Grand Slam
Honkbal & Softbal Headlines
Mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Index Nieuws Archief MEI 2006

Algemeen
Gevallen sporters in de oorlog herdacht. (4 mei)

Honkbal
Startende Werpers bekend. (4 mei)
Clubrecord voor HCAW. (6 mei)
Pioniers stopt HCAW's winning streak. (7 mei)
Starters voor donderdag bekend. (10 mei)
Neptunus pakt gedeelde eerste plaats. (11 mei)
Weekend Starters bekend. (11 mei)
Blue Birds pakt eerste plaats in 1e Klasse. (12 mei)
Neptunus op eerste plaats; Eerste zege Sparta/Feyenoord. (13 mei)
Neptunus blijft HCAW opnieuw de baas. (14 mei)
Wedstrijden Neptunus vs. Sparta/Feyenoord omgedraaid. (17 mei)
Starters komend weekend bekend. (18 mei)
Tridents, Almere verlengen streak. (19 mei)
Eerste overwinning voor Pirates. (20 mei)
Pirates wint opnieuw. (21 mei)
Pioniers wisselt Venezolaanse werper in. (21 mei)
Yurendell DeCaster debuteert in Major League. (21 mei)
Startende werpers donderdag; ander nieuws. (23 mei)
Speelschema European Baseball Series bekend. (24 mei)
Neptunus blijft aan kop. (25 mei)
Update Starting Pitchers. (26 mei)
ADO maakt einde aan losing streak vs. Neptunus. (27 mei)
Kinheim wint 11e duel op rij. (28 mei)
Almere '90 stelt General Manager en Commissie aan. (28 mei)
Drie streaks afgesloten op dinsdag. (30 mei)
Eerste nederlaag Tridents. (31 mei)

Softbal Dames
Eerste verlies Sparks Haarlem; Terrasvogels koploper. (6 mei)
Judith van Kampen gooit Perfect Game. (13 mei)
Terrasvogels pakt opnieuw winst. (16 mei)
Sparks verslaat Terrasvogels en pakt eerste plaats. (20 mei)
Ruime zeges voor Sparks en Terrasvogels. (25 mei)
Selectie Canada Cup bekend. (29 mei)
Birds maakt einde aan losing streak. (30 mei)

Softbal Heren
Eerste nederlaag voor Kokolishi. (6 mei)
TIW-Survivors, Kokolishi delen twee lange wedstrijden. (13 mei)

Internationaal Honkbal
Brasschaat pakt eerste plaats. (4 mei)
Barry Bonds komt naast Babe Ruth! (20 mei)
Italiaanse international Robert Fontana verongelukt. (21 mei)
Barry Bonds passeert Babe Ruth! (28 mei)

Nieuws Archief 2006
Januari
Februari
Maart
April


Algemeen
Gevallen sporters in de oorlog herdacht
English
AMSTERDAM - Op donderdag 4 mei, onze Nationale Herdenkingsdag, herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers.
Voor de tweede opeenvolgende keer was er ook een speciale herdenking voor sporters, die zijn gestorven door oorlogsgeweld.
De plechtigheid, die plaatsvond voor het Olympisch Stadion, vond donderdagmiddag vanaf 12.30 uur plaats.
(4 mei)

Compleet verhaal & foto's


Honkbal
Startende Werpers bekend
English
AMSTERDAM - De startende werpers voor de komende 2-game series, waarvan de wedstrijd op zaterdag en zondag worden gespeeld, zijn bekend.

Veel veranderde er niet, want alle aangewezen werpers zijn dit seizoen al eerder gestart. De enige uitzondering in RHP Cliff Foster, die zondag zijn eerste start maakt voor Mr. Cocker HCAW, dat dan tegen Konica Minolta Pioniers speelt.
Op zaterdag is er een interessante match-up in Bussum in de eerste wedstrijd tussen HCAW en Pioniers, want dan staat RHP Patrick de Lange (HCAW) en RHP Roger Kops (Pioniers) tegenover elkaar. De twee staan beiden op 3-0 en zijn de enige werpers dit seizoen met drie overwinningen.

Amsterdam Pirates heeft nog niet besloten wie er zullen starten vs. ADO. Dit omdat de ploeg momenteel drie geblesseerde werpers heeft, namelijk RHP Tom Stuifbergen, RHP Raban Schalm en RHP Maarten Mulder. De mogelijke starters zijn RHP Kevin Miner en RHP Pim Walsma.

DOOR Neptunus heeft alleen een starter aangewezen voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen Instant Holland Almere '90, namelijk LHP Diegomar Markwell. Een starter voor zondag is nog niet bekend, maar is mogelijk RHP Leoš Kubát, die de laatste twee weken telkens de tweede wedstrijd begon. Een andere mogelijke starter is RHP Kevin Heijstek, maar omdat Neptunus ook aanstaande donderdag een wedstrijd heeft, start die mogelijk dat duel, net zoals hij vorige week deed.
(4 mei)


Clubrecord voor HCAW
Nederlands
BUSSUM - In een vreemde, ruim vier uur durende, wedstrijd won Mr. Cocker HCAW met 19-17 vs. Konica Minolta Pioniers en realiseerde daarmee een clubrecord. De overwinning was de zevende op rij voor de Bussumers sinds de start van het seizoen en dat is de beste competitiestart ooit in de clubgeschiedenis. Het vorige record stond sinds 1996 op 6-0.
Op zaterdag had HCAW nog twee runs nodig om het duel met een verschil van tien punten af te kunnen sluiten, maar verzuimde dat te doen. Pioniers kwam terug met zes runs in de achtste inning met als hoogtepunt een grand slam homerun van Dè Flanegin, die zondag zijn 500e wedstrijd speelt.
In het duel van zaterdag, één van de langste negen inning-wedstrijden ooit, gebruikten beide ploegen vijf werpers, die samen 38 honkslagen incasseerden en 36 runs en 20 vrije lopen weggaven.

In Haarlem stond Corendon Kinheim na zes innings slechts met 3-1 voor, maar scoorde toen achtmaal in de volgende twee innings, waarin zevenmaal vier wijd werd gegooid om met 11-1 te winnen vs. Sparta/Feyenoord. In dit duel werden totaal 13 vrije lopen geregistreerd.

