Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx)

Roef! met lege handen tegen Terrasvogels in Golden League-debuut
English

MOERGESTEL - Roef! speelde op zaterdag (15 april) de eerste twee wedstrijden in de Golden League en debuteerde daarmee in de hoogste afdeling. In hun opener stond de ploeg uit Moergestel tegenover Terrasvogels, één van de meest succesvolste teams door de jaren in de Nederlandse Hoofdklasse en recordhouder met 35 deelnames aan Europa Cup-toernooien.

In beide wedstrijden sloeg Roef! meer honkslagen dan Terrasvogels, dat ook nog vijf veldfouten maakte. Desondanks kwam Roef! toch net wat te kort en verloor de twee 'close games' met 3-1 en 2-1, maar maakte een goede indruk in hun debuut op het hoogste niveau.

Vorig seizoen eindigde Roef! op een gedeelde eerste plaats in de Silver League met UVV, daarna daarna kampioen werd na winst in een beslissingswedstrijd. In de daarnavolgende Play-Offs voor promotie won Roef! van De Glaskoning Twins, dat hierdoor degradeerde. In de volgende wedstrijd won Roef! ook van UVV om naar de hoogste afdeling te promoveren.

Voor aanvang van de Opening Day-wedstrijden vandaag sprak Hans Janssen, de burgemeester van de Gemeente Oisterwijk, de media toe en had lovende woorden voor Roef!, net als Bart Volkerijk, de Directeur van de KNBSB. Speelsters en coaches van Roef! werden daarna voorgesteld in nieuwe pakken, terwijl het nieuwe scorebord net op tijd klaar was op in actie te komen. Onder de aanwezigen bij de eerste Golden League-wedstrijden in Moergestel waren ook Nederlands Team Hoofd Coach Juni Francisca en Saskia Kosterink, de nieuwe Hoofd Coach van het Nationale Onder-19 Team (en het Talent Team Holand).

Voor de eerste wedstrijd gooide Peter Smit, de Wethouder van Sport van Oisterwijk (waartoe Moergestel behoort) de ceremoniële eerste bal.

Na afloop van de double-header was er nog een Openingsdiner voor speelsters, coaches, officials en fans, georganiseerd door De Nieuwe Erf, één van de sponsors van Roef!

(15 april)

Compleet Speelschema
Roef! vs. Terrasvogels (game one)
Roef!-starter Marjolein Merkx kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, maar moest daarna twee punten toestaan in de volgende slagbeurt. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Suka Van Gurp, waarna ze volgende slagvrouw Rhowan Stuart met een worp raakte en de twee in scoringspositie zag komen na een opofferingsstootslag van Dervisa Mutic. Met twee uit leverde Sanne Korpel een puntscorende honkslag en een wilde worp maakte er daarna 2-0 van voor Terrasvogels.

Roef! pakte een punt terug in de tweede helft van de tweede inning op Dani Bonnet. Isa Los en Manon van Alebeek begonnen met een honkslag in hun eerste slagbeurt voor hun nieuwe team. In voorgaande seizoenen speelde Los voor Tex Town Tigers, terwijl Van Alebeek naar Roef! overkwam van Twins. Van Alebeek's infield-hit werd gevolgd door een foute aangooi, wat zorgde voor loopsters 'op de hoeken'. Met één uit scoorde Los op een grounder van Charlotte Haen. Van Alebeek strandde op het derde honk, want Bonnet sloot af met een strikeout.

Marjolein Merkx had geen problemen in de derde en vierde inning, maar zag Terrasvogels weer in scoringspositie komen in de vijfde. Kelly Koeman begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Sanne Korpel en bereikte het derde honk na een honkslag van Ella Krommendijk, die het tweede honk stal. Maar de twee bleven achter.

Terrasvogels voegde daarna wel een 'insurance run' toe in de zesde inning. Met één uit sloeg Suka Van Gurp een honkslag, schoof op na een fout en scoorde later op een opofferingsstootslag van Dervisa Mutic.

Na hun eerste punt te hebben gescoord in de tweede inning liet Roef! twee loopsters achter in de derde en werd op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings. Met een 3-1 achterstand kreeg Roef! de kans het duel hun kant op ta draaien in de 2e6. Eva van Knegsel begon met een honkslag en schoof op toen er een outfield-fout volgde. Volgende slagvrouw Isa Los bereikte het honk via velderskeus en de twee loopsters schoven op na een wilde worp met één uit. Ze konden niet opschuiven toen Naftely Pietersz hierna een infield-hit sloeg, haar eerste Hoofdklasse-honkslag. Met de honken vol schakelde Dani Bonnet de volgende slagvrouw met drie slag uit en verwerkte succesvol een 'comeback-grounder' om de inning af te sluiten. En zo bleven er dus drie loopsters achter.


...De speelsters en coaches worden voor aanvang van de wedstrijd voorgesteld...

