Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Groepen en Speelschema bekend voor Wereldkampioenschap Softbal Mannen
English

LAUSANNE (Zwitserland) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft op woensdag (27 maart) de groepsindelingen en het speelschema bekend gemaakt voor het WBSC Mannen Softbal Wereldkampioenschap van dit jaar. Het zestiende Wereldkampioenschap wordt gehouden van 13 t/m 23 juni in Svoboda Ballpark in Praag en de Hippos Arena in Havlíčkův Brod in Tsjechië. Het is voor het eerst dat het mondiale evenement wordt georganiseerd in Europa.

In totaal zullen 16 Nationale Teams (afkomstig van alle vijf continenten) deelnemen en worden er 72 wedstrijden gespeeld.

Regerend Wereldkampioen Nieuw-Zeeland, dat de eeste plaats inneemt op de WBSC-ranglijst, speelt in Groep A. In deze poule ontmoet Nieuw-Zeeland in alfabetische volgorde Argentinië (5e plaats), Botswana (13e), Cuba (24e), de Filippijnen (17e), Japan (3e), México (9e) en het organiserende Tsjechië (7e).

Australië (4e op de rangljst), dat twea jaar geleden het zilver won, speelt in Groep B en ontmoet Canada (2e), Denemarken (11e), Nederland (19e), Singapore (22e), USA (6e), Venezuela (8e) en Zuid-Afrika (12e).

Twee jaar geleden, in Whitehorse (Canada), veroverde Nieuw-Zeeland voor de zevende keer de titel door met 6-4 te winnen in de Finale tegen Australië.

Wereldkampioenen
JaarOrganisatieKampioen
1966México City (México)USA
1968Oklahoma City (USA)USA
1972Marikina (Filippijnen)Canada
1976Lower Hutt (Nieuw-Zeeland)USA
Canada
Nieuw-Zeeland
1980Tacoma (USA)USA
1984Midland (USA)Nieuw-Zeeland
1988Saskatoon (Canada)USA
1992Manila (Filippijnen)Canada
1996Midland (USA)Nieuw-Zeeland
2000East London (Zuid-Afrika)Nieuw-Zeeland
2004Christchurch (Nieuw-Zeeland)Nieuw-Zeeland
2009Saskatoon (Canada)Australië
2013Auckland (Nieuw-Zeeland)Nieuw-Zeeland
2015Saskatoon (Canada)Canada
2017Whitehorse (Canada)Nieuw-Zeeland
,,Het hebben van teams uit elk continent in elk van de twee groepen is opnieuw een onderstreping van de mondiale impact van het mannen-softbal en hoe de WBSC softbal-comptitie wereldwijd worden omarmd'', aldus WBSC Softball Division Voorzitter Tommy Velazquez in een persbericht. ,,Het organisaren van het eerste Wereldkampioenschap softbal mannen, het vlaggeschip, in Europa is wederom een stap in de strategie van de WBSC om softbal uit te breiden over de planeet en de sport te versterken als een echte wereldwijde, massieve sport, voor zowel mannen als vrouwen.''

Op 13 juni, de eerste speeldag, staat er slechts één wedstrijd op het speelschema. Om 18:00 uur wordt het Wereldkampioenschap officiëel geopend. Na de Openingsceremonie speelt Wereldkampioen Nieuw-Zeeland de eerste wedstrijd tegen gastheer Tsjechië, aanvang 19:30 uur.

De Openingsronde wordt afgesloten op 20 juni. In de Openingsronde worden er dagelijks vier wedstrijden gespeeld op twee verschillende locaties.

Vanaf 21 juni gaan de vier beste ploegen uit elke Groep door in de Play-Off Ronde, die een 'single-elimination' opzet heeft. De overige acht ploegen spelen plaatsingswedstrijden voor de plaatsen negen tot en met zestien.

De volgende dag worden de plaatsingswedstrijden om de vijfde t/m achtste plaats gespeeld, gevolgd door de twee Halve Finales.

Op zondag 23 juni worden de resterende vier wedstrijden gespeeld in het Svoboda Ballpark in Praag. De dag begint met de westrijden die bepalend zijn voor de plekken vijf tot en met acht. Om 16:30 uur begint de wedstrijd om het Brons. Daarna volgt vanaf 19:30 uur de Finale.

Komend weekeinde neemt het Nederlands Heren Softbalteam deel aan het jaarlijkse Keistad Toernooi in Amersfoort.

(28 maart)

Compleet Speelschema Keistad Toernooi
Compleet Speelschema Wereldkampioenschap
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.