Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint tweemaal van Terrasvogels
English

HAARLEM - Koploper FysioExpert Olympia Haarlem won zaterdag (5 augustus) beide wedstrijden van hun double-header tegen Terrasvogels on Saturday (August 5). In de opener boekte Olympia Haarlem een 7-0 shutout, waarna het volgende duel met 7-2 werd gewonnen. Terrasvogels heeft nu de laatste vijf wedstrijden op rij verloren.

In de opener stond Ilona Andringa slechts drie honkslagen toe en werd de eerste 10-game winner van het seizoen. Sinds 2011 heeft Olympia jaarlijks minimaal één 10-game winner in hun pitching-staf gehad. In deze zeven seizoenen was de werpster met de meeste overwinningen Lindsey Meadows, want zij won 18 wedstrijden voor Olympia Haarlem in 2013.

In de double-header van vandaag sloeg Dinet Oosting vier punten binnen en scoorde driemaal voor Olympia Haarlem, terwijl ze vier honkslagen sloeg. Met een slaggemiddelde van .534 is ze momenteel niet alleen de beste slagvrouw in de Golden League, ze leidt ook in slugging percentage (.808), on-base percentage (.604), gescoorde punten (36), honkslagen (39) en binnengeslagen punten (35).

Terrasvogels moest het dit weekeinde nog doen zonder pitcher Dani Bonnet, die momenteel niet inzetbaar is vanwege studie-verplichtingen. Vanaf vandaag moet de ploeg het ook doen zonder Suka Van Gurp, die terugkeerde naar de USA voor het vervolg van het college-studie.

(5 augustus)

Compleet Speelschema
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Terrasvogels (game one)
Olympia Haarlem stond in de opener slechts met 1-0 voor na vier innings, maar kwam daarna tot een rally van vier punten in de vijfde en bereikte het verschil van zeven punten in de zesde slagbeurt.

Terrasvogels-pitcher Femke Duffhues kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarna ze een punt moest toestaan in de tweede beurt. Met twee uit sloeg Stephanie Pearce een honkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Rachel van Veen, die zelf achterbleef op het derde honk.

De thuisploeg bereikte de honken opnieuw in de volgende twee innings, maar de Terrasvogels-verdediging voorkwam dat de loopsters konden opschuiven.

Met twee uit in de derde inning bereikte Dinet Oosting het honk na een fout en stal het tweede honk, maar bleef achter. In de vierde opende Shareday Christina met een stootslag-honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Met twee uit sloeg Stephanie Pearce een honkslag, probeerde er een tweehonkslag van te maken, maar werd op het tweede honk uitgeschakeld na een aangooi van midveldster Dervisa Mutic.

Terrasvogels kreeg ook een aantal honkloopsters op Ilona Andringa. Met één uit in de eerste inning sloeg Lizzie Clarijs een honkslag en in de tweede slagbeurt werd Sanne Korpel geraakt door een worp met twee uit, maar beiden strandden op het eerste honk. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde inning kwam Terrasvogels dicht bij de gelijkmaker in de vierde toen Ella Krommendijk een driehonkslag sloeg met twee uit. Maar ook zij bleef achter.

Nadat Terrasvogels opnieuw op rij was uitgeschakeld in de 1e5 nam Olympia Haarlem een beslissende voorspong in de tweede helft van de inning door viermaal te scoren. De honken kwamen vol te staan toen Rachel van Veen vier wijd kreeg, Tomohiko Goda een honkslag sloeg en (met één uit) Brenda Beers het honk bereikte via een stootslag-honkslag. De eerste twee loopsters scoorden op een hiernavolgende honkslag van Dinet Oosting. Met loopsters op het tweede en derde honk bracht Jessie van Aalst het volgende punt binnen met een honkslag en toen daar een outfield-fout op volgde kon opnieuw worden gescoord om de stand op 5-0 te brengen.

In de 1e6 kreeg Lizzie Clarijs vier wijd voor Terrasvogels met één uit, maar zij werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging. Kimberly Jones sloeg daarna een honkslag, maar bleef achter.

Even later bereikte Olympia Haarlem het verschil van zeven punten om het duel af te sluiten. Met één uit schoof Stephanie Pearce (die via velderskeus op het honk was gekomen) op na een opofferingsstootslag van pinch-hitter Amber Krijgsman, waarna ze scoorde op een honkslag van pinch-hitter Maranca Ham. De laatste schoof op naar het tweede honk op de aangooi naar de plaat, waarna ze het zevende punt scoorde op een honkslag van haar zus Cheska Ham om de wedstrijd af te sluiten.FysioExpert Olympia H'lem - Terrasvogels 7-0 (6 inn.)(game 1)
RHE
Terrasvogels000000 -032
FysioExpert Olympia Haarlem010042 -7100
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues, L (1-3)5.2-21076

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (10-1)6413--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Uitslagen
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Atanasova, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:21 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,9° C; windrichting west;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Terrasvogels (game two)
In de tweede wedstrijd gooide Eva Voortman de hele wedstrijd voor Olympia Haarlem. De linkshander gooide tienmaal drie slag, maar moest ook acht honkslagen toestaan. Echter, Terrasvogels liet tien loopsters achter, waaronder acht (!) in scoringspositie.

