieuwkomer Ryan Huntington. De linkshandige Arubaan gooide vijf sterke innings, schakelde vijf slagmensen met drie slag uit en stond maar één honkslag toe. Storks scoorde het eerste punt in de 1e3. Met één uit scoorde de ploeg op een fout.

Vandaag stond Huntington tegenover oud-teamgenoten Brendly Martina, Renaigel Martis en Darren Winklaar met wie hij samenspeelde in het Dutch Caribbean Team tijdens het MLB Academies Tournament 2014 op het complex van Hoofddorp Pioniers.

Pioniers scoorde daarna weer een punt in hun derde slagbeurt. Met één uit kregen Tyler Boersma, Reangelo Willems en Duco Nuijten allemaal vier wijd en zorgden voor volle honken. Boersma scoorde vervolgens op een 'force play-grounder'.

Vanaf de vierde inning bleef Pioniers doorgaan met punten scoren. De ploeg kwam tot een rally van vijf punten in de 2e4, die begon met een lead-off ground-rule double van Nathan Berkel. Dat was de eerste van zeven honkslagen in deze slagbeurt, waarvan er drie voor vier punten zorgden.

Pioniers scoorde driemaal in de vijfde op drie honkslagen. De ploeg voegde daarna vier onverdiende punten toe in de zesde toen de Storks-verdediging twee fouten maakte.

Storks scoorde hun tweede en derde punt in de 1e6 op drie honkslagen op reliever Nathan Diaby. De ploeg werd daarna puntloos gehouden in de laatste drie innings door nieuwkomers Lucas van der Schouw en John Michael Halley. Van der Schouw speelde vorig seizoen voor RCH-Pinguïns in de Overgangsklasse. Halley gooide toen in de Hoofdklasse voor Silicon Storks.

(17 april)


Hoofddorp Pioniers - Silicon Storks 16-3 (8½ inn.)
123456789RHE
Silicon Storks001002000-367
Hoofddorp Pioniers21153400X-16161
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jayden Gonesh, L (0-1)2.125242

Jairo Samboe1.21-755

Darryl Jamoena0.2-3333

Gabriel Statia1.11134-

Kevin van Veen11----

Yerson Rosalina1--1--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ryan Huntington, W (1-0)55411-

Nathan Diaby1--322

Lucas van der Schouw21-1--

John Michael Halley1--1--

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Aad Otsen, 1B-Roy van de Wateringen.
Official Scorers-Jeanette van Drunen, Muriel van de Wateringen-Doornbosch.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:13 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 10° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 26 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.