Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint tweemaal van Terrasvogels
English

SANTPOORT-ZUID - Koploper FysioExpert Olympia Haarlem won zaterdag (3 juni) hun double-header tegen Terrasvogels. In de opener won Olympia Haarlem met 8-3, maar stond daarna in de volgende wedstrijd met 3-0 achter. Terrasvogels verzuimde meer afstand te nemen, zag Olympia Haarlem langszij komen en verloor met 5-3.

De double-header werd bijgewoond door zo'n 200 toeschouwers, die twee aantrekkelijk wedstrijden hebben gezien.

In de eerste wedstrijd sloeg Jessie van Aalst 3-uit-3 en scoorde driemaal voor Olympia Haarlem, terwijl MariŽlle Vleugels drie punten binnensloeg. In de tweede wedstrijd 'outhitte' Terrasvogels Olympia Haarlem met 10-9, maar maakte ook drie fouten.

In de tweede wedstrijd sloeg Kimberly Jones drie honkslagen voor Terrasvogels. In de double-header sloeg Jones 'for-the-cycle'. In het eerste duel sloeg ze een 1-honkslag en een homerun. In de tweede ontmoeting sloeg Jones twee 2-honkslagen en een 3-honkslag. In de twee wedstrijden samen sloeg ze 5-uit-8.

Jessie van Aalst sloeg vandaag 5-uit-6 voor Olympia Haarlem met een tweehonkslag en driehonkslag en kreeg ook tweemaal vier wijd.

Terrasvogels moest het vandaag doen zonder de Duitse internationals Katharina Szalay en Claudia Volkmann. Met een slaggemiddelde van .509 is Szalay niet alleen de beste slagvrouw van Terrasvogels, maar van de hele Golden League. De twee verblijven momenteel in Florida (USA) voor een trainingskamp met de Duitse Nationale Ploeg ter voorbereiding op het komende Europees Kampioenschap, dat op 25 juni van start gaat in ItaliŽ.

(3 juni)

Compleet Speelschema
Terrasvogels vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game one)
In de opener nam Olympia Haarlem een vroege voorsprong op starter Dani Bonnet. Het eerste punt werd gescoord in de eerste inning. Met twee uit bereikte Jessie van Aalst het honk via een stootslag-honkslag, waarna ze opschoof na een doorgeschoten bal. Ze scoorde op een hiernavolgende honkslag van MariŽlle Vleugels. Shareday Christina sloeg ook nog een honkslag, maar twee loopsters bleven achter.

Olympia werd op rij uitgeschakeld in de tweede inning, waarna drie runs werden toegevoegd in de derde. Met ťťn uit kregen Dinet Oosting en Jessie van Aalst vier wijd en volgde MariŽlle Vleugels met een 2-run double. Met twee uit voegde Rachel van Veen een puntscorende honkslag toe. Volgende slagvrouw Emma Wůjcik zorgde daarna met een honkslag voor loopsters op het eerste en derde honk, maar opnieuw bleven twee loopsters achter.

Dani Bonnet kreeg drie nullen op rij in de vierde, maar kreeg een lead-off triple tegen van Jessie van Aalst in de vijfde, waarna ze werd opgevolgd door Femke Duffhues. Ze begon met een strikeout, maar even later scoorde Van Aalst haar derde punt in deze wedstrijd op een opofferingsstootslag/squeeze van Shareday Christina.

In de 1e6 voegde Olympia weer drie punten toe om de stand op te voeren naar 8-0 en een mercy-rule punten-verschil te bereiken. Emma Wůjcik begon met vier wijd, waarna pinch-hitter Stephanie Pearce werd geraakt door een worp en de honken vol kwamen te staan toen een stootslag van Maranca Ham eindigde in een velderskeus-opofferingsstootslag. Een puntscorende honkslag van Brenda Beers volgde en een opofferingsslag van Dinet Oosting maakte er een 7-0 stand van. Een volgende punt werd gescoord toen Jessie van Aalst een puntscorende honkslag afleverde.

Met een 8-0 voorsprong had Olympia nog slechts drie nullen nodig om het duel via de mercy-rule af te sluiten, maar Terrasvogels voorkwam dat.

Met een 1-0 achterstand kreeg Terrasvogels twee loopsters in de tweede inning toen Jessica Waasdorp en Jeske Meewisse beiden vier wijd kregen met twee uit. De inning eindigde toen Meewisse werd uitgegeven wegens hinderen op een grounder van Kelly Koeman.

