Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Fred Versluis)

DSS en Roef! houden elkaar puntloos; Bloeming gooit No-Hitter
English

HAARLEM - DSS en Roef! openden het nieuwe seizoen in de Golden League een week geleden beide met een dubbele nederlaag, maar op zaterdag (22 april) boekten de twee teams hun eerste overwinning. En ze hielden elkaar puntloos. DSS won de opener met 5-0, waarna Roef! de tweede wedstrijd met 4-0 won.

In de eerste wedstrijd gooide Dagmar Bloeming een 'complete game' No-Hitter. Door de jaren heen heeft de ervaren rechtshander een aantal No-Hitters gegooid waaronder een 'combined' vorig jaar op 23 april tegen Twins. Bloeming gooide twee No-Hitters in 2015 en drie in 2012, waarin ze ook nog deelnam aan een 'combined' No-Hitter. Al deze wedstrijden werden via de mercy-rule afgesloten. Dagmar Bloeming gooide haar laatste 'complete game, 7-inning, No-Hitter' op 21 april 2012 tegen Alcmaria Victrix toen ze gooide voor Sparks Haarlem. Destijds gooide ze negenmaal drie slag in een 7-0 shutout. Vandaag kwam Bloeming tot 12 keer drie slag. Er was vandaag één speelster die haar ook de No-Hitter in 2012 zag gooien en toen eveneens voor de winnende ploeg uitkwam. Dat was Areke Spel, die in beide wedstrijden de midveldster was.

De laatste 'complete game, 7-inning, No-Hitter' in de hoogste afdeling werd gegooid op 11 juli 2015 door Malou van Dusschoten in een 3-0 overwinning van Terrasvogels vs. Tex Town Tigers.

(22 april)

Compleet Speelschema
DSS vs. Roef! (game one)
...Dagmar Bloeming...
...eerste 7-inning No-Hitter sinds 2012...
(© Foto: Fred Versluis)
DSS-pitcher Dagmar Bloeming schakelde de eerste zeven slagmensen die ze tegenover zich kreeg op rij uit, waarna ze vier wijd gooide op rookie Sophie Verdaasdonk met één uit in de derde slagbeurt. Ze werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Ilse van Kerkoerle, die even later uitging bij een steelpoging. Bloeming liet slechts drie slagvrouwen tot de honken toe en gooide haar eerste 7-inning No-Hitter sinds 2012.

In de vierde, na drie slag voor de eerste twee slagvrouwen, gooide Bloeming vier wijd op Kim Donkers en zag Eva van Knegsel het honk bereiken na een fout. Beiden strandden toen de rechtshander afsloot met een nieuwe strikeout. Donkers was de enige speelster van Roef! die in dit duel in scoringspositie kwam.

Nadat Van Knegsel op het honk was gekomen schakelde Dagmar Bloeming de volgende tien slagvrouwen op rij uit, waarvan zeven met drie slag.

In de tweede helft van de eerste inning opende DSS de score met twee punten op Mikayla Endicott. Lead-off hitter Noa Brand kwam na een fout op het honk en Morgan Sampson volgde met een stootslag-honkslag. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Areke Spel vier wijd kreeg en twee punten werden gescoord toen volgende slagvrouw Sophie Bugter een tweehonkslag sloeg.

In de volgende innings kreeg DSS verschillende loopsters in scoringspositie, maar kon geen afstand nemen. In de tweede inning bereikten Noa Brand (honkslag) en Morgan Sampson (vier wijd) weer de honken, maar bleven dit keer achter. DSS kreeg een loopster op het derde honk in de derde inning. Areke Spel begon met vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi, maar strandde op het derde honk. In de vierde was het Lorraine Kieft die opende met vier wijd en opschoof na een opofferingsstootslag van Melissa de Greef, maar ook zij bleef achter.

In de vijfde slagbeurt kreeg DSS de honken vol. Lisa Waasdorp begon met een stootslag-honkslag, Areke Spel kwam na een fout op het honk en met één uit kreeg Denice van Dijk vier wijd. Hierna schakelde Mikayla Endicott de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit.

DSS was daarna succesvoller in de zesde inning en voegde drie runs toe. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Noa Brand vier wijd kreeg, Morgan Sampson's 'force play-grounder' eindigde in een fout en Lisa Waasdorp werd geraakt door een worp. Een honkslag van Areke Spel zorgde daarna voor een punt en een werpsterswissel. Gini Ketelaars nam het over en zag DSS twee punten toevoegen na een vrije loop voor Sophie Bugter en een opofferingsslag van Denice van Dijk.DSS - Roef! 5-0 (game 1)
RHE
Roef!0000000-004
DSS200003X-551
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (0-2)5.166552

Gini Ketelaars0.2-1---

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (1-1)7122---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Loes Snijders.
Scoreboard Operator-geen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Veld Kinheim, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
4-minuten 'rain-delay' met één uit en geen loopsters in de 1e7.
Dagmar Bloeming (DSS) gooit een No-Hitter.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,5° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
DSS vs. Roef! (game two)
Dagmar Bloeming keerde in de tweede wedstrijd terug als startende pitcher voor DSS. Dit keer moest ze drie honkslagen en twee onverdiende punten toestaan en boekte tegenstander Roef! de eerste zege op het hoogste niveau. Marjolein Merkx gooide het duel voor Roef! en stond vijf honkslagen toe.

Bloeming schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit, waarna ze een infield-hit tegen kreeg van Gini Ketelaars, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

DSS kreeg daarna de kans de score te openen. In de tweede helft van de tweede inning begon Areke Spel met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde na een opofferingsstootslag. Even later werd ze uitgetikt door derde honkvrouw Naftely Pietersz na een grounder van Denice van Dijk, die zelf op het tweede honk zou achterblijven. In de derde liet DSS loopsters achter op het eerste en tweede honk.

Roef! opende de score in de vierde inning. Met twee uit kwam Eva van Knegsel na een fout op het honk en sloeg Isa Los een honkslag. Een hiernavolgende honkslag van Manon van Alebeek plus een fout in het outfield stelde beide loopsters in staat tot scoren te komen.

Nadat DSS wederom een loopster in scoringspositie had achtergelaten in de 2e4 voegde Roef! een punt toe in de vijfde op nieuwe pitcher Svenja de Lincel. Zij gooide vier wijd op lead-off hitter Charlotte Haen, waarna haar pinch-runner Maureen van Poorten het tweede honk stal, opschoof na een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag van Wies Ligtvoet.

In zowel de vijfde als de zesde inning liet DSS weer twee loopsters achter. Roef! scoorde vervolgens weer een punt in de zevende. Gini Ketelaars begon met vier wijd. Hierna nam Quincey Catsburg de DSS-pitching over, maar stelde Ketelaars in de gelegenheid op te schuiven na een wilde worp. Ze kwam weer een honk verder, nadat Ilse van Kerkoerle na een fout op het honk kwam en scoorde op een honkslag van Kim Donkers.

Marjolein Merkx kreeg drie nullen op rij in de 2e7 om de eerste overwinning van Roef! in de Golden League te bezegelen.DSS - Roef! 0-4 (game 2)
RHE
Roef!0002101-460
DSS0000000-053
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (1-1)7435--

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (1-2)45-32-

Svenja de Lincel2 (*)23222

Quincey Catsburg1--1--
(*) - De Lincel gooide op één slagvrouw in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Loes Snijders.
Scoreboard Operator-geen.
Aanvangstijd-16:30 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Veld Kinheim, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,2° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 28 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 71%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.