Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Robert Bos)

Amsterdam Pirates prolongeert Kampioenstitel na winst Holland Series vs. Neptunus
English

ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates completeerde hun comeback op zondag (17 oktober) met een 4-2 overwinning tegen Curaçao Neptunus in de allesbeslissende Game 7 om de Holland Series te winnen en de Kampioenstitel te prolongeren. Hiermee werd Amsterdam Pirates de 99e Nederlandse honkbalkampioen.

Amsterdam Pirates opende de Holland Series met een 2-0 shutout-winst op een regenachtige zaterdagmiddag 2 oktober. Pirates won daarna ook de tweede wedstrijd op donderdagavond (7 oktober), dit keer met een 3-1 stand.

Maar hierna won Neptunus de volgende drie wedstrijden. In Game 3 een week geleden op zaterdag halveerde Neptunus de achterstand door met 2-0 te winnen op een one-hitter van Kevin Kelly. Met de winst maakte Neptunus ook een einde aan een 8-game losing streak in Holland Series-wedstrijden tegen Pirates. De volgende dag draaide Neptunus een vroege 2-0 achterstand om in een 8-2 overwinning dankzij een 7-run rally om de best-of-seven in balans te brengen en een zesde duel af te dwingen. Op donderdagavond stond Neptunus tweemaal achter, maakte vier fouten en werd 'outhit', maar won desondanks met 6-5 om een 3-2 voorsprong te nemen.

Maar die voorsprong werd zaterdag ongedaan gemaakt. Na een 3-1 achterstand kwam Amsterdam Pirates tot een sterke en krachtige comeback, had een rally van zes punten en won met 11-5 in Game 6 om een zevende wedstrijd af te dwingen.

...De titel wordt gevierd in de kleedkamer...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor Amsterdam Pirates is dit de zesde Kampioenstitel in de clubhistorie en de tweede op rij. Het is ook de tweede keer op rij dat Pirates terugkwam van een achterstand en de Holland Series in eigen voordeel omdraaide.

In 2019 won Neptunus de eerste drie wedstrijden, maar Pirates werd daarna de eerste ploeg ooit die de volgende vier wedstrijden won om de titel te pakken. Dit jaar was het Pirates dat de eerste twee wedstrijden won, maar Neptunus won de volgende drie. Maar opnieuw kwam Pirates terug en veroverde de titel.

In de Holland Series van vorig jaar won Pirates ook de eerste twee wedstrijden, maar de Finale werd daarna abrupt afgebroken vanwege nieuwe en strengere maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19). Er werd vorig jaar geen kampioen uitgeroepen en dat betekende dat Pirates ook dit seizoen de titelverderdiger bleef.

Op zondag kwam Amsterdam Pirates tot slechts vier honkslagen, maar dat was genoeg. De ploeg kwam tot een rally van vier punten in de vijfde inning om het duel te beslissen en hield vanaf dat moment de voorsprong vast. Net als twee jaar geleden won Pirates de beslissende zevende wedstrijd op het veld van Neptunus in Rotterdam.

In de vijfde inning was het Sharlon Schoop die het eerste punt van de wedstrijd binnensloeg met een opofferingsslag. Even later sloeg Kalian Sams een 'no-doubt 3-run homerun' om er een 4-0 stand van te maken. Neptunus, dat tot negen honkslagen kwam, verkleinde de achterstand daarna tot 4-2 door te scoren in de zesde en achtste inning.

Met het binnenslaan van het belangrijke eerste punt speelde Schoop opnieuw een belangrijke rol voor zijn ploeg. In de winst van zaterdag sloeg hij vier honkslagen, scoorde tweemaal en sloeg twee punten binnen. Over de hele Series was de korte stop de meest constante speler en leidde de Pirates-ploeg met 10 honkslagen en zes binnengeslagen punten, was tweede in gescoorde punten (4) en was de tweede beste slagman (.345). Verdedigend maakte Schoop 18 nullen en had hij als korte stop 28 assists. Hij had ook nog drie opeenvolgende 'multi-hit games'. Tijdens de Prijs-uitreiking na de wedstrijd ontving Schoop de prijs voor de Meest Waardevolle Speler van de Series.