In Den Haag scoorde ADO zeven punten in de tweede inning en won met 11-5 vs. Amsterdam Pirates in een duel waarin 12 keer vier wijd werd gegooid.

In Rotterdam stond DOOR Neptunus in de tweede inning met 4-0 achter, maar won met 9-4 vs. Instant Holland Almere '90, dat acht fouten maakte. Nog vrije lopen hier? Ja, 'slechts' zeven.
(6 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Pioniers stopt HCAW's winning streak
English
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers won zondag met 4-3 door een 3-3 stand te doorbreken in de negende inning en versloeg Mr. Cocker HCAW, waardoor de 7-game winning streak van die ploeg sinds de start van het seizoen werd gestopt.
Voor de wedstrijd werden Pionier-spelers Dè Flanegin en Lars Koehorst gehuldigd voor het spelen van hun 500e wedstrijd in de Hoofdklasse.

In Almere boekte Instant Holland Almere '90 een 3-0 shutout vs. DOOR Neptunus op een gecombineerde 6-hitter.

In Amsterdam won ADO met 8-4 van Amsterdam Pirates en in Rotterdam won Corendon Kinheim met 6-2 van Sparta/Feyenoord.
(7 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Starters voor donderdag bekend
English
HOOFDDORP / ROTTERDAM - Konica Minolta Pioniers en DOOR Neptunus spelen donderdagavond hun tweede doordeweekse wedstrijd tegen elkaar. Net als vorige keer is dit een naar voren geschoven wedstrijd om in juni ruimte te maken wanneer de twee ploegen deelnemen aan de toernooien om de Europese bekers.
RHP Roger Kops zal starten voor Pioniers, terwijl RHP Leoš Kubát de heuvel zal beklimmen voor Neptunus.
(10 mei)


Neptunus pakt gedeelde eerste plaats
English
HOOFDDORP - Met een 8-4 'come-from-behind' overwinning vs. Konica Minolta Pioniers veroverde DOOR Neptunus donderdagavond een gedeelde eerste plaats met Mr. Cocker HCAW.
HCAW en Neptunus hebben hetzelfde aantal winstpunten, maar Neptunus speelde twee wedstrijden meer.
(11 mei)

Wedstrijdverslag, Line Score & Box Score


Weekend Starters bekend
English
AMSTERDAM - De meeste starters voor de komende wedstrijden van zaterdag en zondag zijn weer bekend.

Mr. Cocker HCAW, ADO, Corendon Kinheim en Instant Holland Almere '90 komen terug met dezelfde starters als afgelopen weekeinde (in dezelfde volgorde). HCAW heeft een extra arm in de bullpen nu RHP Nick Stuifbergen zijn schorsing heeft uitgezeten die hij eind vorig seizoen kreeg opgelegd.
Sparta/Feyenoord heeft RHP Elton Koeiman weer in de rotatie opgenomen, terwijl RHP Satoru Fujii terugkeert naar de wedstrijd van zondag.
Konica Minolta Pioniers en DOOR Neptunus, die donderdagavond tegen elkaar speelden, hebben hun starters nog niet bekend gemaakt. Pioniers bevestigde wel dat LHP Richard Orman zaterdag zal beginnen. Neptunus begint dan waarschijnlijk met LHP Diegomar Markwell, maar dat is nog niet bevestigd. Neptunus moet het nog altijd doen zonder RHP Martijn Nijhoff, die op de weg terug is, terwijl LHP Ferenc Jongejan het gehele seizoen niet in actie zal komen.
Amsterdam Pirates heeft de starters ook nog niet aangewezen, vanwege blessures, maar RHP Pim Walsma en RHP Kevin Miner zijn de waarschijnlijke starters, alleen is nog niet bekend wie op zaterdag en wie op zondag zal beginnen. RHP Maarten Mulder, één van de drie geblesseerde werpers, begint komend weekeinde mogelijk aan zijn comeback in het tweede team van Pirates in de Eerste Klasse. De status van RHP Tom Stuifbergen en RHP Raban Schalm is dusdanig dat ze ook komend weekeinde vrijwel zeker nog niet in actie zullen komen.
(11 mei)


Blue Birds pakt eerste plaats
English
AMSTERDAM - Met een 10-5 Interleague-overwinning vs. Amsterdam Pirates 2 klom Blue Birds vrijdagavond voor het eerst dit seizoen naar de eerste plaats in Poule A van de Eerste Klasse.
Vorig jaar speelde Blue Birds in de Tweede Klasse en promoveerde.

In Poule B van de Eerste Klasse bleef DOOR Tridents (oftewel Neptunus 2) ongeslagen en boekte de negende zege op rij, een 6-3 overwinning vs. Sparks Haarlem.
Sparta/Feyenoord 2 maakte een einde aan een 7-game losing streak door met 8-7 te winnen van Jeka.
(12 mei)


Neptunus op eerste plaats; Eerste zege Sparta/Feyenoord
English
BUSSUM - DOOR Neptunus won zaterdag met 4-2 vs. Mr. Cocker HCAW en veroverde daardoor de koppositie in de Hoofdklasse. Winnende werper Diegomar Markwell verhoogde zijn 'record' naar 4-1, terwijl Patrick de Lange voor het eerst verloor en nu ook op 4-1 staat.

In Rotterdam brak Sparta/Feyenoord een 8-game losing streak door met 15-6 te winnen van Instant Holland Almere '90, dat tien veldfouten maakte. In de eerste acht wedstrijden maakte Sparta/Feyenoord slechts negen punten.

In Amsterdam verlengde Amsterdam Pirates hun losing streak naar negen wedstrijden, want de ploeg verloor met 7-1 van Corendon Kinheim.

In Hoofddorp won ADO met 6-1 van Konica Minolta Pioniers in een interessante ontmoeting tussen werpers Rob Cordemans en Richard Orman.
(13 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Neptunus blijft HCAW opnieuw de baas
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won zondag ook de tweede wedstrijd vs. Mr. Cocker HCAW, dit keer met 10-5. Het is voor het eerst dat HCAW dit seizoen tegen een 'sweep' aanloopt in een weekendseries.

In Almere won Sparta/Feyenoord krap met 4-3 vs. Instant Holland Almere '90. De Japanse werper Satoru Fujii gooide het hele duel en won zijn eerste duel.

