Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen, WBSC Europe & Marco Stoovelaar)

WBSC Europe officiëel gelanceerd; CEB reikt prijzen uit
English

ATHENE (Griekenland) - Tijdens het tweede Congres van WBSC Europe op zaterdag (2 februari) in de Griekse hoofdstad Athene werd WBSC Europe officiëel geboren. In verklaring werd dit als volgt aangekondigd: ,,43 aangesloten bonden van de Confederation of European Baseball en de European Softball Federation verzamelden zich in Athene, geboorteplaats van de moderne Olympische Spelen, om geboorte te geven aan WBSC Europe op zaterdag 2 februari 2019.''

Een jaar geleden, tijdens het Congres in Frankrijk, werd unaniem besloten tot een fusie te komen tussen de European Baseball Confederation (CEB) en European Softball Federation (ESF) tot één overkoepelende bond om de honkbal- en softbal-activiteiten te overzien in Europa. In 2017 fuseerden de International BAseball Federation (IBAF) en International Softball Federation (ISF), waaruit de World Baseball Softball Confederation (WBSC) ontstond.

Op zaterdag begon er een nieuwe fase met de goedkeuring van de constitutie en de verkiezing van een interim-Executive Committee dat de ontwikkeling van WSBC Europe gaat overzien tot aan 2021 wanneer het de bedoeling is dat CEB en ESF worden ontbonden.

Het Executive Committee bestaat uit 10 leden, vijf uit de CEB en vijf uit de ESF. Didier Seminet en Gabriel Waage, respectievelijk President van de CEB en ESF, zijn tot 2021 samen Co-Presidents van WBSC Europe.

De andere leden die werden gekozen in het Executive Committee zijn Krunoslav Karin (Secretaris-Generaal), Eddy Van Straelen (Penningmeester), Mette Nissen-Jakobsen, Youri Alkalay, Roderick Balk, Petr Ditrich, Marco Mannucci en Kristian Pälviä (die allen de rol van Vice-President vervullen).

...Huub Nelissen (links) en David Kulhanek...
(© Foto's: Marco Stoovelaar & Henk Seppen)
Op zaterdag reikte de CEB ook hun jaarlijkse prijzen uit. De Nederlandse Official Scorer Huub Nelissen ontving de prijs voor Scorer of the Year. KNBSB-voorzitter Mark Herbold nam de Award namens Nelissen in ontvangst. Het is de vierde keer dat een Nederlandse Scorer deze prijs wint, de anderen zijn Linda Steijger (2010), Dennis Duin (2013) en Feiko Drost (2016). Om in aanmerking te komen moet een nationale Bond iemand nomineren. Voor Scorer of the Year moet een Scorer minimaal zes jaar actief zijn op landelijk niveau en minimaal vier jaar internationaal. Daarnaast moet een Scorer een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het scoren als instructeur/begeleider, evaluator, mentor of programma-ontwikkeling op nationaal en internationaal niveau. Dit jaar zal Nelissen actief zijn in zijn 30e seizoen als Official Scorer in de hoogste Nederlandse afdelingen. Hiermee staat hij op de tweede plaats. De all-time lijst in Nederland wordt aangevoerd door Feiko Drost, Ben Goorts en Marco Stoovelaar, die dit jaar actief zullen zijn in hun 43e seizoen in de hoogste afdelingen van honkbal en softbal in Nederland. Hiermee verlengen zij hun eigen record.

De Award voor Umpire of the Year ging naar David Kulhanek uit Tsjechië. Kulhanek is de tweede Tsjechische umpire die de Umpire of the Year Award wint. In 2013 was František Přibyl de eerste.

Hiroyuki Sakanashki werd gekozen tot Coach of the Year en Hongarije won de Award voor Federation of the Year. Little League Europe kreeg de Xavier Mateu Award for Excellence.

Tijdens het Congres werden ook de groepsindelingen bekend gemaakt van de verschillende Europese Kampioenschappen van dit jaar in honkbal en softbal.

(2 februari)

Gerelateerd Artikel:
Poule-indelingen Europese toernooien bekend. (2 februari)


...De tien leden van het interim Executive Commitee van WBSC Europe...
...poseren na hun verkiezing tijdens het Congres in Athene...
...V.l.n.r: Petr Ditrich, Krunoslav Karin, Kristian Pälviä, Eddy Van Straelen, Didier Seminet,...
...Gabriel Waage, Youri Alkalay, Mette Nissen-Jakobsen, Marco Mannucci en Roderick Balk...
(© Foto: WBSC Europe)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.