(17 oktober)

Gerelateerde Artikelen:
Amsterdam Pirates dwingt 7e duel af in Holland Series na comeback-winst vs. Neptunus. (16 oktober)
Neptunus neemt leiding in Holland Series vs. Amsterdam Pirates na nipte winst in Game 5. (14 oktober)
Neptunus brengt Holland Series vs. Amsterdam Pirates in balans na winst Game 4. (10 oktober)
Game 3 Holland Series: Neptunus boekt 1-hit shutout vs. Amsterdam Pirates in pitching-duel. (9 oktober)
Amsterdam Pirates verslaat Neptunus ook in tweede duel Holland Series. (7 oktober)
Amsterdam Pirates shuts out Neptunus in regenachtige Holland Series-opener. (2 oktober)Meeste Kampioenstitels, Clubs
TitelsClub
19Neptunus
12Haarlem Nicols
9Blauw-Wit, Sparta
6Amsterdam Pirates, OVVO
5SC Haarlem,
Kinheim, Schoten
4Ajax
Holland Series 'Facts & Stats'

Dit was de 34e Holland Series sinds een Kampioensreeks opnieuw werd geïntroduceerd in 1987. Er was geen Series in 1988, maar vanaf 1989 wordt het kampioenschap jaarlijks beslist met een Holland Series. Er zijn nog twee andere seizoenen geweest die werden afgesloten met een best-of Kampioensfinale. In 1972 en 1973 bestond de Hoofdklasse uit twee Poules, maar alle teams speelden tegen elkaar. De twee Poule-winnaars ontmoetten elkaar vervolgens in een best-of-five om het Kampioenschap te bepalen. Destijds, in beide jaren, was het Sparta dat de titel won in wat kan worden bestempeld als de eerste twee Holland Series. Wanneer deze twee worden toegevoegd zijn er nu 36 Series geweest in de historie.

Dit was de tiende Holland Series waarin Amsterdam Pirates en Neptunus tegenover elkaar stonden. De twee tams ontmoetten elkaar in de eerste Series in 1987, wat toen een best-of-three was en werd gewonnen door Amsterdam (2-1). In 1990 kwam Amsterdam tot een 3-0 'sweep' tegen Neptunus in wat toen een best-of-five was.

Sinds 2010, toen de opzet voor het eerst sinds 1989 weer een best-of-seven werd, speelden de twee ploegen acht keer tegen elkaar. Na de Series in 2010 en 2014 troffen de ploegen elkaar nu in de zesde opeenvolgende Holland Series (2016-2021). Daaronder ook de onbesliste reeks van vorig jaar. Amsterdam Pirates won toen de eerste twee wedstrijden, maar de Finale werd toen afgebroken vanwege nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Zodoende was er vorig jaar geen Kampioen en bleef Pirates ook dit jaar titelverdediger. Neptunus won in 2010, 2014, 2016, 2017 en 2018, Amsterdam Pirates won in 2019 en dit jaar. Twee jaar geleden won Neptunus de eerste drie wedstrijden, maar werd Pirates de eerste ploeg in de historie die daarna viermaal tot winst kwam en de titel pakte.

...Amsterdam Pirates Hoofd Coach Michael...
...Duursma met de Kampioensschaal...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor Amsterdam Pirates was dit de eerste Kampioenstitel met Michael Duursma als Hoofd Coach. Hij volgde Brian Finnegan op na het seizoen 2019.

Doordat de Series van 2020 niet werd uitgespeeld werd Duursma de 16e Hoofd Coach die de Kampioenstitel won als coach in zijn eerste Holland Series. De laatste die dat presteerde was Brian Finnegan twee jaar geleden. Duursma voegt zich bij Pirates Hoofd Coaches Ted Arnold (1987), Rikkert Faneyte (2008) en Brian Finnegan (2019), die hetzelfde deden tijdens hun Series-debuut als Hoofd Coach.