In Den Haag stond ADO met 4-0 voor na vijf innings en stond startende werper Akira Okamoto in zeven innings slechts één honkslag sloeg. Maar nadat hij was vervangen kwam Konica Minolta Pioniers terug met twee runs in de achtste en negende inning om langszij te komen en daarna de leiding te nemen in de elfde inning. Maar in de 2e11 scoorde ADO tweemaal en won met 6-5.

In Haarlem speelde Amsterdam Pirates een goede wedstrijd, maar kon niet in een rally komen en verloor de tiende wedstrijd op rij, dit keer met slechts 5-4 vs. Corendon Kinheim.
(14 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Wedstrijden Neptunus vs. Sparta/Feyenoord omgezet
English
ROTTERDAM - De twee wedstrijden tussen DOOR Neptunus en Sparta/Feyenoord, die voor aanstaande zaterdag en zondag op de agenda staan, zijn omgedraaid.

Vanwege twee belangrijke voetbalwedstrijden op het complex van Neptunus speelt de honkbalploeg van Neptunus hun thuiswedstrijd tegen Sparta/Feyenoord nu op zaterdag in plaats van zondag. De volgende dag reist Neptunus naar 'buurman' Sparta/Feyenoord. Beide wedstrijden beginnen gewoon om 14:00 uur.
(17 mei)


Starters komend weekend bekend
English
AMSTERDAM - De startende werpers zijn voor de meeste ploegen voorspelbaar als het om een 2-game series gaat. Maar na komend weekeinde staan er twee 3-game series op het programma, waardoor de coaches niet alleen hun rotaties moeten aanpassen, maar ook moeten bekijken hoe een aantal van hun werpers ingezet moeten worden op de wedstrijddagen. Maar dat zien we wel als die series in aantocht zijn.
Op het moment zijn de starters voor het komende weekeinde bekend.

Eén werper maakt zijn eerste start van het seizoen en dat is RHP Robbert van der Pol van Amsterdam Pirates, dat in de bullpen weer de beschikking heeft over RHP Maarten Mulder. Afgelopen weekeinde kwam Mulder al weer kort in actie. Geblesseerd zijn nog altijd RHP Raban Schalm en RHP Jan-Willem Geerts.
Pirates speelt tegen Instant Holland Almere '90, dat het nog steeds moet doen zonder RHP Erik Remmerswaal, die last heeft van een infectie in zijn elleboog. Verwacht wordt echter dat hij mogelijk over een week weer inzetbaar zal zijn.

Mr. Cocker HCAW draaide hun rotatie om ten opzichte van vorige week voor de wedstrijden tegen ADO.
Afgelopen weekeinde keerde RHP Nick Stuifbergen terug in de pitchingstaf na het uitzitten van een schorsing, maar de Bussumers moeten het nu mogelijk een maand zonder utility-speler Rodney Michel doen. Michel, die vorige week eveneens na een schorsing in de line-up terugkeerde, blesseerde zichzelf afgelopen zondag. Terwijl hij duikend een honkslag probeerde te voorkomen raakte zijn arm uit de kom en de verwachting is dat hij zeker een maand zal zijn uitgeschakeld.

DOOR Neptunus wees alleen een starter voor zaterdag aan, want de starter voor zondag wordt na afloop van het duel van zaterdag bekend gemaakt. Maar dat zal waarschijnlijk RHP Kevin Heijstek of RHP Leoš Kubát zijn.
(18 mei)


Tridents, Almere verlengen streak
English
ROTTERDAM / ALMERE - Koploper DOOR Neptunus verlengde vrijdagavond hun winning streak in Poule B naar elf wedstrijden door met 3-1 te winnen van Blue Birds in een Eerste Klasse Interleague-wedstrijd. Tridents is de enige ploeg in de Eerste Klasse die nog ongeslagen is.
Almere '90 2, dat op de laatste plaats staat in Poule B, verlengde eveneens hun streak, maar dit is een losing streak, die nu op elf wedstrijden staat. Almere verloor met 14-4 van Robbers Robur '58 en is de enige ploeg zonder overwinning.
In Poule A nam RCH-Pinguïns weer alleen bezit van de eerste plaats door met 16-6 te winnen van ADO 2, omdat Blue Birds, dat in punten de koppositie deelde, verloor van Tridents.
(19 mei)


Eerste overwinning voor Pirates
English
ALMERE - Na de eerste tien wedstrijden op rij te hebben verloren was er zaterdagavond eindelijk de smaak van overwinning voor Amsterdam Pirates, dat met 6-3 in tien innings won van Instant Holland Almere '90. Pirates leidde tweemaal eerder in de wedstrijd, maar Almere kwam beide keren langszij. In de tiende inning hielp Almere met drie van hun zes fouten een handje mee en Pirates scoorde toen driemaal. Derick Francisca sloeg 5-uit-5 voor Pirates.

In Haarlem boekte Corendon Kinheim een flinke 17-0 shutout-zege vs. Konica Minolta Pioniers op 17 honkslagen.

In Rotterdam won DOOR Neptunus ruim met 15-5 van Sparta/Feyenoord en zag hun linksvelder Melfried Comenencia de 500e honkslag in zijn loopbaan slaan.

In Den Haag won ADO nipt met 2-1 van Mr. Cocker HCAW. Winnende werper Rob Cordemans verhoogde zijn 'record' naar 5-0.
(20 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Pirates wint opnieuw
English
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates won zondag opnieuw vs. Instant Holland Almere '90, dit keer overtuigend met 10-3 op 15 honkslagen. De pas 17-jarige rechtshander Kevin Miner stond slechts zes honkslagen toe in zeven innings en verdiende zijn eerste Hoofdklasse-overwinning.

In Rotterdam stond Sparta/Feyenoord na drie innings met 10-2 voor tegen DOOR Neptunus, maar was het 10-10 na zeven innings. In de achtste inning homerde Jeffrey Sprott en bezorgde Sparta/Feyenoord alsnog een 11-10 overwinning.

