Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 juli 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Gerard Koeman)

Terrasvogels en DSS winnen van elkaar
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels en DSS deelden zaterdag (15 juli) hun double-header bij de hervatting van het seizoen in de Golden League.

Het seizoen werd onderbroken na de wedstrijden gespeeld op 17 en 18 juni voor het Europees Kampioenschap in Bollate (Italië). Dat evenement werd op zaterdag 1 juli afgesloten en het Nederlands Softbal Team veroverde toen de titel na winst in de Finale tegen Italië met 7-1. Er stonden ook geen wedstrijden op het programma in de hoogste afdeling in het weekeinde van 8 en 9 juli.

In de opener van vandaag stond Terrasvogels slechts met 2-1 voor halverwege de zesde inning, maar kwam toen tot een rally van zes punten om een 7-punten verschil te bereiken, met 8-1 te winnen en het duel via de mercy-rule af te sluiten. De wedstrijd eindigde op een walk-off, 2-run triple van Katharina Szalay. Het enige DSS-punt was een homerun van Denice van Dijk. Winnende pitcher Micaela Whitney gooide negenmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe.

In de tweede wedstrijd boekte DSS een 5-0 shutout op negen honkslagen. Winnende pitcher Dagmar Bloeming kwam tot negenmaal drie slag en stond vijf hits toe, waaronder drie van Katharina Szalay.

(15 juli)

Compleet Speelschema
Terrasvogels vs. DSS (game one)
In de openingswedstrijd bleven de eerste vier innings puntloos. Terrasvogels nam daarna een 2-0 voorsprong in de vijfde, maar DSS halveerde de achterstand in de volgende slagbeurt. Even later kwam Terrasvogels tot een rally van zes punten in de 2e6 om het duel via de mercy-rule af te sluiten.

Micaela Whitney gooide het hele duel voor Terrasvogels en had een prima optreden. De rechtshander kwam tot negenmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe. In de eerste vijf innings zag ze DSS driemaal in scoringspositie komen, maar sloot telkens af met een strikeout.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Areke Spel vier wijd voor DSS met één uit en stal het tweede honk. Volgende slagvrouw Sophie Bugter kreeg ook een vrije loop, maar Micaela Whitney schakelde daarna de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit. In de derde kreeg Spel opnieuw vier wijd en stal weer het tweede honk. Hierna ging ze uit bij een steelpoging van het derde honk en sloot een nieuwe strikeout de slagbeurt af.

In de vierde kwam DSS voor de derde keer in scoringspositie. Morgan Sampson opende met een infield-hit, waarna Lisa Waasdorp het honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op haar opofferingsstootslag. Even later werd Sampson gedwongen uitgeschakeld op het derde honk en maakten twee strikeouts een einde aan de inning.

Terrasvogels kwam voor het eerst in scoringspositie in de tweede inning op starter Quincey Catsburg. Rhowan Stuart sloeg een tweehonkslag met twee uit, maar strandde op het tweede honk.

In de vierde, met één uit, sloeg Suka Van Gurp een tweehonkslag met één uit en bereikte het derde honk na een grounder, maar bleef ook achter.

Terrasvogels opende daarna de score in de 2e5. Jessica Waasdorp begon met vier wijd, wat werd gevolgd door een werpsterswissel. Svenja de Lincel nam de DSS-pitching over, maar zij moest een one-out double toestaan van Gabi Obia. Hierna bereikte Katharina Szalay het honk, waardoor Waasdorp's pinch-runner Dervisa Mutic het eerste punt kon scoren. Een opofferingsslag van Kimberly Jones verhoogde vervolgens de stand naar 2-0.

Met twee uit in de 1e6 dreunde Denice van Dijk de bal het rechts-midveld in voor DSS. Daar raakte de bal de bovenkant van de omheining en sprong er over heen voor een homerun om er een 2-1 stand van te maken.

In de 2e6, met twee uit, kwam Terrasvogels tot een rally van zes punten op zes honkslagen, waaronder een tweehonkslag en twee driehonkslagen om een mercy-rule verschil van zeven punten te bereiken. Suka Van Gurp begon met een tweehonkslag en schoof op na een outfield-fout, waarna ze scoorde toen Ella Krommendijk volgde met een driehonkslag. Quincey Catsburg keerde daarna terug als werpster, maar kreeg een puntscorende honkslag tegen van Rhowan Stuart. Pinch-hitter Jessica Waasdorp sloeg daarna eveneens een honkslag en Sanne Korpel zorgde voor het volgende punt met de derde opeenvolgende honkslag. Een fout op een 'force play-grounder' van Gabi Obia leverde weer een punt op en de wedstrijd kwam ten einde toen Katharina Szalay hierna een 'walk-off, 2-run triple' afleverde die de stand opvoerde naar 8-1.


...Links: Micaela Whitney gooide het hele duel voor Terrasvogels en had negen strikeouts...
...Rechts: Areke Spel gaat uit bij stelen op het 3e honk en wordt getikt door Katharina Szalay in de 3e inning...

...Gabi Obia slaat een double voor Terrasvogels in de 5e inning (links) en brengt pinch-runner Dervisa Mutic naar het 3e honk (rechts)...

...Links: Dervisa Mutic (8) wordt begroet na het eerste punt te hebben gescoord voor Terrasvogels in de 5e inning...
...Rechts: Kimberly Jones brengt het tweede punt binnen in de 5e met een opofferingsslag...