Dit was de 15e keer uit 34 Holland Series 'nieuwe stijl' sinds 1987 dat de titel werd gewonnen in een uitwedstrijd en de vierde keer op rij. Amsterdam Pirates heeft de titel nu tweemaal gewonnen op het veld van Neptunus in Rotterdam, in 2019 en dit jaar. De laatste keer daarvoor dat een bezoekende ploeg de titel veroverde op het veld van Neptunus was in 1998 toen HCAW Neptunus met 3-2 versloeg. Voor Amsterdam Pirates was het de vierde keer (uit zes) dat het de titel in een uitduel won. Dat gebeurde ook in 1990 toen de ploeg tot een 'sweep' kwam tegen Neptunus en in 2008 bij Kinheim in Haarlem. Pirates won de titel op eigen veld in 1987 tegen Neptunus en in 2011 tegen Hoofddorp Pioniers.

Het kampioenschap van Amsterdam Pirates was het 35e gewonnen door een Amsterdamse club. Hiermee blijft Amsterdam de meest succesvolle honkbalstad. Haarlem volgt hier dicht achter met 32 titel, terwijl Rotterdam er 28 heeft.

In 1922 won het Amsterdamse Quick de eerste titel. Sinds dat jaar zijn er nu 99 teams gekroond tot landskampioen. Deze teams kwamen uit slechts zes verschillende steden. Amsterdam, Haarlem en Rotterdam wonnen samen 95 van deze kampioenschappen!

Meeste Kampioenstitel, Steden
TitelsStad
35Amsterdam
32Haarlem
28Rotterdam
2Bussum
1Den Haag
1Hoofddorp
De 99 titels zijn gewonnen door 21 verschillende clubs. Negen daarvan kwamen uit Amsterdam, zeven uit Haarlem en slechts twee uit Rotterdam.

Voor Amsterdam Pirates was het de zesde keer dat het de titel won via de Holland Series. Het was de twaalfde keer dat Pirates deelnam aan de Kampioensreeks, de zesde keer op rij en de zevende keer in de laatste acht jaar. Met hun twaalf Series nam Amsterdam Pirates bezit van de tweede plaats.

Neptunus nam deel aan hun record-verlengende 27e Holland Series en tiende op rij. De Rotterdamse ploeg werd voor het eerst landskampioen in 1981 toen de seizoenen nog niet werden afgesloten met een Kampioensfinale. In die jaren was de winnaar van de reguliere competitie ook de landskampioen. Het duurde daarna tien jaar voordat de ploeg hun volgende titel veroverde. Sindsdien won Neptunus 18 titels via de Holland Series.

Acht spelers speelden in de eerste Holland Series-wedstrijd in hun loopbaan, namelijk Robyn Clara, Kevin Geestman, Gio de Graauw, Sicnarf Loopstok, Juan Carlos Sulbaran, Mick Vos (allen Pirates), Kevin Bakker en Roger Bernadina (beiden Neptunus). Vorig jaar stonden Bakker en Sulbaran ook op het roster van respectievelijk Neptunus en Pirates. Zij kwamen toen niet in actie, omdat de Series na twee wedstrijden werd afgebroken. Vos stond in 2018 op het Holland Series-roster van Neptunus in 2018, maar speelde toen niet.

Vier umpires maakten ook hun Holland Series-debuut, dat waren Jeffrey Bentsnijder, Jos van Eijsden, Aad Otsen en Richard Wessel.

Er werden vijf complete wedstrijden gegooid in de Holland Series van dit jaar. Drie daarvan werden gegooid door Amsterdam Pirates-pitcher Shairon Martis. De vijf complete wedstrijden zijn de meeste in één Series sinds 1992 toen ADO en Kinheim er samen ook vijf hadden. Het record is acht, wat in 1989 tot stand kwam door Haarlem Nicols en Neptunus. Met zijn drie complete games werd Martis de eerste werper in de Series-historie die dat presteerde.