In Hoofddorp won Corendon Kinheim de achtste wedstrijd op rij en versloeg Konica Minolta Pioniers met 5-1 in een uitstekend werpersoptreden van David Bergman.
In Bussum registreerde ADO de achtste opeenvolgende zege en diende Mr. Cocker HCAW hun vijfde nederlaag op rij toe door met 5-3 te winnen.
(21 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Pioniers wisselt Venezolaanse werper in
English
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers heeft besloten geen gebruik meer te maken van hun Venezolaans werper Erkly Esteban Hinojosa Viloria, die zondagochtend huiswaarts keerde.
De vervanger van Hinojosa is de rechtshandige Amerikaanse werper Raul Quiroz, die dinsdagmorgen zal arriveren en daardoor inzetbaar zal zijn in de komende 3-game series, die donderdag van start gaat.
Quiroz heeft het laatst gespeeld in het team van de University of the Incarnate Word in Texas, waar hij voor de Cardinals in zijn Junior-jaar een 'record' van 11-2 had. Pioniers bevestigde de wijziging zondag.

De linkshandige Hinojosa was niet succesvol in de twee optredens die hij dit seizoen met Pioniers had.
Op 27 april gooide hij op vier slagmensen in de wedstrijd tegen DOOR Neptunus en gaf er drie daarvan een vrije loop, terwijl hij drie verdiende punten op zijn naam kreeg.
Op 6 mei gooide hij één-derde inning tegen Mr. Cocker HCAW en kreeg twee honkslagen en twee punten tegen, waarvan één verdiend.
(21 mei)


Yurendell DeCaster debuteert in Major League
English
CLEVELAND, Ohio (USA) - Oranje-international Yurendell DeCaster heeft zondag zijn debuut gemaakt in de Major League, na zaterdag te zijn opgeroepen.

Yurendell DeCaster werd zaterdag opgeroepen naar het Major League-team van de Pittsburgh Pirates om de plaats op het roster in te nemen van infielder/outfielder José Bautista, die naar de Dominicaanse Republiek afreisde voor de begrafenis van zijn grootmoeder.
DeCaster, die eveneens in zowel het infield als het outfield kan spelen werd opgeroepen voor zijn verdedigende kwaliteiten en ook voor zijn aanvallende capaciteiten. Dit seizoen slaat hij .252 met vier homeruns en 18 RBI's in 40 wedstrijden voor de Indianapolis Indians, het triple-A team van de Pirates. Zondagmiddag maakte DeCaster zijn debuut toen hij in de negende inning van de wedstrijd tegen en bij de Cleveland Indians werd ingezet als pinch-runner. Pittsburgh verloor het duel met 3-2. Tijdens Spring Training was DeCaster één van de laatste spelers die afviel en het seizoen begon in de minor league. Afgelopen winter had hij een indrukwekkend seizoen in de Venezuelan League en werd een serieuze kandidaat voor het Opening Day roster van de Pirates.

DeCaster heeft 23 interlands op zijn naam staan met de nationale ploeg, waaronder twee tijdens de World Baseball Classic afgelopen maart in Puerto Rico. DeCaster werd de eerste speler afkomstig van Curaçao die in de Major League speelt sinds Ivanon Coffie dat deed in 2000. Sinds vorig jaar komt Coffie uit voor Hoofdklasser Instant Holland Almere '90. De eerste speler afkomstig van Curaçao en de Nederlandse Antillen was Hensley 'Bam Bam' Meulens als speler van de New York Yankees. In 2000 nam Meulens met het Nederlands team deel aan de Olympische Spelen in Sydney (Australië) en werd later één van de coaches van Oranje. Sinds vorig jaar is Meulens Hitting Coach van de Indianapolis Indians, bij wie hij Yurendell DeCaster onder zijn hoede heeft.
(21 mei)


Starters donderdag bekend; ander nieuws
English
AMSTERDAM - De (waarschijnlijke) startende werpers zijn bekend voor de wedstrijden die aanstaande donderdag worden gespeeld (als het weer tenminste meewerkt). Dit is de eerste wedstrijd van een reeks van drie, die op zaterdag en zondag wordt vervolgd.
Een aantal ploegen maakte ook al de starters voor deze weekendwedstrijden bekend, terwijl andere ploegen pas na de wedstrijden van donderdag daar hun beslissingen over nemen.

Vier werpers maken donderdag hun eerste start van het seizoen en zullen dat allen doen in een thuiswedstrijd.
LHP Gregory Gustina start voor DOOR Neptunus vs. ADO. Dit wordt een interessante ontmoeting, want Neptunus moet het opnemen tegen hun voormalige werper van de afgelopen 12 jaar, RHP Rob Cordemans.
RHP Nick Stuifbergen maakt zijn eerste start voor Mr. Cocker HCAW tegen Corendon Kinheim.
RHP Bobbie van Duuren, die onlangs vanuit het tweede aan de selectie werd toegevoegd, maakt zijn eerste start voor Amsterdam Pirates en treft Sparta/Feyenoord.
Konica Minolta Pioniers stuurt nieuwkomer Raul Quiroz naar de heuvel om te starten tegen Instant Holland Almere '90. De rechtshandige Amerikaan arriveerde dinsdagochtend en is de vervanger van de Venezolaanse linkshander Erkly Esteban Hinojosa Viloria, die werd 'released' en zondag huiswaarts keerde.

Ander nieuws...
Mr. Cocker HCAW moet het de komende weken doen zonder rookie outfielder Nick Makkinje. Afgelopen zondag viel Makkinje geblesseerd uit in de wedstrijd vs. ADO en blijkt een gescheurde hamstring te hebben. Bovendien is C/1B Sidney de Jong licht geblesseerd, net als utility Rodney Michel.
Instant Holland Almere '90 zal ook in de komende serie nog geen gebruik kunnen maken van RHP Erik Remmerswaal. Die is nog steeds uitgeschakeld met een ontsteking in zijn elleboog en begint mogelijk pas over twee weken met zijn hersteld door te gooien in het tweede team.
DOOR Neptunus-linkshander Ferenc Jongejan heeft vorige week een schouder-operatie ondergaan en is, zoals al eerder bericht, het hele seizoen niet inzetbaar.
ADO is in beroep gegaan tegen een schorsing van 6 wedstrijden (plus twee voorwaardelijk) voor outfielder Kalian Sams. Hierdoor is hij vrijwel zeker speelgerechtigd voor de komende serie tegen DOOR Neptunus.
Corendon Kinheim mist donderdag catcher Tjerk Smeets, net als afgelopen zondag, omdat hij in het buitenland is voor zijn werk.
Amsterdam Pirates zal het in de komende serie waarschijnlijk nog moeten doen zonder DH Fausto Álvarez, die op 14 mei een beenblessure opliep vs. Corendon Kinheim.
(23 mei)


Speelschema European Baseball Series bekend
English
NIEUWEGEIN - Woensdag is het speelschema bekend gemaakt voor de eerste editie van de European Baseball Series, die zal plaatsvinden van 7 t/m 12 juli in Nederland en Italië en een reeks van zes wedstrijden vormt tussen de nationale honkbalploegen van beide landen.
De naam is gewijzigd van European Baseball Classic, zoals de reeks oorspronkelijk heette, in European Baseball Series om geen verwarring te creëren met de World Baseball Classic, waarvan in maart de eerste editie werd gehouden.