...Links: Wethouder Peter Smit gooit voor de wedstrijd de ceremoniële eerste bal...
...Marjolein Merkx (midden) en Dani Bonnet waren de startende pitchers...
(© Foto's: Rein Merkx)Roef! - Terrasvogels 1-3 (game 1)
RHE
Terrasvogels0200010-343
Roef!0100000-151
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, W (1-0)77351-

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (0-1)4.123222

Mikayla Endicott2.24121-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Jeroen van de Wiel.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:50 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Opening Day Seizoen 2017.
Ceremoniële eerste bal gegooid door Peter Smit, Wethouder voor Sport van de Gemeente Oisterwijk.
Katharina Szalay (Terrasvogels), Naftely Pietersz en Mikayla Endicott (beiden Roef!) debuteren in de hoogste afdeling.
Jeroen Swers (Roef!) maakt zijn debuut als Hoofd Coach in de hoogste afdeling.
Ferenc Jongejan (Terrasvogels), Marcel Swarttouw en Nathan van der Reijden (beiden Roef!) debuteren als Coach in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,6° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Roef! vs. Terrasvogels (game two)
In de opener 'outhitte' Roef! Terrasvogels met 5-4, in dit duel had de ploeg uit Moergestel met 9 tegen 6 meer honkslagen dan de tegenstander en stond ook met 1-0 voor na drie innings. Maar uiteindelijk stond Roef! weer met lege handen en verloor met 2-1.

Dani Bonnet en Mikayla Endicott gooiden beiden de hele wedstrijd voor respectievelijk Terrasvogels en Roef! in deze ontmoeting.

Terrasvogels liet een loopster achter in scoringspositie in de tweede inning. Met twee uit kreeg Dervisa Mutic vier wijd en stal het tweede honl, maar Endicott sloot daarna af met een strikeout.

Roef! kreeg een kans de score te openen in de tweede helft van de eerste inning. Wies Ligtvoet begon toen met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Ze bereikte het derde honk na een vangbal, maar kon niet scoren op een infield-hit van Kim Donkers, die later opschoof na een grounder. Echter, de loopsters bleven achter op het tweede en derde honk toen Isa Los werd uitgevangen.

In de tweede inning liet Roef! wederom twee loopsters achter. Met één uit kreeg Naftely Pietersz vier wijd en sloeg Charlotte Haen een honkslag, maar hierna volgden twee vangballen.

Roef! kwam daarna wel tot scoren in de derde inning. Cindy van der Zanden begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Kim Donkers. Beiden zijn ook nieuwkomers in het team van Roef!, want Van der Zanden speelde voor Sparks Haarlem en Donkers kwam over van Gryphons. Toen volgende slagvrouw Eva van Knegsel vier wijd kreeg stal Van der Zanden het derde honk en scoorde even later op een 'force play-grounder' van Isa Los.

Terrasvogels antwoordde met twee punten in de vierde dankzij een 'big swing'. Lizzie Clarijs opende met een honkslag en volgende slagvrouw Suka Van Gurp sloeg de bal over de linksveld-omheining voor een 2-run homerun!

Terrasvogels kreeg een kans meer afstand te nemen in de vijfde inning. Met één uit sloegen Katharina Szalay en Kimberly Jones een honkslag. De twee schoven op na een wilde worp en na een vangbal werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Suka Van Gurp. Drie loopsters bleven achter toen Mikayla Endicott de inning afsloot met een strikeout.

In de hiernavolgende innings kreeg Roef! nog een aantal honkloopsters, maar de Terrasvogels-verdediging maakte een aantal nullen op de honkpaden.

In de vierde opende Naftely Pietersz met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Maureen van Poorten sloeg daarna een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef achter.

In de zesde begonnen Isa Los en Manon van Alebeek met honkslagen. In een double-steal poging werd Van Alebeek uitgeschakeld, Los schoof op na een fout, maar strandde op het derde honk toen de volgende twee slagvrouwen drie slag kregen.

In de zevende kwam Wies Ligtvoet na een fout op het honk met één uit. Met twee uit bereikte Kim Donkers het honk via een infield-hit. Dat bracht Ligtvoet naar het tweede honk, maar die liep iets te ver door en werd uitgeschakeld, wat een einde aan de wedstrijd maakte.


...Links: Maureen van Poorten steelt het 2e honk en glijdt langs korte stop Lizzie Clarijs...
...Rechts: Eva van Knegsel aan slag voor Roef!, Rhowan Stuart is de catcher, Patrick Reus de umpire...

...Korte stop Wies Ligtvoet kan niet voorkomen dat Katharina Szalay opschuift...
(© Foto's: Rein Merkx)Roef! - Terrasvogels 1-2 (game 2)
RHE
Terrasvogels0002000-262
Roef!0010000-190
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, W (2-0)732911

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (0-1)753622

Homerun: Terrasvogels: Suka Van Gurp (1)(4e,2-run,op Endicott).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Jeroen van de Wiel.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-1:41 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Opening Day Seizoen 2017.
Sophie Verdaasdonk (Roef!) debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,7° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 31 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.