Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Fred Versluis)

Poule-indelingen Europese toernooien bekend
English

ATHENE (Griekenland) - Afgelopen zaterdag (2 februari), tijdens het tweede Congres van WBSC Europe in de Griekse hoofdstad Athene, zijn de groeps-indelingen bekend gemaakt voor de Europese toernooien van dit jaar in zowel honkbal als softbal.

Tijdens het Congres werd WBSC Europe officiëel gelanceerd en werd een interim Executive Committee van de overkoepelende Bond gekozen en geïnstalleerd. Verder reikte de European Baseball Confederation hun jaarlijkse Awards uit.

Tijdens de vergadering van de Technische Commissie op donderdag (31 januari) werden de poule-indelingen bepaald voor de Europese Honkbal Kampioenschappen. In totaal zijn er vijf Europese Kampioenschappen, waaronder het allereerste Europees Kampioenschap Vrouwen Honkbal. Daarnaast zijn er ook nog vijf Kwalificatie-toernooien voor Europese Kampioenschappen.

Regerend kampioen Nederland speelt in Groep A van het 35e Europees Kampioenschap, A-Poule, dat wordt gehouden van 7 t/m 15 september in Bonn en Solingen (Duitsland). In deze Groep ontmoet Oranje Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Zweden en de ploeg die dit jaar de B-Poule wint. In Groep B spelen België, Frankrijk, Italië, Kroatië, Oostenrijk en Spanje. De top-vijf van dit evenement plaatst zich voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat zal plaatsvinden van 18 t/m 22 september in Bologna en Parma (Italië).

Het eerste Europees Vrouwen Kampioenschap wordt georganiseerd van 31 juli t/m 4 augustus in Rouen (Frankrijk) met deelname van Frankrijk, Nederland en Tsjechië.

...Nederland veroverde de Europese titel...
...in 2016 in Hoofddorp (Nederland)...
(© Foto: Henk Seppen)
Van 7 t/m 11 augustus is de Tsjechische hoofdstad Praag de locatie voor het tweede Europees Kampioenschap Onder-23. In Groep A spelen Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en titelverdediger Nederland. In Groep B spelen België, Kroatië, Oekraïne en Tsjechë.

Het 13e Europees Kampioenschap Cadetten Onder-15 wordt gehouden in Nettuno (Italië) op 16 t/m 20 juli. Titelverdediger Duitsland, Frankrijk, Italië en Rusland ontmoeten elkaar in Groep A. Nederland, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië staan tegenover elkaar in Groep B.

Het 13e Europees Kampioenschap Pupillen Onder-12 zal plaatsvinden op 1 t/m 7 juli in Třebíč (Tsjechië). In Groep A1 wordt gespeeld door België, Frankrijk, titelverdediger Italië en Nederland. In Groep A2 spelen Duitsland, Hongarije, Rusland en Tsjechië. Groep B1 bestaat uit Oekraïne, Oostenrijk en Polen, terwijl Groep B2 wordt gevormd door Groot-Brittannië, Litouwen, Roemenië en Slowakije.

Er zijn twee Europese Kampioenschappen in de B-Poule, die beide op de agenda staan voor 1 t/m 7 juli en dienen als Kwalificatie-toernooi voor de A-Poule. In Poule 1 in Trnava (Slowakije) spelen Finland, Oekraïne, Polen en Zwitserland in Groep A. Litouwen, Roemenië, Slowakije en Wit-Rusland ontmoeten elkaar in Groep B. In Poule 2 in Blagoevgrad (Bulgarije) nemen Bulgarije, Griekenland, Ierland, Israël, Rusland en Servië deel. De winnaars van de twee Poules beslissen daarna wie er door zal gaan naar het Europees Kampioenschap in Duitsland in september.

In Sundbyberg (Zweden) wordt Poule 1 van het Kwalificatie Toernooi Europees Kampioenschap Junoren Onder-18 gespeeld op 8 t/m 13 juli. Aan dit evenement wordt deelgenomen door België, Israël, Zweden en Zwitserland. Poule 2 van de Qualifier wordt georganiseerd in Miejska Gorka (Polen) met deelname van Hongarije, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland en Slovenië.

Een week eerder, op donderdag 24 januari, werden de groeps-indelingen bekend gemaakt voor de Europese Bekertoernooien in honkbal.

Landskampioen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirate reizen begin juni naar Italië om deel te nemen aan de European Champions Cup, die wordt gehouden op 4 t/m 8 juni in Bologna. Neptunus speelt in Groep A en ontmoet Bonn Capitals (Duitsland), Pirati dei Rimini (Italië) en Rouen Huskies (Frankrijk) in de voorronde. In Groep B treft Amsterdam Pirates UnipolSai Fortitudo Bologna (Italië), Deurne Spartans (België) en Ostrava Arrows (Tsjechië) in de eerste ronde.

...Nederland veroverde de Europese titel...
...in 2017 in Bollate (Italië)...
(© Foto: Fred Versluis)
Het toernooi om de CEB Cup wordt op 5 t/m 9 juni georganiseerd in Brno (Tsjechië). Een week later, op 10 t/m 15 juni, wordt in Karlovac (Kroatië) het toernooi georganiseerd om de Federations Cup. Er zijn twee Kwalificatie-Toernooien voor de Federations Cup, die beide worden gehouden op 10 t/m 15 juni. Poule 1 wordt georganiseerd in Moskou (Rusland), Poule 2 in Blagoevgrad (Bulgarije).

Op zaterdag (2 februari) vond in Athene de loting plaats voor de poule-indelingen van de Europese Softbal Kampioenschappen.

Regerend Europees kampioen Nederland speelt in Poule C van het 21e Europees Kampioenschap, dat wordt gehouden van 30 juni t/m 6 juli in Ostrava (Tsjechië) en Rybnik (Polen). In de voorronde ontmoet Nederland Denemarken, Hongarije, Ierland, Polen en Rusland. In Poule A spelen België, Frankrijk, Litouwen, Slowakije, Tsjechië en Zweden. Poule B bestaat uit Israël, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Spanje en Turkije. In Poule D wordt gespeeld door Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Kroatië en Zwitserland. De zes beste landen plaatsen zich voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat wordt gehouden op 23 t/m 28 juli op het complex van UVV in Vleuten/Utrecht (Nederland).

In Zagreb (Kroatië) wordt het 10e Europees Kampioenschap Softbal Onder-16 gehouden op 29 juli t/m 3 augustus. In de voorronde speelt regerend kampioen Nederland in Poule D en ontmoet Oekraïne en Polen. De andere Poules zien er als volgt uit:
Poule A: Groot-Brittannië, Israël, Kroatië en Tsjechië
Poule B: België, Duitsland, Hongarije en Rusland
Poule C: Frankijk, Italië, Slowakije en Turkije.

Het 12e Europees Co-Ed Slowpitch Softbal Kampioenschap staat op de agenda voor 15 t/m 20 juli in Boedapest (Hongarije) met deelname van elf landen. In Co-Ed Slowpitch wordt gespeeld door mix-teams van mannen en vrouwen. Nederland, dat voor het eerst deelneemt, komt uit in Poule A ontmoet Groot-Brittannië, Hongarije, Oostenrijk, Servië en Tsjechië. In Poule B spelen België, Bulgarije, titelverdediger Duitsland, Ierland en Italië.

(2 februari)

Gerelateerd Artikel:
WBSC Europe officiëel gelanceerd; CEB reikt prijzen uit. (2 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.