De nationale ploegen van Nederland en Italië openen de reeks dit jaar in Nederland, waar de eerste drie wedstrijden worden gespeeld. Al deze wedstrijden zullen plaatsvinden in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam en staan op de agenda voor 7, 8 en 9 juli.
De volgende drie wedstrijden worden in Italië gespeeld. In tegenstelling tot Nederland gebruikt Italië drie verschillende lokaties voor hun deel van de series. De wedstrijden worden gespeeld op 10, 11 en 12 juli en zullen respectievelijk in Grosseto, Nettuno (beide in de buurt van Rome) en Messina (op Sicilië) worden gespeeld.
(24 mei)

SPEELSCHEMA 1ste EUROPEAN BASEBALL SERIES
DatumWedstrijdAanvangLokatieDatumWedstrijdAanvangLokatie
Vrijdag 7 juliNederland vs. Italië20:00RotterdamMaandag 10 juliItalië vs. Nederland21:00Grosseto
Zaterdag 8 juliItalië vs. Nederland13:00RotterdamDinsdag 11 juliNederland vs. Italië21:00Nettuno
Zondag 9 juliNederland vs. Italië13:00RotterdamWoensdag 12 juliItalië vs. Nederland18:00Messina


Neptunus blijft aan kop
English
ROTTERDAM - In een met veel belangstelling tegemoet geziene wedstrijd stond DOOR Neptunus donderdag tegenover hun voormalige heuveltroef Rob Cordemans, maar won het duel tegen ADO met 8-4 om de enige koploper in de Hoofdklasse te worden.

In Amsterdam won Amsterdam Pirates de derde wedstrijd op rij en versloeg Sparta/Feyenoord met 6-5, dankzij twee homeruns van Ralph Lagas.

In Hoofddorp maakte de onlangs aangetrokken Amerikaanse werper Raul Quiroz een acceptabel debuut voor Konica Minolta Pioniers, maar eindigde met een 'no-decision', omdat zijn nieuwe ploeg met 2-1 won van Instant Holland Almere '90 door het winnende punt in de negende inning te scoren.

In Bussum werd het duel tussen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim afgelast. Veel werk aan het speelveld in de uren voorafgaand aan de wedstrijd bleken voor niets te zijn, omdat een nieuwe regenbui het veld onbespeelbaar maakte. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor aanstaande dinsdag.
(25 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Update Starting Pitchers
English
AMSTERDAM - Na afloop van de drie op donderdag gespeelde wedstrijden en de door regen afgelaste ontmoeting op die dag is een aantal wijzigingen gemaakt in de startende rotaties voor de komende wedstrijden die voor zaterdag, zondag en dinsdag op het programma staan. Daarnaast zijn ook nieuwe starters aangewezen of bevestigd.
Uiteraard bestaat altijd de mogelijkheid dat startende werpers kunnen wijzigen op wedstrijddagen als gevolg van coachbeslissingen.
(26 mei)


ADO maakt einde aan losing streak vs. Neptunus
English
DEN HAAG - Met een 2-1 overwinning maakte ADO zaterdag een einde aan een 19-game losing streak tegen DOOR Neptunus, die in 2002 was begonnen. Met de overwinning bleef ADO bovendien dit seizoen ongeslagen op eigen veld.
Winnende werper Akira Okamoto gooide tien keer drie slag in een wedstrijd, waarin een bench-clearing brawl ontstond in de achtste inning, waarna vier personen uit het veld werden gestuurd.

In Haarlem stond Corendon Kinheim met 3-1 achter toen het vijfmaal scoorde op slechts één honkslag in de achtste inning en met 6-3 won van Mr. Cocker HCAW, dat nu zesmaal op rij heeft verloren. Voor Kinheim was dit de tiende zege op rij.

In Rotterdam keek Sparta/Feyenoord tegen een 3-0 achterstand aan, maar kreeg wat hulp van twee fouten om met 5-3 te winnen van Amsterdam Pirates, dat een 3-game winning streak had. De wedstrijd werd in de achtste inning gestaakt vanwege de regen.

In Almere werd de wedstrijd tussen Instant Holland Almere '90 en Konica Minolta Pioniers zaterdagavond, na een uitstel van een half uur, afgelast vanwege de regen. De wedstrijd wordt aanstaande dinsdagavond ingehaald.
(27 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Kinheim wint 11e duel op rij
English
BUSSUM - Corendon Kinheim stond zondag met 1-0 achter, maar kwam in de zevende inning langszij, waarna tweemaal werd gescoord in de elfde inning om met 3-1 te winnen vs. Mr. Cocker HCAW en hun 11e zege op rij te registreren. Voor HCAW was dit hun zevende opeenvolgende nederlaag.

In Rotterdam won DOOR Neptunus ruim met 11-1 van ADO en werd Diegomar Markwell de eerste werper dit seizoen met zes overwinningen.

In Amsterdam diende Amsterdam Pirates Sparta/Feyenoord een overtuigende 12-0 shutout-nederlaag toe, waarin de pas 17-jarige Kevin Miner het hele duel gooide voor de thuisclub.

In Hoofddorp stond Konica Minolta Pioniers met 4-2 achter, draaide het duel om in een 11-7 voorsprong, maar won uiteindelijk slechts met 11-10 van Instant Holland Almere '90.
(28 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Almere '90 stelt General Manager en Commissie aan
English
ALMERE - Instant Holland Almere '90 heeft zondag bekend gemaakt dat het een General Manager heeft aangesteld die leiding zal geven aan een speciale commissie voor de organisatorische en technische begeleiding van het Hoofdklasse-team.
Voormalig Hoofdklasse-coach Gerard Stenzler is benoemd tot General Manager en Voorzitter van deze Commissie.