...De spelers, coaches en staf van Amsterdam Pirates vieren de titel...
...Achter: Connor Prins, Rob Cordemans (Pitching Coach), Gio de Graauw,...
...Kevin Geestman, Kenny Berkenbosch, Robyn Clara, Kalian Sams, Mick Vos,...
...Mike Groen, Rashid Gerard, Denzel Richardson, Kit Gijsbers, Roelie Henrique,...
...Martijn Smink (Fysiotherapeut), Sicnarf Loopstok, Juan Carlos Sulbaran,...
...Allan Hazel (3B Coach), Gilmer Lampe,...
...Matthijs Bakker (Team Manager) en Michael Duursma (Hoofd Coach)...
...Voor: Tom de Blok, Max Clarijs, Nick Veltkamp, Raydley Legito,...
...Emilson Haswell, Sharlon Schoop and Shairon Martis...
(© Foto: Robert Bos)


Nadat de eerste vier innings in deze beslissende wedstrijd puntloos waren gebleven sloeg Amsterdam Pirates in de vijfde inning toe. De ploeg scoorde toen allevier de punten die het nodig had om de wedstrijd en de Holland Series te winnen en de titel te prolongeren. Neptunus scoorde in de zesde en achtste slagbeurt, maar kon de wedstrijd niet omdraaien.

...Kalian Sams (7) wordt begroet...
...na zijn 3-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates werd met 9-4 'outhit'. De laatste keer dat de winnende ploeg werd 'outhit' in wat de Kampioenswedstrijd was gebeurde in 1998 toen HCAW met 3-2 won van Neptunus in Game 4, die toen eveneens in Rotterdam werd gespeeld. HCAW werd met 5-4 'outhit'. In de wedstrijd speelde de huidige Pirates Hoofd Coach Michael Duursma voor HCAW, terwijl de huidige Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma uitkwam voor Neptunus. Het verschil van vijf honkslagen in het duel van vandaag is het hoogste aantal. Het vorige hoogste aantal was vier toen ADO met 12-8 werd 'outhit' door Kinheim in Game 4 van de Holland Series 1992, maar met 8-4 won. In dat duel was de Home Plate Umpire Fred van Groningen Schinkel en die was vandaag de Technical Commissioner.

De eerste vier innings in het duel van vandaag waren duidelijk een werpersduel tussen Kevin Kelly en Shairon Martis. Een week geleden maakte Kelly zijn eerste start sinds 2017 en gooide een 'complete game one-hit shutout' (2-0) om Game 3 te winnen voor Neptunus. Martis gooide een complete game shutout (2-0) in de openingswedstrijd. Hij was daarna de verliezende werper in het duel tegen Kelly in Game 3 en gooide toen opnieuw een complete wedstrijd. Vandaag maakte Martis niet alleen zijn derde start, maar gooide ook zijn derde complete wedstrijd en werd daarmee de eerste werper die dat presteerde in een Holland Series. En hij deed het nadat hij in de ochtend net was teruggekomen van Curaçao. Eerder in de week reisde Martis naar het Antilliaanse eiland om het huwelijk van zijn broer bij te wonen. Na een vlucht van ruim negen uur landde hij vanmorgen op Schiphol International Airport, reisde naar Rotterdam en 'went the distance' voor Pirates. Na afloop zei de rechtshander dat hij prima had geslapen aan boord van het vliegveld en geen last had van een jet-lag.

Amsterdam Pirates had vandaag een stuk meer contact op Kevin Kelly dan een week geleden. De ploeg kwam in scoringspositie in de eerste en tweede inning, maar werd toen nog puntloos gehouden door de rechtshander.

Met twee uit in de eerste inning gooide Kelly vier wijd op Denzel Richardson, die daarna opschoof na een doorgeschoten bal, maar vervolgens strandde op het tweede honk.

In de tweede inning kreeg Pirates een kans de score te openen, want het kreeg de honken vol zonder het slaan van een honkslag. Sicnarf Loopstok begon met vier wijd, waarna Kenny Berkenbosch een grounder sloeg naar derde honkman Stijn van der Meer. Doordat hij mogelijk al iets te veel bezig was met de aangooi richting tweede honk maakte Van der Meer een fout en dus had Pirates twee honklopers. Twee jonge en talentvolle spelers waren de volgende slagmensen. Een poging de lopers op te schuiven via een opofferingsstootslag mislukte, want Mick Vos popte zijn stootslag de lucht in en werd de bal gevangen door catcher Dashenko Ricardo. Hierna sloeg ook Raydley Legito een pop-fly, wat een binnenhoog werd. Pirates kreeg hierna de honken vol toen Roelie Henrique vier wijd kreeg, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Gilmer Lampe. En daarmee ontsnapte Neptunus ongeschonden uit deze situatie.

