Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem houdt Roef! tweemaal puntloos
English

MOERGESTEL - Oolders Omaco Sparks Haarlem boekte zaterdag (3 juni) tweemaal een shutout tegen Roef! door met 6-0 en 7-0 te winnen. De regerend kampioen won de tweede wedstrijd in een mercy-rule 6-inning wedstrijd.

In beide wedstrijden sloeg Roef! slechts twee honkslagen.

In de opener sloeg Maxime van Dalen drie honkslagen en sloeg drie punten binnen, terwijl Karin Tuk homerde.

(3 juni)

Compleet Speelschema
Roef! vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game one)
Sparks Haarlem opende de score in de eerste inning op starter Marjolein Merkx. Met één uit sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag, stal het tweede honk, bereikte het derde na een wilde worp en scoorde daarna op een honkslag van Maxime van Dalen. Die schoof op na een doorgeschoten bal, maar strandde vervolgens op het tweede honk.

Sparks Haarlem verdubbelde de voorsprong in de tweede inning. Dit keer was het Anne's tweelingzus Maaike Blaauwgeers, die een honkslag sloeg met één uit. Ze kwam in scoringspositie na een grounder en scoorde na een honkslag van Onaisha Franka. De laatste bereikte het tweede honk op de aangooi terug naar het infield en bereikte het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Kehli Washington, die later het tweede honk stal. Maar Sparks liet daarna loopsters achter op het tweede en derde honk.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde liet Sparks drie loopsters achter in de vierde. Met één uit sloeg Maaike Blaauwgeers een honkslag en met twee uit kreeg Onaisha Franka vier wijd, wat zorgde voor een werpsterswissel. Mikayla Endicott nam de pitching over, maar kreeg de honken vol toen ze vier wijd gooide op Kehli Washington. De drie loopsters bleven achter toen een pop-up de slagbeurt afsloot.

Intussen kwam Sparks-pitcher Ginger de Weert niet in de problemen. Ze zag de eerste loopster van Roef! in scoringspositie komen in de derde inning. De Weert raakte lead-off hitter Naftely Pietersz met een worp en die bereikte het derde honk op een 2-out single van Kim Donkers. De Weert sloot af met een strikeout.

Pietersz zou de enige Roef!-loopster zijn die in scoringspositie kwam. Vanaf de inning-afsluitende strikeout in de derde schakelde de rechtshander de volgende 13 slagvrouwen op rij uit!

In de 1e6 kwam Sparks Haarlem tot een rally van vier punten, waarvan er drie onverdiend waren vanwege twee fouten. Eerst opende Karin Tuk met een homerun om er een 3-0 stand van te maken, maar de volgende twee loopsters werde uitgeschakeld. Hierna kreeg Onaisha Franka vier wijd en stal het tweede honk, waarna Kehli Washington het honk bereikte via een fout, wat anders de derde nul in de inning had geweest. Met loopsters 'op de hoeken' stal Washington het tweede honk wat werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor Franka kon scoren. Sparks Haarlem kreeg opnieuw loopsters op het eerste en derde honk toen Anne Blaauwgeers een stootslag-honkslag sloeg. Nadat die het tweede honk had gestolen scooorden beide loopsters op een honkslag van Maxime van Dalen om de standop te voeren naar 6-0.

Zoals gezegd schakelde Ginger de Weert iedereen vanaf de vierde inning uit om de winst te bezegelen.Roef! - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-6 (game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem1100040-6100
Roef!0000000-023
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-4)77-2--

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (4-5)3.211522

Mikayla Endicott3.132541

Homerun: Sparks Haarlem: Karin Tuk (2)(6e,solo,op Endicott).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Atanasova, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:49 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,9° C; windrichting west;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Roef! vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game two)
In de tweede wedstridj had Sparks Haarlem aan zes innings genoeg om te winnen.

In de eerste twee innings bereikte de ploeg slechts eenmaal. Nadat Sparks Haarlem op rij was uitgeschakeld in de eerste inning, kreeg de ploeg de eerste honkloopster toen Kingsley Avery werd geraakt in de tweede slagbeurt. Ze stal het tweede honk, maar bleef vervolgens achter.

Sparks Haarlem kwam tot een rally van vier punten in de derde inning op starter MIkayla Endicott. Jenny Kinburn begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Onaisha Franka. De honken kwamen vol te staan toen Kehli Washington vier wijd kreeg en Anne Blaauwgeers een stootslag-honkslag liet noteren. Een punt werd gescoord op een opofferingsslag van Maxime van Dalen, waarna Karin Tuk volgde met een 2-run single. Tuk schoof op na een wilde worp en een honkslag van Kingsley Avery, waarna ze scoorde toen de Nieuw-Zeelandse het tweede honk stal.

Sparks Haarlem bereikte het mercy-rule verschil van zeven punten door driemaal te scoren in de 1e6 op nieuwe pitcher Manon van Alebeek. Die gooide vier wijd op Maxime van Dalen en raakte Karin Tuk met een worp. Een grounder van Kingsley Avery resulteerde vervolgens in een gedwongen nul op het derde honk, maar dat werd gevolgd door een foute aangooi zodat er loopsters op het tweede en derde honk kwamen te staan. Een punt werd even later gescoord op een pinch-hit single van Desiree Adriaansz en het volgende punt na een wilde worp. Nadat volgende slagvrouw Jenny Kinburn vier wijd had gekregen bracht een velderskeus-grounder van Onaisha Franka het volgende punt binnen om er een 7-0 stand van te maken.

Rebecca Soumeru startte voor Sparks Haarlem en stond slechts één honkslag toen in de 4 1/3 inning die ze gooide. De enige honkslag die ze tegen kreeg was een lead-off infield-hit van Wies Ligtvoet in de eerste inning. De ervaren rechtshander schakelde daarna de volgende zeven slagvrouwen op rij uit. Met één uit in de derde inning gooide Soumeru vier wijd op Ilse van Kerkoerle, maar die strandde op het tweede honk.

Met één uit in de vijfde nam Leonella Elizabeth de pitching over van Soumeru en schakelde de volgende twee slagvrouwen uit. In de zesde, met één uit, kreeg ze een honkslag tegen van Wies Ligtvoet, die beide Roef!-hits in deze wedstrijd sloeg. Ze schoof op na een grounder en een wilde worp, waarna Isa Los vier wijd kreeg. De wedstrijd eindigde toen Los uitging bij een steelpoging.Roef! - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-7 (6 inn.)(game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem004003 -760
Roef!000000 -021
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (6-2)4.1311--

Leonella Elizabeth1.2211--

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (3-6)531544

Manon van Alebeek112133
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Mariana Atanasova.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,1° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.