Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem voegt weer twee overwinningen toe
English

HAARLEM - Koploper FysioExpert Olympia Haarlem voegde zaterdag (10 juni) weer twee overwinningen toe en won met 4-1 en 6-3 van Roef!.

Met de dubbele overwinning nadert Olympia Haarlem plaatsing voor de Play-Offs die volgt op de reguliere competitie. De top-4 van het seizoen treft elkaar dan weer in de Play-Offs. De twee beste teams daarvan ontmoeten elkaar vervolgens in de best-of-three Holland Series.

In de double-header van vandaag werd Olympia Haarlem in beide wedstrijden 'outhit'.

In de opener kwam Olympia Haarlem tot zes honkslagen en scoorde al hun vier punten in de eerste inning. Roef! liet acht honkslagen noteren.

In de tweede wedstrijd 'outhitte' Roef! Olympia met 11-6. Wies Ligtvoet, Kim Donkers en Isa Los sloegen allen drie hits voor Roef! De thuisploeg nam opnieuw een vroege voorsprong en stond met 6-0 voor na vijf innings.

(10 juni)

Compleet Speelschema
Olympia Haarlem vs. Roef! (game one)
Olympia Haarlem scoorde alle punten die het nodig had in de eerste inning op Marjolein Merkx, die het hele duel gooide voor Roef!

Lead-off hitter Brenda Beers werd geraakt door een worp en stal het tweede honk, waarna ze scoorde toen volgende slagvrouw Dinet Oosting een tweehonkslag sloeg. Jessie van Aalst volgde met een puntscorende honkslag, waarna Mariëlle Vleugels vier wjd kreeg. Nadat de twee loopsters waren opgeschoven op een grounder van Shareday Christina scoorden beiden op een 2-out single van Emma Wójcik. Merkx sloot de slagbeurt af met een strikeout, maar Roef! stond met 4-0 achter en was niet meer in staat het duel in eigen voordeel om te draaien.

In het restant van de wedstrijd zou Olympia Haarlem nog maar twee keer in scoringspositie komen.

In de tweede slagbeurt begon Maranca Ham met een honkslag en kreeg Dinet Oosting vier wijd met één uit, maar de Roef!-verdediging maakte daarna een dubbelspel. In de vierde sloeg Stephanie Pearce een driehonkslag met één uit, maar bleef daarna achter.

Olympia, dat op rij werd uitgeschakeld in de derde en vijfde slagbeurt, kwam weer op de honken in de zesde. Amber Krijgsman opende toen met een honkslag, maar ging uit bij steelpoging, waarna de volgende twee slagvrouwen werden uitgeschakeld.

Ilona Andringa gooide het hele duel voor Olympia Haarlem en kreeg acht honkslagen tegen. Roef! liet zeven loopsters achter, waarvan zes in scoringspositie.

Roef! kwam voor het eerst in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning. Wies Ligtvoet begon de wedstrijd met een stootslag-honkslag, bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag, maar bleef daar achter. In de tweede openden Eva van Knegsel en Britt Remmers (die onlangs terugkeerde van haar college-seizoen in de States) beiden met honkslagen. De honken kwamen vol te staan toen Charlotte Haen een honkslag sloeg met één uit, maar de drie loopsters bleven achter toen een binnenhoog en pop-fly volgden. In de derde sloeg Isa Los een honkslag met twee uit, stal het tweede honk, maar strandde eveneens.

In de vierde scoorde Roef! hun enige punt. Met één uit sloeg Naftely Pietersz een honkslag. Met twee uit kwam Maureen van Poorten op het honk via een stootslag-honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi. Dat stelde Pietersz in staat te scoren en bracht Van Poorten naar het derde honk, maar ook zij bleef daarna achter.

In de vijfde kwam Roef! in scoringspositie in hun vijfde opeenvolgende inning. Cindy van der Zanden begon met een infield-hit, schoof op na een opofferingsstootslag en bleef vervolgens achter.

Ilona Andringa kreeg drie nullen op rij in de laatste twee innings en schakelde drie van de zes slagvrouwen uit met drie slag om haar zevende overwinning van het seizoen binnen te halen.FysioExpert Olympia Haarlem - Roef! 4-1 (game 1)
RHE
Roef!0001000-180
FysioExpert Olympia Haarlem400000X-461
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (4-6)632644

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (7-0)74-81-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:41 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,1° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Olympia Haarlem vs. Roef! (game two)
In de tweede wedstrijd sloeg Roef! met 11 tegen 6 opnieuw meer honkslagen dan Olympia Haarlem. Hoewel de ploeg dus vijf honkslagen meer sloeg dan de tegenstander keek Roef! na vijf innings tegen een 6-0 achterstand aan en scoorde hun drie punten in de laatste twee innings. In die slagbeurten sloeg Roef! zes van hun elf honkslagen. Roef!-starter Mikayla Endicott gooide negenmaal drie slag, maar gaf ook zes vrije lopen weg.

Roef! dreigde de score the openen in de eerste helft van de eerste inning op Mariëlle Vleugels, want het kreeg de honken vol met twee uit. Vleugels schakelde de eerste twee slagvrouwen uit, maar kreeg daarna de honken vol toen Kim Donkers, Isa Los en Eva van Knegsel allen een honkslag sloegen. Donkers en Van Knegsel bereikten het honk via infield-hits. De drie loopsters bleven echter achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

Even later scoorde Olympia Haarlem tweemaal in hun eerste slagbeurt op Mikayla Endicott. Brenda Beers kreeg vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dinet Oosting, die daarna ook het tweede honk stal. Vervolgens bereikte Jessie van Aalst het honk na een fout. Met één uit voerden Van Aalst en Oosting een double-steal uit en toen daar een foute aangooi op volgde scoorde Oosting om er een 2-0 stand van te maken.

Van de tweede tot en met vijfde inning bereikte Roef! nog maar tweemaal het honk, waarvan één loopster in scoringspositie kwam.

Olympia Haarlem voegde een punt toe in de derde inning. Met één uit kreeg Dinet Oosting vier wijd en scoorde toen Jessie van Aalst een driehonkslag sloeg. Vier wijd voor Mariëlle Vleugels volgde, maar Mikayla Endicott sloot af met twee strikeouts.

In de 2e5 kwam Olympia Haarlem tot een rally van drie punten om de stand op te voeren naar 6-0. Dinet Oosting opende met een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk. Nadat Jessie van Aalst vier wijd had gekregen leverde Mariëlle Vleugels een puntscorende honkslag af. Het volgende punt werd gescoord na een stootslag-honkslag van Tomoko Goda en een grounder van Emma Wójcik leverde het derde punt in deze slagbeurt op.

Met een 6-0 achterstand scoorde Roef! hun twee punten in de 1e6. Kim Donkers begon met een tweehonkslag, waarna haar pinch-runner Kim Horsten het derde honk bereikte na een honkslag van Isa Los. Zij scoorden even later respectievelijk op een one-out single van Sophie Mollee en een opofferingsslag van Maureen van Poorten.

Nadat Olympia twee loopsters had achtergelaten in hun zesde slagbeurt scoorde Roef! nog eenmaal in de zevende. Wies Ligtvoet sloeg toen een driehonkslag met één uit en scoorde op een 2-out single van Kim Donkers.FysioExpert Olympia Haarlem - Roef! 6-3 (game 2)
RHE
Roef!0000021-3112
FysioExpert Olympia Haarlem201030X-661
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (3-7)696665

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (5-1)73-1132
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:12 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,4° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.