In de derde inning maakte de Neptunus-verdediging een dubbelspel nadat Denzel Richardson vier wijd had gekregen met één uit. En in de vierde werd Pirates op rij uitgeschakeld door Kelly.

Maar de regerend landskampioen sloeg daarna toe in de eerste helft van de vijfde inning. Raydley Legito begon met vier wijd, maar volgende slagman Roelie Henrique kreeg drie slag toen zijn stootslag fout ging terwijl hij al twee slag had. Even later schoof Legito op naar het derde honk na een honkslag van Gilmer Lampe, wat de eerste Amsterdamse honkslag in dit duel was. Hierna was het Sharlon Schoop die opnieuw zijn waarde toonde voor de Amsterdamse ploeg in deze Series. Hij dreunde de bal het midveld in voor een opofferingsslag die zijn ploeg op voorsprong zette, want Legito scoorde. Daarmee zorgde Schoop voor wat de game-winning RBI zou zijn. In het duel van zaterdag leverde Schoop ook een grote bijdrage in de winst van Game 6 met vier honkslagen, twee gescoorde en twee binnengeslagen punten. Op Schoop's vangbal schoof Lampe op naar het tweede honk. Met het eerste honk open werd besloten Denzel Richardson opzettelijk vier wijd te geven om een gedwongen loop op te zetten. Echter, deze beslissing bleek kostbaar, want volgende slagman Kalian Sams sloeg een mammoet-3-run-homerun over het scorebord in diep linksveld! Volgende slagman Sicnarf Loopstok werd uitgevangen, maar Pirates stond met 4-0 voor en dat was alles dat de ploeg vandaag nodig had.

Shairon Martis had opnieuw een sterk optreden op de heuvel voor Pirates. In de eerste vijf innings stond de rechtshander vijf honkslagen toe en kwam Neptunus tweemaal in scoringspositie, maar verzuimde te scoren en bereikte niet het derde honk.

Neptunus kreeg een loper op het tweede honk in de eerste en derde inning. In de eerste opende Stijn van der Meer met een honkslag, maar volgden twee vangballen. Hij schoof hierna op na een honkslag van John Polonius, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Nadat Neptunus op rij was uitgeschakeld in de tweede sloeg Van der Meer weer een honkslag met één uit in de derde. Dit keer volgde Roger Bernadina met een honkslag. Een vangbal en gedwongen nul maakten een einde aan de inning en Van der Meer bleef voor de tweede keer achter op het tweede honk. In de 2e4 verraste powerhitter Gianison Boekhoudt met een stootslag-honkslag langs de derde honk-lijn, maar hij werd even later gedwongen uitgeschakeld.

...Sharlon Schoop ontvangt de MVP Award...
...van KNBSB-Voorzitter Mark Herbold...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 4-0 achterstand werd Neptunus weer op rij uitgeschakeld in de 2e5, maar scoorde vervolgens een onverdiend punt in de zesde. Lead-off hitter Dudley Leonora bereikte het honk na een foute aangooi, waarna hij gedwongen uitging op een grounder van John Polonius. Die bereikte het derde honk na een tweehonkslag van Gianison Boekhoudt, waarna hij scoorde op een grounder van Christian Diaz. Boekhoudt strandde op het derde honk.

Amsterdam Pirates kreeg een kans weer een punt toe te voegen toen het de honken vol kreeg met twee uit in de zevende inning. Met één uit sloeg Gilmer Lampe een honkslag. Hij stal hierna het tweede honk in wat een verwarrend moment leek. Terwijl hij het tweede honk naderde stopte Lampe met rennen en liep wat joggend naar het honk in plaats van te sliden, terwijl hij ondertussen richting plaat wees en mogelijk dacht dat slagman Sharlon Schoop vier wijd had gekregen, omdat de bal wat hoog in de slagzone kwam. Echter, Schoop had blijkbaar een swing gemaakt en ging dus uit met drie slag. Nu met twee uit bereikte Denzel Richardson het honk met een infield-hit en zorgde Kalian Sams met vier wijd voor volle honken. De drie lopers bleven allemaal achter, want Kevin Kelly sloot af met drie slag voor Sicnarf Loopstok.

