Grand Slam
Softbal Verslagen Holland Series
8 oktober 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 8 oktober
Sparks pakt opnieuw titel. (8 oktober)


Sparks pakt opnieuw kampioenstitel
English
HAARLEM - Met een 7-1 zege op zaterdagmiddag veroverde New York Pizza Sparks Haarlem de tweede kampioenstitel op rij en vierde in de laatste vijf jaar. Met de winst won Sparks de Holland Series vs. A4 Terrasvogels met 3-1.
Dit was de zevende Holland Series tussen beide ploegen. Terrasvogels won de eerste vier (1984, 1998, 1999, 2000), maar daarna won Sparks de laatste drie (2002, 2004, 2005).
Dit is de 17e titel 'overall' (de meeste in de geschiedenis) voor Sparks, dat de eerste 12 titels won toen het bekend was als HHC. Het was ook de 43e titel voor een club uit de regio Haarlem. Slechts elf van de 54 kampioenschappen tot nu toe sinds 1952 werden gewonnen door ploegen buiten de Haarlemse regio.

Sparks zette gelijk in de eerste inning de toon door tweemaal te scoren. Kim Kluijskens opende met een double, schoof op na een infield-hit van volgende slagvrouw Lynn Geertman en scoorde op een honkslag van Marloes Fellinger. De honken kwamen vol toen een foute aangooi werd gemaakt op een force play-grounder van Jolanda Kroesen, maar daarna ging Geertman gedwongen uit op thuis na een grounder van Mariska Greve. Noémi Boekel volgde met een RBI-single waarop ook Kroesen probeerde te scoren, maar die werd op thuis uitgegooid. Na Boekel's single werd Terrasvogels-starter Kirsten Scheele vervangen door Maaike Zijlstra, die de inning afsloot toen Kinge Bouma een pop-fly sloeg.
Na een puntloze tweede inning voegde Sparks drie runs toe in de derde inning op een aantal harde klappen. Met één uit sloeg Marloes Fellinger een triple en scoorde toen Jolanda Kroesen volgde met een double. Judith van Kampen werd daarna ingebracht als de derde werpster voor Terrasvogels en zag Mariska Greve een vangbal slaan, maar daarna volgde Noémi Boekel met een 2-run homerun om de stand op 5-0 te brengen.

Terrasvogels scoorde het punt in de vierde inning toen werpster Andrea Lindgren drie hits op rij tegen kreeg met één uit. Eerst sloeg Marissa Wienholds een honkslag en schoof op na een single van Dana Horeman, voordat ze scoorde op een honkslag van Hannah Owings. Maar toen schakelde Lindgren de volgende twee slagvrouwen uit en stond nog slechts één honkslag toe in de rest van het duel.
Sparks pakte het punt terug in de vierde toen Sabine Franssen vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out single van Marloes Fellinger. Een ander punt werd daarna nog gescoord in de zesde. Mariska Greve kreeg vier wijd en scoorde op een 2-out, infield-hit van Sabine Franssen, die na afloop afscheid nam als speelster. Terrasvogels-werpster Maaike Zijlstra zette eveneens een punt achter haar lange Hoofdklasse- en Oranje-loopbaan.

Ook werd bekend dat Johan Kluijskens, die vorig jaar bij Sparks inviel als Hoofd Coach en de ploeg naar de Europa Cup en de titel loodste, volgend seizoen zal terugkeren als Assistent Coach van Bas Langezaal, die dit seizoen zijn coaching debuut vierde met een kampioenschap.
Na afloop van Game Two vorige week kwam het tot een breuk tussen Terrasvogels en Hoofd Coach Michel Croes, die ook debuteerde, en zijn assistent Renée van den Berg. Oud-speelster Ingeborg Berk-Cleeren en Marco Molleman namen in de laatste twee wedstrijden de honneurs waar.
Line Score & Box Score Game Four Holland Series
(8 oktober)

Game One. (30 september)
Game Two. (1 oktober)
Game Three. (3 oktober)

Promotie/Degradatie Play-Off. (30 september - 8 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 8 oktober 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.