Olympia-pitcher Ilona Andringa schakelde hierna drie slagvrouwen op rij uit in de derde, vierde en vijfde inning. Met een 8-0 voorsprong in de 2e6 verloor de rechtshander zowel haar No-Hitter als haar ShutOut. In de zesde kreeg ze een lead-off double tegen van Gabi Obia, die het derde honk bereikte toen er een fout volgde op een vangbal van Dervisa Mutic. Volgende slagvrouw Kimbley Jones sloeg een line drive 2-run homerun langs de linksveld-lijn om er een 8-2 stand van te maken en het mercy-rule verschil uit te wissen. Terrasvogels kreeg hierna nog twee loopsters toen Lizzie Clarijs vier wijd kreeg en Suka Van Gurp een honkslag sloeg, maar zij bleven achter.

De thuisploeg scoorde nog een punt in de 2e7. Met ťťn uit sloeg pinch-hitter Sanne Korpel een honkslag en kreeg Gabi Obia vier wijd. Hierna sloeg Dervisa Mutic een pop-fly achter het tweede honk. De bal leek niet echt makkelijk vangbaar voor korte stop Emma Wůjcik, maar er werd een binnenhoog afgeroepen en ze ving uiteindelijk de bal ook. Even later bracht Kimberly Jones Korpel binnen met een honkslag. De wedstrijd eindigde toen Wůjcik een line drive ving van Lizzie Clarijs.


...De double-header van vandaag was drukbezocht...

...Scoreboard Operator Huub Rustman, Public Address...
...Announcer Wouter Hoos & Official Scorer Ben Goorts...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)Terrasvogels - FysioExpert Olympia Haarlem 3-8 (game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem1030130-891
Terrasvogels0000021-350
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (6-0)744533

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, L (7-4)4 (*)22754

Femke Duffhues311233
(*) - Bonnet pitched to one batter in the fifth inning

Homerun: Terrasvogels: Kimberly Jones (1)(6e,2-run,op Andringa).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Aanvangstijd-14:01 uur.
Speeltijd-1:53 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,5° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Terrasvogels vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd vandaag nam Terrasvogels een snelle 3-0 voorsprong in de eerste inning, maar werd in bedwang gehouden in het restant van de ontmoeting. Olympia Haarlem kwam langszij in de derde slagbeurt en besliste de wedstrijd in de zesde om met 5-3 te winnen.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Olympia Haarlem de honken vol zonder het slaan van een honkslag, maar kwam niet tot scoren. Met ťťn uit raakte Terrasvogels-pitcher Micaela Whitney Dinet Oosting met een worp, waarna een line drive van Jessie van Aalst werd gemist in het outfield, resulterend in loopsters op het tweede en derde honk. Met het eerste honk open kreeg MariŽle Vleugels opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Whitney volgde met een strikeout en een grounder sloot daarna de slagbeurt af.

De Amerikaanse rechtshander werd gesteund met drie punten in de tweede helft van de eerste inning. Olympia-pitcher MariŽlle Vleugels had een zware eerste inning, waarin ze vijf harde honkslagen moest toestaan. Dervisa Mutic opende met een honkslag en Kimberly Jones sloeg een tweehonkslag langs de linksveld-lijn, gevolgd door een 2-run single van Lizzie Clarijs om Terrasvogels op een vroege voorsprong te zetten. Clarijs was opgeschoven op de aangooi richting plaat, waarna ze verder kwam na een grounder en het derde punt scoorde op een honkslag van Ella Krommendijk. Terrasvogels liet loopsters achter 'op de hoeken', maar stond met 3-0 voor.

In het restant van de wedstrijd herstelde MariŽlle Vleugels zich en kwam Terrasvogels nog slechts driemaal in scoringspositie. De thuisploeg kreeg nog maar vier loopsters in de laatste zes innings.

In de 1e2 sloeg Maranca Ham een tweehonkslag voor Olympia Haarlem met twee uit, maar Micaela Whitney sloot daarna af met een strikeout. Voor Terrasvogels sloeg Kimberly Jones een driehonkslag in de 2e2, waarna een line drive van Lizzie Clarijs op fraaie wijze werd gevangen door de Japanse linksveldster Tomoko Goda.