Kelly schakelde Loopstok uit met zijn 126e pitch en werd in de achtste inning opgevolgd door Berry van Driel. De ervaren rechtshander schakelde alle zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waarvan twee met drie slag. Na afloop van de wedstrijd was Van Driel één van de drie Neptunus-spelers die afscheid nam, samen met Shaldimar Daantji en Benjamin Dille.

In de 2e7 kreeg Neptunus weer een loper in scoringspositie. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Shaldimar Daantji. Die bereikte het tweede honk na een wilde worp. Hierna sloeg Stijn van der Meer een zachte line drive naar de rechterkant van het infield. De jonge tweede honkman Raydley Legito maakte een fraaie vangbal en kreeg de bal vervolgens op tijd bij korte stop Sharlon Schoop om Daantji in een dubbelspel uit te schakelen.

Neptunus halveerde de achterstand in de 2e8. Roger Bernadina begon met een honkslag en schoof op naar het derde honk na een one-out double van John Polonius, die voor de vierde keer het honk bereikte. Echter, Bernadina kon blijven doorlopen en scoorde, want Legito maakte na de tweede honkslag een fout. Twee grounders volgden en Polonius bleef achter op het derde honk.

In de 2e9 kreeg Shairon Martis drie nullen op rij. Eerst werd een line drive van Dwayne Kemp gevangen door tweede honkman Raydley Legito. Hierna sloeg Dashenko Ricardo een grounder naar korte stop Sharlon Schoop. Martis sloot daarna de inning, de wedstrijd en het seizoen af met drie slag voor Shaldimar Daantji.

Amsterdam Pirates was de Honkbal Kampioen van het seizoen 2021!


...Links: Shairon Martis gooide zijn derde complete wedstrijd van de Series voor Amsterdam Pirates...
...Rechts: Edwin Louisa was de Home Plate Umpire in de beslissende Game 7...

...Links: Sharlon Schoop zet Amsterdam Pirates op voorsprong met een opofferingsslag in de 5e inning...
...Recht: 2B Raydley Legito maakte vier nullen en had zes assists voor Amsterdam Pirates...

...Shairon Martis heeft net drie slag gegooid op de laatste slagman in de wedstrijd, wat...
...wordt gevolgd door 'celebration time', want Amsterdam Pirates is weer landskampioen...

...Links: De teleurgestelde Neptunus Bench Coach Jan Collins, gestopte pitcher Berry van Driel en...
...Hoofd Coach Ronald Jaarsma kijken hoe de spelers van Amsterdam Pirates de titel vieren...
...Rechts: Ronald Jaarsma feliciteert Pirates Hoofd Coach Michael Duursma met de titel...

...Links: Pitchers Shairon Martis en Nick Veltkamp met de Kampioens-trofeeën...
...Rechts: Kalian Sams deelt handtekeningen uit...

...De Amsterdam Pirates-fans juichen om de winst van de Kampioenstitel...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

...Umpires Jos van Eijsden (3B), Roy van de Wateringen (2B), Edwin Louisa (HP) en Martijn Bosschaart (1B) poseren...
...voor een foto en begroeten daarna Hoofd Coaches Ronald Jaarsma (Neptunus) en Michael Duursma (Pirates)...

...Kevin Kelly en Shairon Martis waren de startende pitchers in Game 7...

...De wedstrijd werd rechtstreeks (met vijf camera's) uitgezonden door NOS Studio Sport...

...Kalian Sams wordt uitgeschakeld in een dubbelspel in de 3e inning na een prima actie van 1B Dudley Leonora...
...1B Umpire Martijn Bosschaart houdt scherp in de gaten of Leonora in contact blijft met het honk...

...Links: Midvelder Gilmer Lampe maakt een vangbal in de derde inning...
...Rechts: Er is beweging in de Neptunus-bullpen in de 4e inning...
...Links naar rechts: Pitchers Misja Harcksen, Aaron de Groot, Kevin Bakker en Elton Koeiman...