Vanwege de teleurstellende resultaten tot nu toe, de ploeg staat met een 'record' van 2-12 op de laatste plaats, besloten zowel het verenigingsbestuur van Almere '90 als het bestuur van de Stichting VIP (Almere's Business Club) het eerste deel van het seizoen, dat voor driederde achter de rug is, onder de loep te nemen. Besloten werd tot de instelling van een Commissie Top Honkbal Almere, die met onmiddellijke ingang de werkzaamheden is gestart. De opdracht voor deze commissie is het Hoofdklasse-team van Almere in organisatorische- en honkbaltechnische zin te begeleiden, aldus een persbericht. De commissie is gevraagd om alles te doen wat nodig is om tot betere resultaten te komen en dat in goed overleg met de begeleidingsstaf en de spelersgroep.
In de commissie hebben zitting genomen Arie Wels (voormalig voorzitter van OVVO Amsterdam), Marco Wels (vorig jaar Hoofd Coach van Almere '90), Dick van Putten (namens het verenigingsbestuur van Almere '90) en een nog te benoemen persoon vanuit de leden van de club. De commissie staat onder voorzitterschap van Gerard Stenzler, die zeer bekend is in de honkbalwereld. Hij heeft een coaching-loopbaan van meer dan dertig jaar achter de rug in verschillende afdeling bij Arsenal, AMVJ, De Spartaan (die hij 28 jaar leidde) en Kinheim en was daarnaast Hoofd Coach van de nationale ploeg van Frankrijk tijdens het Europees Kampioenschap van 1973. Recentelijk, tot en met vorig seizoen, was Stenzler de afgelopen jaren de General Manager van Hoofdklasser Kinheim. Bovendien is Stenzler vele jaren voorzitter van De Spartaan geweest.

Met de benoeming van de commissie heeft het bestuur van de Stichting VIP afscheid genomen van haar beleid om op afstand te besturen, ook vanwege de resultaten van de afgelopen jaren. Het bestuur heeft alle vertrouwen in de begeleidingsstaf en spelersgroep en verwacht dat met de benoeming van de commissie het seizoen 2006 nog in positieve zijn beïnvloed kan worden.
Sinds hun debuut in de Hoofdklasse in 2001 eindigde Almere niet hoger dan de zevende plaats. Ondanks het feit dat er goede spelers op het roster stonden eindigde de ploeg van 2001-2003 in de eerste helft van de competitie telkens op de negende plaats, waarna men zich telkens handhaafde in de hoogste afdeling via de promotie/degradatie-poule. Na een zevende plaats in 2004 eindigde Almere vorig seizoen op de achtste en laatste plaats. Sinds 2001 tot en met zondag is het 'overall record' van Almere 42 overwinningen, 130 nederlagen en vijfmaal een gelijkspel. Het hoogste aantal overwinningen was 12 en dat werd in 2004 bereikt.
(28 mei)


Drie streaks afgesloten op dinsdag
English
BUSSUM / ALMERE - Drie streaks zijn dinsdagavond ten einde gekomen toen twee afgelaste wedstrijden werden ingehaald. Daarnaast hadden beide wedstrijden genoeg om over na te praten.

In Bussum eindigde het duel tussen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim in een uniek 0-0 gelijkspel en werd gestaakt na negen innings vanwege de 22:50 uur curfew-regel. Er kon dus niet worden verlengd, ook al omdat men eerder in de wedstrijd bijna een uur speeltijd had verloren. Voor aanvang van de derde inning werd de wedstrijd namelijk 58 minuten onderbroken vanwege de laagstaande zon.
Met het gelijkspel kwam er een einde aan de 11-game winning streak van Kinheim. Ook werd HCAW's losing streak van zeven wedstrijden afgesloten.

In Almere won Instant Holland Almere '90 met 7-3 vs. Konica Minolta Pioniers en kwam er een einde aan een 6-game losing streak.
In de wedstrijd was er een vreemde situatie, waarin de slagman/honkloper de voorgaande loper passeerde na een overthrow, resulterend in twee lopers op hetzelfde honk. Er werd niemand uitgegeven, want de lopers kregen het volgende honk door de overthrow. Een discussie en een wegsturing volgde, terwijl het eigenlijk gewoon een dubbelspel had moeten zijn. Meer in het wedstrijdverslag.
(30 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Eerste nederlaag Tridents
English
ROTTERDAM - DOOR Tridents, de ongeslagen koploper in Poule B van de Eerste Klasse liep woensdagavond tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan.
In een inhaalwedstrijd, waarin de Tsjechische rechtshander Leoš Kubát gooide voor Tridents, verloor de thuis ploeg met 7-5 van Omron Pioniers, dat tweede staat, waardoor een einde kwam aan een winning streak van 12 wedstrijden.

In Almere hield het thuisspelende Almere 2 hun streak intact, want de ploeg verloor de 14e wedstrijd op rij, dit keer met 14-4 van Mr. Cocker HCAW 2.
(31 mei)


Softbal Dames
Eerste verlies Sparks Haarlem; Terrasvogels koploper
English
HAARLEM - Na eerst hun zevende wedstrijd te winnen verloor Sparks Haarlem met 6-3 van Computer SOS Tex Town Tigers en leed de eerste nederlaag van het seizoen. Sparks won de opener, 4-0.

In Zoetermeer bleef A4 Terrasvogels ongeslagen en won met 6-1 en 5-0 bij Birds.

In Haarlem kwam Van der Peijl DSC '74 tot een 10-0 shutout tegen Euro Stars voor de eerste zege van het jaar, maar verloor Game One met 4-3.