In de 1e3 scoorde Olympia Haarlem drie onverdiende punten om langszij te komen. Lead-off hitter Dinet Oosting bereikte het derde honk toen haar klap in het outfield werd gemist. Ze scoorde toen volgende slagvrouw Jessie van Aalst een tweehonkslag sloeg. Hierna sloeg MariŽlle Vleugels een honklsag en toen dat werd gevolgd door een nieuwe fout kon Van Aalst ook tot scoren komen. Vleugels schoof vervolgens op na een opofferingsstootslag van Cheska Ham, die vlak voor aanvang van de wedstrijd in de startende line-up werd opgenomen. Ze nam de plaats in van Shareday Christina, die vanwege een blessure niet speelde, maar later in het duel wel een pinch-hit beurt kreeg. Met twee uit scoorde Vleugels het gelijkmakende punt op een tweehonkslag van Tomok Goda.

...Kimberly Jones...
...5-uit-8, 2 runs, 3 RBI's...
...single, 2 doubles,...
...triple, homerun...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de vierde kreeg Olympia een kans de leiding te nemen, maar liet drie loopsters achter. Met ťťn uit sloegen Brenda Beers en Dinet Oosting een honkslag en kreeg Jessie van Aalst vier wijd. Maar een strikeout en grounder maakten een einde aan de slagbeurt.

...Jessie van Aalst...
...5-uit-6, 3 runs, 2 RBI's...
...double, triple...
(© F: Marco Stoovelaar)
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde sloeg Olympia toe met twee punten in de zesde. Met ťťn uit kreeg Brenda Beers vier wijd, stal het tweede honk en scoorde het leidende punt op een daarnavolgende honkslag van Dinet Oosting, die zelf scoorde toen Jessie van Aalst ook een honkslag sloeg. Vier wijd voor MariŽlle Vleugels leverde Olympia weer een honkloopster op, maar hierna gooide Micaela Whitney drie slag op de volgende slagvrouw en ving eerste honkvrouw Kimberly Jones een line drive van Rachel van Veen.

In de 1e7 begon Micaela Whitney met haar tiende strikeout in de wedstrijd. Emma Wůjcik sloeg daarna een honkslag en volgende slagvrouw Maranca Ham sloeg een harde line drive door het midden. Maar korte stop Lizzie Clarijs maakte een schitterende 'play', fielde vallend de bal, gooide die naar het tweede honk voor een gedwongen nul, waarna tweede honkvrouw Suka Van Gurp de bal op tijd op het eerste honk kreeg een fraai dubbelspel te completeren!

Nadat Kimberly Jones was achtergebleven op het derde honk in de tweede inning kreeg Terrasvogels hun lead-off hitter op het honk in de vierde, vijfde, zesde en zevende inning, maar wist niet tot scoren te komen.

In de vierde begon Jessica Waasdorp met een honkslag. MariŽlle Vleugels volgde daarna met twee strikeouts en korte stop Emma Wůjcik ving een line drive van Dervisa Mutic.

In de vijfde sloeg Kimberly Jones een tweehonkslag, zodat ze in dit duel twee doubles en een triple sloeg. Twee grounders volgden en linksveldster Tomoko Goda ving opnieuw een line drive, dit keer geslagen door Ella Krommendijk.

In de zesde opende Rhowan Stuart met een honkslag en schoof op na een grounder, maar werd uitgeschakeld bij een steelpoging na een pick-off. Een strikeout slooot de slagbeurt af.

In de zevende werd Gabi Obia de vierde opeenvolgende lead-off hitter die het honk bereikte toen ze een honkslag sloeg. Met ťťn uit sloeg Kimberly Jones een line drive terug naar MariŽlle Vleugels, die de bal ving, maar die sprong op en landde opnieuw in haar handschoen, waarna ze er in slaagde Obia op het eerste honk uit te schakelen in een dubbelspel en de wedstrijd af te sluiten.Terrasvogels - FysioExpert Olympia Haarlem 3-5 (game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0030020-590
Terrasvogels3000000-3103
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa- (*)-----

MariŽlle Vleugels, W (4-1)75-1033
(*) - Andringa was announced as starting pitcher, but was replaced when bottom 1st began

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, L (3-2)7104952
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Aanvangstijd-16:26 uur.
Speeltijd-2:07 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20° C; windrichting west;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.