Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW wint tweede oefenduel vs. Amsterdam Pirates in 8e inning
English

BUSSUM - HCAW won op zondag (18 april) ook hun tweede oefenwedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates. Dit keer brak de Bussumse ploeg een 3-3 stand in de achtste inning en won met 5-3 in een 8-inning wedstrijd. Op zaterdag kwam HCAW tot een 7-0 shutout-winst tegen de regerend landskampioen. Afgelopen donderdagavond opende HCAW met een 8-2 winst tegen Quick Amersfoort.

Vanaf komende donderdagavond nemen beide teams deel aan het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Het evenement heeft dit jaar een andere opzet, omdat het momenteel niet is toegestaan toernooien te organiseren vanwege de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19). In een normaal scenario zouden alle zes wedstrijden van het toernooi worden gespeeld op het veld van HCAW in Bussum. Nu spelen de deelnemende teams ook allemaal een wedstrijd op eigen veld. HCAW is het enige team dat op eigen veld zal spelen op donderdag, zaterdag en zondag tegenover respectievelijk Hoofddorp Pioniers, Curaçao Neptunus en Amsterdam Pirates. De Amsterdam ploeg ontvangt Neptunus op donderdagavond, reist op zaterdag naar Hoofddorp en sluit op zondag af in Bussum.

...Bob van der Meer...
...single, triple, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In de wedstrijd van vandaag kwam HCAW terug van een achterstand om het veld als overwinnaar te verlaten. Amsterdam Pirates stond halverwege de vierde inning met 3-0 voor. HCAW scoorde een punt in de 2e4, kwam daarna langszij in de zevende en scoorde de winnende punten in de achtste. Vanaf de vijfde inning werden vele verdedigende wissels toegepast, want beide coaches probeerden verschillende mogelijkheden uit met hun spelers.

Amsterdam Pirates Hoofd Coach Michael Duursma maakte in dit duel geen gebruik van zijn reguliere werpers, omdat die nog niet allemaal inzetbaar waren. Drie werpers zijn herstellende van minuscule blessures en zullen komende week weer in actie komen, vier werpers werden zaterdag ingezet, Luuk ter Beek en Naut Kragt zijn momenteel op college in de USA, Shairon Martis is nog op Curaçao en Donny Breek zal weer professioneel gaan spelen. In plaats daarvan gebruikte Duursma vier werpers uit het tweede teams, allemaal 'non-roster players', die voor vandaag aan de ploeg waren toegevoegd. Dit team komt uit in de Eerste Klasse, maar vanwege de corona-maatregelen is nog altijd niet duidelijk wanneer het seizoen in de tweede hoogste afdeling van start zal gaan.

Amsterdam Pirates nam vandaag een snelle voorsprong door eenmaal te scoren in de eerste helft van de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk. De rechtshander kreeg een lead-off double tegen van Roelie Henrique, maar volgde met een strikeout. Hierna sloeg Gilmer Lampe een honkslag en bracht Henrique binnen. Lampe bereikte het tweede honk op een fout in het outfied en schoof op naar het derde honk op een honkslag van Denzel Richardson. Maar de inning eindigde met een dubbelspel.

Pirates werd op rij uitgeschakeld in de tweede en derde inning door Burgersdijk, waarna twee punten werden toegevoegd in de vierde. Kalian Sams begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Gilmer Lampe en scoorde toen een klap van Denzel Richardson eindigde in een foute aangooi. Richardson bereikte het tweede honk op de fout, waarna hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Kenny Berkenbosch om Pirates op een 3-0 voorsprong te zetten.

Met een 1-0 achterstand kwam HCAW in scoringspositie in de tweede helft van de eerste inning op starter Jelle van der Lelie. Hij begon met een strikeout, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Bob van der Meer en gooide vier wijd op Linoy Croes. Een vangbal en een gedwongen nul volgden. Van der Lelie kreeg drie nullen op rij in de tweede slagbeurt.