Lizzie Clarijs (Terrasvogels) en Dinet Oosting (Olympia Haarlem) sloegen beiden drie honkslagen.

Olympia Haarlem scoorde zeven punten in de eerste twee innings, maar werd daarna puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd.

Nadat Terrasvogels een loopster had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning scoorde Olympia Haarlem drie punten in de tweede helft van de slagbeurt op starter Lizzie Clarijs. Zij stond als rechtsveldster in de startende line-up, terwijl Femke Duffhues was aangekondigd als startende werpster. Toen de tweede helft van de eerste inning begon werd de verdedigende wissel gemaakt die regelmatig door coaches wordt toegepast door de designated player verdedigend in te zetten en van tien naar negen speelsters te gaan, maar hierdoor wel de oorspronkelijke tiende speelster beschikbaar te houden om via de re-entry terug te keren in de wedstrijd. In dit geval werd Clarijs de startende pitcher, terwijl designated player Sanne Korpel de rechtsveldster werd.

In de tweede helft van de eerste inning opende Brenda Beers met vier wijd en stal het tweede honk. Ze scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dinet Oosting, die daarna zelf opschoof na een fout en vervolgens het derde honk stal. Jessie van Aalst leverde hierna een puntscorende driehonkslag af en scoorde het volgende punt na een honkslag van Shareday Christina om er een 3-0 stand van te maken. Een tweehonkslag van Stephanie Pearce volgde, maar een dubbelspel en een vangbal maakten een einde aan de inning.

In de 1e2 kreeg Terrasvogels een kans wat terug te doen. Eva Voortman gooide vier wijd op Kimberly Jones en Rhowan Stuart, maar schakelde de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit.

In de 2e2 besliste Olympia Haarlem de wedstrijd met een 4-run rally. Amber Krijgsman begon met vier wijd en Maranca Ham sloeg een honkslag. Een double-steal poging volgde, maar dat zorgde voor de uitschakeling van Krijgsman op het derde honk. Toen volgende slagvrouw Brenda Beers een honkslag volgde een werpsterswissel. Terrasvogels keerde terug naar tien speelsters en Femke Duffhues keerde terug als pitcher. Ze kreeg een 2-run double tegen van Dinet Oosting en met twee uit voegde Shareday Christina een puntscorende honkslag toe. Een vangfout op een klap van Stephanie Pearce verhoogde de stand naar 7-0.

In het restant van de wedstrijd werd Olympia Haarlem puntloos gehouden door de Terrasvogels-pitching, hoewel er nog een paar loopsters in scoringspositie kwamen. In de vierde inning werd een loopster achtergelaten op het tweede honk. In de vijfde liet de thuisploeg loopsters achter op het tweede en derde honk. In de zesde sloeg Dinet Oosting een driehonkslag met één uit, maar reliever Micaela Whitney volgde daarna met tweemaal drie slag.

Met een 7-0 achterstand pakte Terrasvogels één punt terug in de vierde slagbeurt. Ella Krommendijk kreeg vier wijd en Kimberly Jones sloeg een honkslag. Bij een double-steal poging werd Krommendijk uitgeschakeld, maar later scoorde Jones op een 2-out single van Gabi Obia.

Met één uit in de 1e5 sloeg Katharina Szalay een tweehonkslag en Lizzie Clarijs een honkslag, maar zij bleven achter op het tweede en derde honk.

In de zesde kreeg Terrasvogels de honken vol met nul uit, maar verzuimde te scoren. Kimberly Jones begon met een honkslag, waarna Rhowan Stuart werd geraakt door een worp en Gabi Obia vier wijd kreeg. Een 3-2-4 dubbelspel en een strikeout volgden.

Terrasvogels scoorde hun tweede punt in de zevende. Dit keer kreeg de ploeg de honken vol met één uit. Katharina Szalay kwam na een fout op het honk en Lizzie Clarijs sloeg een tweehonkslag. Met één uit kwamen de honken vol te staan na een infield-hit van Ella Krommendijk. Nadat een binnenhoog voor de tweede nul had gezorgd scoorde Szalay na een wilde worp, maar een vangbal sloot daarna de wedstrijd af.FysioExpert Olympia H'lem - Terrasvogels 7-2 (game 2)
RHE
Terrasvogels0001001-282
FysioExpert Olympia Haarlem340000X-791
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues- (*)-----

Lizzie Clarijs, L (0-1)1.1-2655

Femke Duffhues (re-entry)2.212221

Micaela Whitney23-1--
(*) - Duffhues was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen toen 2e1 begon

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (5-1)7104821
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Mariana Atanasova.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:50 uur.
Speeltijd-1:58 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 18,6° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.