Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Twins Oosterhout sluit oefenseizoen af met winst tegen DSS/Kinheim
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout won met 4-2 van DSS/Kinheim op zondag (25 april) nadat het eerste duel tussen de twee teams op zaterdag in een puntloos gelijkspel eindigde na negen innings. Voor Twins was dit de eerste overwinning.

Twins Oosterhout won vandaag op slechts twee honkslagen (beide tweehonkslagen), terwijl DSS/Kinheim er zeven liet noteren. Jarreau Martina tekende voor beide Twins-honkslagen.

Met het duel van vandaag sloten Twins Oosterhout en DSS/Kinheim hun oefenseizoen af. Aanstaande donderdag gaat de reguliere competitie in de Hoofdklasse van start. Twins Oosterhout opent het nieuwe seizoen met een 3-game series tegen HCAW en speelt een uitwedstrijd op donderdag en zondag in Bussum en op eigen veld op zaterdag. DSS/Kinheim begint tegen Quick Amersfoort eveneens met uitwedstrijden op donderdag en zondag. De wedstrijd op zaterdag wordt op eigen veld gespeeld in Haarlem.

...Jarreau Martina tekende voor de enige twee...
...honkslagen (beide doubles) voor Twins Oosterhout...
(© Foto: Robert Bos)
De vier door Twins Oosterhout gescoorde punten in het duel van vandaag waren onverdiend, omdat een aantal fouten bijdroeg aan het scoren. Zoals gezegd sloeg de ploeg slechts twee honkslagen en één daarvan zorgde voor de beslissende punten. De negen werpers gooiden samen wel 20 keer vier wijd (beide team teams). Op zaterdag waren er 26 vrije lopen in de wedstrijd tussen Silicon Storks en Quick Amersfoort.

Twins Oosterhout opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Jelle Bing. Lead-off hitter Rayshelon Carolina kwam na een fout op het honk, stal het tweede honk en bereikte het derde honk op een hiernavolgende grounder van Tyriq Kemp. Carolina scoorde vervolgens op een grounder van Diamond Silberie.

De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de tweede slagbeurt. Dit keer begon Ruendrick Piternella met vier wijd en kwam in scoringspositie na een doorgeschoten bal. Hij schoof op naar het derde honk toen Luuk Visser het honk bereikte op een fout en scoorde toen volgende slagman Tyson Quolas in een dubbelspel sloeg. Quolas is één van de werpers op het Twins-roster, maar hij speelde vandaag in het rechtsveld. Hierna kreeg Joshua Zara vier wijd, maar Jelle Bing sloot af met een strikeout.

In de 2e3 sloeg Jarreau Martina een tweehonkslag met twee uit. Hij was de twaalfde slagman in de slagvolgorde van Hoofd Coach Jeffrey Arends. Martina strandde, want een pop-fly sloot de slagbeurt af.

Zonder het slaan van een honkslag kreeg Twins de honken vol in de 2e4 op nieuwe pitcher Bas Timmer, maar kon niet tot scoren komen. De linkshander gooide driemaal vier wijd op Diamond Silberie met één uit en Ruendrick Piternella en Luuk Visser met twee uit. Ze strandden allemaal, want Tyson Quolas sloeg een grounder.

DSS/Kinheim liet twee lopes achter in scoringspositie in hun eerste drie innings op starter Pastor Enrique Martínez Chavez. Met één uit in de eerste inning kreeg Jochem Koedijk vier wijd en bereikte het tweede honk op een honkslag van Donny Kuijper. Een vangbal eindigde de slagbeurt. De Haarlemse ploeg werd op rij uitgeschakeld in de tweede inning. Met één uit in de derde sloeg Bram Blokker een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Koedijk. De laatste kwam weer in scoringspositie, dit keer na een stootslag-honkslag van Jason Jakobus. Martínez sloot af met een strikeout.

In de 1e4 kreeg DSS/Kinheim de eerste twee slagmensen op de honken op nieuwe pitcher Stefan Iannelli. Milan Lammerts en Seb Visser (stootslag) sloegen beiden een honkslag, maar ook zij bleven achter.

Maar in de 1e5 was DSS/Kinheim meer succesvol, scoorde tweemaal en kwam langszij op Iannelli. Met twee uit en Jason Jakobus (velderskeus) op het eerstee honk kreeg Donny Kuijper vier wijd. Jakobus bereikte het derde honk via een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Milan Lammerts. De honken raakten vol na vier wijd voor Seb Visser. Even later scoorde Kuijper het gelijkmakende punt op een stootslag-honkslag (squeeze) van Aidan Finnegan. Maar drie lopers bleven achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

Twins antwoordde onmiddellijk met twee punten in hun vijfde slagbeurt op nieuwe pitcher Ben Neijndorff. Lead-off hitter Joshua Zara kwam door een fout op het honk. Nadat de volgende twee slagmensen waren uitgevangen kreeg Railison Bentura vier wijd. Beide lopers scoorden toen Jarreau Martina zijn tweede tweehonkslag in het duel sloeg om Twins op een 4-2 voorsprong te zetten. Dit was ook de laatste honkslag die Twins vandaag sloeg. Martina begon het jaar op het roster van Curaçao Neptunus, maar vorige maand verhuisde hij naar Twins voor wie hij al eerder speelde.

Vanaf de zesde inning bleef het duel puntloos.

DSS/Kinheim kreeg nog twee scoringskansen in de zevende en achtste inning, maar beide keren bleven er drie lopers achter.

Met twee uit in de zevende op nieuwe pitcher Jeffrey Livingston kregen Milan Lammerts, Seb Visser en Matis Crouwel allemaal vier wijd, maar een vangbal sloot de slagbeurt af.

In de achtste kreeg DSS/Kinheim de honken ook vol met twee uit. Dit keer kregen Jochem Koedijk en Wesley van Hemert vier wijd, waarna Daan Kuit een honkslag sloeg. Met drie lopers op de honken nam Raf Cocu de pitching over en sloot af met een strikeout.

Twins Oosterhout kwam ook nog in scoringspositie, maar kon geen punten meer toevoegen. In de 2e6 gooide nieuwe pitcher Rick Timmermans vier wijd op Tyriq Kemp en Diamond Silberie. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jason Halman. Kemp schoof hierdoor op naar het derde honk, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel toen Ruendrick Piternella een line drive sloeg naar korte stop Milan Lammerts.

In de 2e8 kreeg Twins de honken vol op reliever Nick Boxelaar, die driemaal vier wijd gooide. Luuk Bun begon met een vrije loop en stal het tweede honk. Met één uit kregen Jarreau Martina en Rayshelon Carolina vier wijd en kwamen de honken vol. De inning eindigde toen Tyriq Kemp in een 1-2-3 dubbelspel sloeg.

(25 april)


Twins Oosterhout - DSS/Kinheim 4-2 (8½ inn.)
123456789RHE
DSS/Kinheim000020000-274
Twins Oosterhout11002000X-420
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Jelle Bing31212-

Bas Timmer1-3---

Ben Neijndorff, L (0-1)1-112-

Rick Timmermans2-2---

Nick Boxelaar112---

pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez3312--

Stefan Iannelli, BS (1), W (1-0)323422

Jeffrey Livingston, H (1)1.2151--

Raf Cocu, SV (1)1.121---

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Ric Zwanenberg.
Scorer-Ingrid Tolenaars (DSS/Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 11° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 50%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.