In Oosterhout won Twins tweemaal van Centrals, 5-4 en 5-3.
(6 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Judith van Kampen gooit Perfect Game
English
SANTPOORT - Judith van Kampen gooide zaterdag een 7-inning Perfect Game in een 4-0 shutout-zege van koploper A4 Terrasvogels op Twins. In Game Two registreerde Terrasvogels opnieuw een shutout, 3-0.
De Perfect Game was slechts de derde over zeven innings sinds 1989 en de eerste sinds Maaike Zijlstra er één gooide op 10 juli 2004. Alle drie werden gegooid door werpster van Terrasvogels, want de wedstrijd in 1989 werd gegooid door Fredy van Offeren. Dit was de vijfde Perfect Game in de Terrasvogels-geschiedenis, want Els Koks gooide er twee in 1984. Meer Perfect Game-details zijn in de maak voor het wedstrijdverslag.

In Zoetermeer boekte ook Van der Peijl DSC '74 twee shutouts en won met 7-0 en 6-0 vs. Birds.

In De Bilt won Sparks Haarlem tweemal van Centrals, 10-1 en 7-0.

In Enschede won Euro Stars met 1-0 vs. Computer SOS Tex Town Tigers in een duel dat 29 minuten moest worden onderbroken vanwege een onweersbui, waarna Game Two met 4-3 in de tie-break werd verloren.
(13 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Terrasvogels pakt opnieuw winst
English
SANTPOORT - Koploper A4 Terrasvogels pakte dinsdagavond opnieuw een shutout-zege en won dit keer met 3-0 vs. Centrals.
Slechts drie dagen na het gooien van een Perfect Game afgelopen zaterdag was winnende werpster Judith van Kampen heel dicht bij een andere dinsdagavond. Ze gooide een one-hitter en stond slechts één speelster tot de honken toe.

In Haarlem won Sparks Haarlem met 6-3 van Van der Peijl DSC '74.
In Zoetermeer boekte Computer SOS Tex Town Tigers een 4-0 shutout tegen Birds.
In Oosterhout won Twins slechts met 1-0 van Euro Stars.
(16 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Sparks verslaat Terrasvogels en pakt eerste plaats
English
HAARLEM - Sparks Haarlem won zaterdag tweemaal van de ongeslagen koploper A4 Terrasvogels, 3-2 en 5-4, om bezit te nemen van de eerste plaats.
Deze double-header was de enige van de vier vastgestelde die doorgang vond. De overige drie werden vanwege de regen afgelast en zijn opnieuw vastgesteld voor maandag 5 juni.
(20 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Ruime zeges voor Sparks en Terrasvogels
English
HAARLEM / SANTPOORT - Lijstaanvoerders Sparks Haarlem en A4 Terrasvogels handhaafden zich aan de top door beide donderdag overtuigend te winnen.
Sparks boekte twee shutouts tegen hekkensluiter Birds (dat nu negen keer op rij verloor), 13-0 en 15-0, op twee one-hitters, terwijl Terrasvogels met 7-0 en 8-1 won van Euro Stars.

In Haarlem won Twins voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd door Van der Peijl DSC '74 met 6-0 te verslaan, maar verloor daarna Game Two met 7-0.
In De Bilt deelden ook Centrals en Computer SOS Tex Town Tigers de punten. In de opener won Centrals met 7-0, in de volgende wedstrijd kwam Tex Town Tigerrs terug en won met 10-3.

Met uitzondering van de openingswedstrijd tussen DSC en Twins eindigden alle overige zeven wedstrijden voortijdig, want al deze wedstrijden eindigden met een verschil van zeven (of meer) punten.
(25 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Selectie voor Canada Cup bekend
English
NIEUWEGEIN - Liz Kelly, de Manager van het Nederlands Softbal Team, en haar staf hebben de selectie bekend gemaakt voor het toernooi om de Canada Cup.
De Canada Cup wordt van 1-9 juli gehouden in Surrey (Canada) en het Nederlands team is de laatste jaren een regelmatig deelnemer aan dit jaarlijkse internationale evenement.
Het toernooi vormt de voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Peking (China), dat in augustus zal plaatsvinden. Later dit jaar zal Oranje ook nog deelnemen aan de Japan Cup in Yokohama (Japan).

Geselecteerd voor de Canada Cup zijn:
Selected for the Canada Cup are:
Pitchers:
Kristi DeVries (Ohio State University), Judith van Kampen (A4 Terrasvogels), Areke Spel (Euro Stars) en Rebecca Soumeru (Macerata, Italy).
Positie Speelsters:
Noémi Boekel, Kinge Bouma, Marloes Fellinger, Lynn Geertman, Chantal Versluis (all Sparks Haarlem), Debby Connor (Euro Stars), Nathalie Gosewehr, Femke Haage, Petra van Heijst, Marieke Jansen (all A4 Terrasvogels), Sandra Gouverneur (Nuoro, Italy), Saskia Kosterink (Computer SOS Tex Town Tigers), Daisy de Peinder, Marjan Smit (both Twins) en Ellen Venker (Van der Peijl DSC ’74).
Linda Hoenderdos (A4 Terrasvogels) is aangewezen als eerste reserve.
(29 mei)


Birds maakt einde aan losing streak
English
DE BILT - Birds maakte dinsdagavond een einde aan een 9-game losing streak door met 2-1 te winnen vs. Centrals.

In Santpoort won A4 Terrasvogels met 4-1 van Van der Peijl DSC '74 en verdiende Judith van Kampen haar negende zege.

In Enschede scoorde Twins zeven punten in de achtste inning om een 5-5 stand te breken vs. Computer SOS Tex Town Tigers, dat de stand in evenwicht had gebracht met drie runs in de 2e7. Twins won met 12-6.

In Capelle a/d IJssel werd het duel tussen Euro Stars en Sparks Haarlem afgelast vanwege regen en opnieuw vastgesteld voor donderdag.
(30 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Softbal Heren
Eerste verlies voor Kokolishi
English
DEN HAAG - Net als in de Hoofdklasse honkbal en softbal dames het geval was trok ook de koploper bij de mannensoftballers voor het eerst aan het kortste einde in het weekeinde. Zaterdag won Kokolishi eerst nog met 5-1 vs. AIMS EHS, maar ging daarna voor het eerst onderuit, 6-4.

In Heemstede boekte RCH-Pinguïns de eerste overwinning van het seizoen door met 11-8 te winnen vs. TIW-Survivors, maar verloor Game One van de double-header met 15-10.