...Links: Lisa Waasdorp wordt uitgeschakeld in de 6e inning, want 1B Kimberly Jones ontvangt de bal op tijd...
...Rechts: Ella Krommendijk levert een puntscorende driehonkslag af in de 6e inning...

...Sanne Korpel (links) slaat een RBI-single en Katharina Szalay (rechts) een 2-run, walk-off triple in de 6e inning...

...Gabi Obia (7) wordt begroet nadat ze het 8e en laatste punt heeft gescoord voor Terrasvogels in dit duel...
(© Alle Foto's: Gerard Koeman)Terrasvogels - DSS 8-1 (6 inn.) (game 1)
RHE
DSS000001 -134
Terrasvogels000026 -8102
(nul uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (2-3)4 (*)1131-

Svenja de Lincel1 (**)--332

Quincey Catsburg (re-entry)- (***)--443
(*) - Catsburg gooide op één slagvrouw in de vijfde inning
(**) - De Lincel gooide op twee slagvrouwen in de zesde inning
(***) - Catsburg gooide op vijf slagvrouwen in de zesde inning

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (5-3)694311

Homerun: DSS: Denice van Dijk (1)(6e,solo,op Whitney).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Atanasova, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 19,9° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Terrasvogels vs. DSS (game two)
In de tweede wedstrijd besliste DSS het duel vroeg en scoorde vier punten in de eerste drie innings. Dagmar Bloeming had een prima optreden voor DSS, schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit, stond slechts vijf honkslagen toe en hield Terrasvogels puntloos.

DSS opende de score door eenmaal te scoren met twee uit in de eerste helft van de eerste inning op starter Femke Duffhues. Noa Brand begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Areke Spel en een honkslag van Sophie Bugter. Ze werd vervolgens uitgeschakeld toen ze van het honk af was na een grounder van Denice van Dijk. Vervolgens kreeg DSS de honken vol toen Feline Poot vier wijd kreeg. Het eerste punt werd daarna gescoord toen voormalig Terrasvogels-speelster Lisa Waasdorp een honkslag sloeg. Bugter scoorde, maar de inning kwam ten einde toen Van Dijk op de plaat werd uitgeschakeld toen ook zij probeerde te scoren op de klap van Waasdorp.

DSS voegde twee runs toe in de tweede slagbeurt en scoorde toen opnieuw met twee uit. Melissa de Greef en Noa Brand sloegen toen een honkslag en scoorden beiden op een hiernavolgende tweehonkslag van Areke Spel, wat zorgde voor een werpsterswissel. Micaela Whitney nam het over en kreeg een 'inning-ending comeback-grounder'.

In de derde scoorde DSS een onverdiend punt. Met één uit kreeg Feline Poot vier wijd en werd Lisa Waasdorp geraakt door een worp. De twee schoven op na twee opeenvolgende doorgeschoten ballen, resulterend in een punt om de stand op te voeren naar 4-0.

Terrasvogels kwam in scoringspositie in de eerste inning op Dagmar Bloeming. Katharina Szalay begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag, maar strandde op het tweede honk. Szalay bereikte wederom het honk in de derde via een stootslag-honkslag met twee uit, maar dit keer werd ze gedwongen uitgeschakeld.

Nadat Micaela Whitney drie nullen op rij had gekregen in de vierde en vijfde inning, kwam Terrasvogels dicht bij een punt in de 2e5. Pinch-hitter Dervisa Mutic opende met een driehonkslag. Dagmar Bloeming volgde met een strikeout, waarna Mutic op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Sanne Korpel. Even later sloeg Katharina Szalay haar derde honkslag in de wedstrijd, maar Bloeming sloot af met een strikeout.

DSS voegde weer een punt toe in de 1e6 om er een 5-0 stand van te maken. Met twee uit sloeg Lorraine Kieft een tweehonkslag en scoorde toen Melissa de Greef een driehonkslag sloeg.

In de 2e6 liet Terrasvogels twee loopsters achter in scoringspositie. Met één uit sloeg Suka Van Gurp een honkslag en kwam Ella Krommendijk na een fout op het honk. De twee schoven op na een doorgeschoten bal. Maar met loopsters op het tweede en derde honk volgde Dagmar Bloeming met een strikeout, waarna een grounder de slagbeurt afsloot. In de 2e7 kreeg de rechtshander drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts, om een einde aan de wedstrijd te maken.


...Links: Femke Duffhues was de startende pitcher voor Terrasvogels in de tweede wedstrijd...
...Rechts: Kimberly Jones maakt contact...

...Links: Midveldster Kimberly Jones doet wat onderhoud, links staat Ella Krommendijk, rechts Jessica Waasdorp...
...Rechts: Jessica Waasdorp maakt contact...
(© Alle Foto's: Gerard Koeman)Terrasvogels - DSS 0-5 (game 2)
RHE
DSS1210010-592
Terrasvogels0000000-051
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (6-9)79-5--

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues, L (1-2)1.211633

Micaela Whitney3.121-1-

Lizzie Clarijs2--311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Mariana Atanasova.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Peter van Deursen.
Scoreboard Operator-Peter van Deursen.
Aanvangstijd-16:17 uur.
Speeltijd-1:49 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 20,4° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.