...Links: Gianison Boekhoudt opent de 4e inning met een verrassende stootslag-honkslag...
...1B Kenny Berkenbosch en 1B Umpire Martijn Bosschaart kijken toe...
...Rechts: Bench Coach Jan Collins praat met pitcher Kevin Kelly in de 5e inning met twee honklopers...
...Catcher Dashenko Ricardo en 2B Dwayne Kemp luisteren mee...

...Linkst: Umpires Jos van Eijsden en Roy van de Wateringen kijken toe tijdens de onderbreking...
...Rechts: Midvelder Shaldimar Daantji vangt de opofferingsslag van Sharlon Schoop in de 5e die Pirates de leiding geeft...

...In de 5e inning slaat Kalian Sams de bal diep het linksveld in over het scorebord...
...voor een 3-run homerun en wordt bij de plaat begroet door Sharlon Schoop...

...Links: Meer 'activiteiten' in de Neptunus-bullpen in de 5e inning met van links naar rechts...
...pitchers Berry van Driel, Diegomar Markwell, Orlando Yntema en Elton Koeiman en catcher Louie-Jay Sienders...
...Rechts: Een geconcentreerde 1B Umpire Martijn Bosschaart houdt de actie in de gaten...

...In de 7e inning duikt Gilmer Lampe terug tijdens een pick-off en wacht 1B Dudley Leonora op de bal...
...Even later steelt Lampe het 2e honk en probeert 2B Dwayne Kemp de aangooi van de catcher te vangen...

...Links: Denzel Ricardson levert een honkslag af in de zevende inning...
...Rechts: Berry van Driel gooide laatste twee innings voor Neptunus (en in zijn lange loopbaan)...

...Links: Christian Diaz wordt in de 8e uitgeschakeld door 1B Kenny Berkenbosch, ziet ook 1B Umpire Martijn Bosschaart...
...Rechts: Celebration-time voor Pirates na de laatste uit en teleurstelling in de Neptunus dug-out...

...Links: Rookie Emilson Haswell (22) en Kalian Sams (7) feliciteren elkaar...
...Rechts: Hoofd Coach Michael Duursma viert de titel met zijn spelers...

...Sharlon Schoop werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de Holland Series...
...Hij ontvangst de prijs van KNBSB-voorzitter Mark Herbold en krijgt daarna applaus van zijn teamgenoten...

...Links: Denzel Richardson toont zijn Kampioensmedaille...
...Rechts: De spelers van Neptunus feliciteren de spelers van Amsterdam Pirates met de titel; Vanaf links...
...Robyn Clara, Denzel Richardson, Misja Harcksen, Kalian Sams, Roger Bernadina, Aaron de Groot en Benjamin Dille...

...Links: KNBSB-penningmeester Remko de Bie en KNBSB-voorzitter Mark Herbold met de Kampioenstrofeeën...
...Rechts: Shairon Martis en Nick Veltkamp tonen de Kampioenstrofeeën aan de Amsterdamse fans...

...Nick Veltkamp en Shairon Martis keren terug naar hun teamgenoten...
...met de Kampioenstrofeeën...
(© Alle Foto's: Robert Bos)


Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 2-4
123456789RHE
L&D Amsterdam Pirates000040000-442
Curaçao Neptunus000001010-291
pitcher Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Shairon Martis, W (2-1)92-921

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly, L (1-1)757444

Berry van Driel22----

Homerun: Pirates: Kalian Sams (2)(5e,3-run,2 uit,op Kelly).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Martijn Bosschaart,
2B-Roy van de Wateringen, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:01 uur.
Speeltijd-2:33 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Game 7, best-of-seven Holland Series 2021.
Amsterdam Pirates wint Series met 4-3.
Amsterdam Pirates voor de zesde keer in de clubhistorie Landskampioen en tweede keer op rij.
Sharlon Schoop (Amsterdam Pirates) gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de Series.
Umpire Jos van Eijsden neemt deel aan zijn eerste Holland Series-wedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 14° C; windrichting zuid-zuidwest; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 68%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.