In De Bilt kwam Centrals tot een 5-0 shutout tegen Storks en stond vervolgens met 5-1 voor in Game Two, die halverwege de vierde inning moest worden gestaakt. Na het wegsturen van een Storks-speler, kwam de ploeg incompleet te staan. Volgens de reglementen werd het duel gestaakt en reglementair gewonnen door Centrals.
(6 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


TIW-Survivors, Kokolishi delen twee laaaaange wedstrijden
English
DIEMEN - De kop had ook kunnen luiden 'TIW-Survivors, Kokolishi delen te lange wedstrijden', want de wedstrijden in de Hoofdklasse Herensoftbal lijken langer en langer te gaan duren.
Zaterdag won TIW-Survivors Game One van hun double-header vs. Kokolishi met 9-8 in een duel dat twee uur en 40 minuten duurde. Hierna nam Game Two drie uur en 37 minuten (!!!) in beslag om de zeven innings vol te maken en won Kokolishi met 20-19.

In Haarlem deelde AIMS EHS met Centrals door Game One te winnen met 4-2 en Game Two te verliezen met 5-4.

In Spijkenisse kwam Spikes tweemaal tot een shutout tegen RCH-Pinguïns, 8-0 en 5-0.
(13 mei)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Internationaal Honkbal
Brasschaat pakt eerste plaats
English
STANDWL
1Brasschaat Braves81
2Borgerhout Squirrels72
Royal Greys72
4Hoboken Pioneers73
5Mortsel Stars54
6Gent Knights17
7Namur Angels18
8Royal Antwerp Eagles09
BRASSCHAAT (België) - Brasschaat Braves heeft afgelopen weekeinde bezit genomen van de eerste plaats in de Belgische competitie, want Borgerhout Squirrels en Royal Greys deelden hun serie.

Royal Greys, dat sinds het begin van de competitie koploper was, won zaterdag met 4-1 vs. Borgerhout Squirrels, maar verloor zondag met 1-0. Als gevolg daarvan delen de twee ploegen nu samen de tweede plaats.

Brasschaat Braves won tweemaal tegen Namur Angels, 11-2 en 5-0 en veroverde de eerste plaats, vanwege het verlies van Borgerhout en Greys.

Antwerp Eagles bleef puntloos en staat nu op 0-9, want dit keer werd met 4-2 en 6-1 verloren van Hoboken Pioneers, dat daardoor op de vierde plaats bleef staan.

Mortsel Stars, dat op de vijfde plaats bleef staan, won tweemaal van Gent Knights, 9-6 en 7-2.
(4 mei)


Barry Bonds komt naast Babe Ruth!
English
OAKLAND, California (USA) - Barry Bonds heeft zaterdagavond zijn 714e homerun in zijn loopbaan geslagen op gelijke hoogte te komen met de legendarische Babe Ruth, die de tweede plaats innam op de all-time lijst. Die wordt aangevoerd door Hank Aaron, die 755 homeruns op zijn naam heeft staan.

Bonds sloeg zijn 714e homerun toen hij de tweede inning opende voor de San Francisco Giants op werper Brad Halsey van de Oakland A's.
De homerun kwam 12 homerunloze dagen, want hij sloeg zijn 713e op 7 mei in Philadelphia. Sindsdien sloeg hij 4-uit-29 met tienmaal vier wijd en eenmaal geraakt werper.
Later meer.
(20 mei)


Italiaanse international Robert Fontana verongelukt

IN MEMORIAM


...Robert Fontana...
(12 december 1973 - 19 mei 2006)
(Foto: FIBS)

English
BOLOGNA - De Italiaanse honkbalwereld heeft vrijdagavond een tragisch bericht moeten ontvangen, want speler Robert Fontana was betrokken bij een zwaar ongeluk en is overleden. Fontana was slechts 32 jaar oud.

Robert Fontana maakte deel uit van de selectie van de Italiaanse landskampioen Fortitudo Bologna, waar hij de vaste midvelder was en soms ook als reliever werd ingezet.
Afgelopen vrijdagavond sloeg Fontana 0-uit-3 in een 3-1 overwinning van Bologna in de tweede wedstrijd van een serie van drie tegen T&A San Marino. De dag ervoor won Bologna met 1-0. Na afloop van de wedstrijd van vrijdag was Fontana op zijn scooter op weg naar een restaurant in de buurt van het Gianni Falchi Stadion voor een maaltijd en raakte betrokken bij een zware aanrijding met een auto. Helaas overleefde de Bologna-midvelder het ongeluk niet.
Na het bericht van het ongeluk is de derde wedstrijd tussen Bologna en San Marino, die voor zaterdag op het schema stond, afgelast, terwijl er voor aanvang van de overige wedstrijden in de Italiaanse league een minuut stilte was.

Robert Fontana begon zijn loopbaan in de Italiaanse Serie A/1 in 1990 als speler van Mediolanum Milano. In de daaropvolgende jaren zou hij uitkomen voor Caserta, Paternò, Codogno, Parma en Bologna. Afgelopen vrijdag speelde Fontana in zijn veertiende wedstrijd van dit seizoen voor Bologna, voor wie hij dit jaar 6-uit-43 sloeg.
Fontana, die een zeer waardevolle speler was voor de clubs voor wie hij uitkwam, maakte ook deel uit van de Italiaanse nationale ploeg, met wie hij ondermeer deelnam aan de Europese Kampioenschappen van 2003 in Nederland en vorig jaar in Tsjechië.
Robert Fontana zal zeker gemist worden door al zijn honkbalvrienden binnen en buiten Italië.
Grand Slam * Stats & News en de Nederlandse honkbalfamilie wenst Robert's familie en het team de organisatie van Bologna veel sterkte toe.
(21 mei)


Barry Bonds passeert Babe Ruth!
English
SAN FRANCISCO, California (USA) - Barry Bonds heeft zondagavond de 715e homerun in zijn loopbaan geslagen en passeerde daarmee Babe Ruth op de All-time lijst. Bonds heeft nu alleen nog Hank Aaron boven zich met 755.
Met zijn homerun werd Bonds wel recordhouder met het aantal homeruns door een linkshandige slagman.

De outfielder van de San Francisco Giants sloeg zijn 715e homerun (een 2-run klap) in de vierde inning van een 6-3 nederlaag op eigen veld vs. de Colorado Rockies op werper Byung-Hyun Kim.
(28 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.

Mail suggesties of vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 21 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.