Grand Slam
Softbal Verslagen Holland Series
1 oktober 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 1 oktober
Terrasvogels brengt Series in balans. (1 oktober)


Terrasvogels trekt Series gelijk
English
HAARLEM - A4 Terrasvogels won zaterdag met 3-2 in Game Two van de Holland Series en opnieuw was een verlenging nodig. Met de winst kwam de Series tegen regerend landskampioen New York Pizza Sparks Haarlem in evenwicht, 1-1.
Terrasvogels leidde met 2-0 met twee uit in de 2e7 toen Sparks Haarlem langszij kwam en een verlenging noodzakelijk was. Terrasvogels scoorde vervolgens opnieuw om het duel alsnog te winnen.
Game Three wordt zondag in Santpoort gespeeld.

Terrasvogels nam een 2-0 voorsprong in de vierde inning toen Hannah Owings een 2-run homerun sloeg. Sparks-starter Rebecca Soumeru, die ook gisteravond in Game One het hele duel gooide, had slechts één honkslag toegestaan en slechts negen slagvrouwen tegenover zich gehad in de eerste drie innings, voordat ze een lead-off single moest incasseren van Linda Hoenderdos in de vierde. Een gedwongen loop-grounder van Petra van Heijst resulteerde daarna in een nul, maar vervolgens homerde Hannah Owings.
In de zesde inning kreeg Soumeru steun van een dubbelspel toen Linda Hoenderdos, met een loopster op één, een line drive sloeg naar derde honkvrouw Noémi Boekel, resulterend in een dubbelspel.

Terrasvogels-starter Kirsten Scheele kwam de eerste zes innings nauwelijks in de problemen. Ze stond slechts vier speelsters tot de honken toe, waarvan er maar twee het tweede honk bereikten. Vanaf de derde tot en met het einde van de zesde inning schakelde ze elf slagvrouwen op rij uit en werd gesteund met een paar fraaie verdedigende acties. In de vierde maakte midveldster Marissa Wienholds een fraaie vangbal op een lead-off klap van Jolanda Kroesen en in de vijfde maakte tweede honkvrouw Petra van Heijst een mooie play op een lead-off grounder van Kinge Bouma.

Maar in de zevende inning kreeg Kirsten Scheele twee openings-singles tegen van Jolanda Kroesen en Mariska Greve, waarna ze werd vervangen door Judith van Kampen. De twee loopsters schoven op na een OSS van Noémi Boekel, waarna Kinge Bouma uitging na een pop-fly. Met pinch-hitter Sandra Catoen in het slagperk gooide Judith van Kampen een wilde worp, waardoor Jolanda Kroesen kon scoren. Even later bracht Catoen met een double Mariska Greve over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Pinch-hitter Andrea Lindgren kreeg toen drie slag, waardoor er een einde aan de inning kwam, maar de stand was gelijk geworden en een tie-break werd noodzakelijk.

In de achtste schoof loopster Nathalie Gosewehr op na een OSS van Nina van Huissteden en scoorde op een force play-grounder van Marije Bakker. De bal werd geslagen naar korte stop Kinge Bouma, die naar thuis gooide, maar Gosewehr was net wat sneller en bezorgde Terrasvogels een hernieuwde voorsprong.
In de 2e8 liet Sparks drie loopsters achter. Tie-break loopster Sabine Franssen schoof op na een grounder, waarna een vangbal voor de tweede nul zorgde. Marloes Fellinger kreeg toen vier wijd en vervolgens kreeg Jolanda Kroesen een opzettelijke vrije loop, waardoor de honken vol kwamen te staan. Volgende slagvrouw Mariska Greve sloeg echter een vangbal in het midveld en kwam er een einde aan de wedstrijd.
Line Score & Box Score Game Two Holland Series
(1 oktober)

Game One. (30 september)
Game Three. (2 oktober)
Game Four. (8 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 1 oktober 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.