In de derde inning kreeg HCAW de honken vol op nieuwe pitcher Dorian Lippens, maar kreeg geen kans te scoren, omdat deze slagbeurt eindigde met twee uit. Arthur Bonevacia begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kevin Dirksen. Ook hij werd gedwongen uitgeschakeld op een klap van Chris Ge. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Bob van der Meer en Linoy Croes vier wijd kregen. Dat maakte ook een einde aande inning, want Lippens had zijn pitch-count bereikt.

Lippens keerde terug in de vierde inning en HCAW scoorde toen hun eerste punt. Rodney Daal opende met een honkslag en met één uit kwamen de honken vol te staan na een honkslag van Berend Ruben en vier wijd voor Victor Draijer. Daal scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Max Draijer, maar twee lopers bleven achter.

Linkshander Jasper Elfrink nam de HCAW-pitching over in de vijfde en schakelde drie slagmensen op rij uit. Pirates kreeg lopers op het tweede en derde honk in de 1e6, maar verzuimde te scoren. Roelie Henrique begon met een honkslag, maar werd kort erna uitgeschakeld via een pick-off. Kalian Sams sloeg vervolgens een honkslag en Gilmer Lampe een tweehonkslag om de scoringskans te creëren. Echter, de volgende twee slagmensen gingen uit.

Connor Prins volgde Dorian Lippens op de heuvel op voor Pirates in de vijfde. Hij gooide vier wijd op Kevin Dirksen, maar kwam tot drie slag op de volgende slagman. Dirksen kwam in scoringspositie na een wilde worp, maar strandde op het tweede honk.

Bobbie Gnade werd HCAW's derde werper in de zevende. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Thomas Kwakernaak, die opschoof na een wilde worp, maar achterbleef op het tweede honk.

HCAW had een loper achtergelaten op het eerste honk in de zesde, maar kwam langszij in de zevende op nieuwe pitcher Marijn Oor. Hij kreeg twee snelle nullen, maar gooide daarna vier wijd op Kevin Dirksen en Chris Ge. Beiden scoorden toen Bob van der Meer volgde met een driehonkslag. Oor sloot af met een strikeout, maar de stand was nu 3-3.

In de 1e8 kreeg Pirates hun laatste honkloper. Met één uit kreeg Emilson Haswell vier wijd, maar een dubbelspel eindigde de slagbeurt.

HCAW besliste het resultaat daarna in hun achtste slagbeurt. Oliver van der Wijst Severino begon met een honkslag, waarna Dion Frank vier wijd kreeg. Jules Cremer volgde met een puntscorende honkslag om HCAW op voorsprong te zetten. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Victor Draijer vier wijd kreeg. HCAW scoorde vervolgens nog een punt op een honkslag van Max Draijer. Met de honken nog altijd vol en nul uit werd ook deze slagbeurt voortijdig afgesloten, omdat Marijn Oor zijn pitch-count had bereikt. En dat maakte ook een einde aan de wedstrijd.

(18 april)


HCAW - L&D Amsterdam Pirates 5-3 (8 inn.)
123456789RHE
L&D Amsterdam Pirates10020000 -380
HCAW00010022 -572
(nul uit toen de wedstrijd werd afgesloten in de tweede helft van de achtste inning)
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Jelle van der Lelie2211--

Dorian Lippens, H (1)1.2 (*)14211

Connor Prins, H (1)212---

Marijn Oor, BS (1), L (0-1)1 (**)14444

(*) - De derde inning eindigde met twee uit
(**) - Oor gooide op vijf slagmensen in de achtste inning; De 8e inning eindigde met nul uit

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk43-532

Jasper Elfrink21-3--

Bobbie Gnade, W (1-0)212---

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Richard Wessel, 1B-Jeroen Rekveld.
Official Scorers-Rob Schuurman, Jeanette van Drunen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:35 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 15° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 47%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.