Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Olympia Haarlem scoort weer laat om winning streak te redden
English

ENSCHEDE - Ongeslagen koploper FysioExpert Olympia Haarlem verlengde hun winning streak naar 16 wedstrijden op een zonnige donderdagmiddag (25 mei) in Enschede door met 9-6 en 4-2 te winnen van Tex Town Tigers.

De afgelopen twee weken kwam de winning streak in gevaar. Afgelopen zaterdag stond Olympia Haarlem met 5-1 achter in de tweede wedstrijd tegen DSS. De ploeg kwam langszij en won met 7-5 in negen innings om de 14e opeenvolgende wedstrijd in winst om te zetten.

Vandaag stond Olympia Haarlem met 2-0 achter na zes innings in hun 16e duel, maar scoorde viermaal in de zevende inning toen MariŽlle Vleugels met twee uit een grand slam homerun sloeg! In het eerste duel kwam Olympia tot een rally van vijf punten in de eerste inning om een vroege beslissende voorsprong te nemen.

Twee weken eerder won Olympia tweemaal nipt van Oolders Omaco Sparks Haarlem, 5-4 en 6-5. In de tweede wedstijd van die double-header was het ook MariŽlle Vleugels, die een belangrijke homerun sloeg en de stand toen in balans bracht.

MariŽlle Vleugels en Ilona Andringa deden vandaag de pitching voor Olympia Haarlem. Andringa, die afgelopen zaterdag haar debuut in de ploeg maakte en toen winnende werpsters was in beide wedstrijden, kreeg vandaag opnieuw twee overwinningen op haar naam. Daarmee verhoogde ze haar 'record' naar 4-0. Pitching-troef Eva Voortman kwam ook vandaag niet in actie, omdat ze nog herstellende is van een lichte blessure die ze opliep bij een huiselijk ongelukje eind vorige week.

De grand slam van MariŽlle Vleugels was de tweede die dit seizoen in de Golden League werd geslagen. Op 14 mei sloeg Jessica Waasdorp van Terrasvogels de eerste in een wedstrijd tegen het Talent Team Holland.

(25 mei)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game one)
In de opener werd Olympia Haarlem met 12-9 'outhit', maar de verdediging van Tex Town Tigers maakte vier kostbare fouten en dat resulteerde in zeven onverdiende punten. Midveldsters Brenda Beers (Olympia) en Annemiek Jansen (TTT) sloegen beiden drie honkslagen in deze wedstrijd. Catchers Dinet Oosting (Olympia) en Aafje van Baal (TTT) sloegen beiden drie punten binnen.

Olympia Haarlem scoorde vijf punten in de eerste helft van de eerste inning. Daarmee leek de ploeg een comfortabele vroege voorsprong te nemen, maar Tex Town Tigers kwam later in het duel terug. Echter, de vijf punten waren beslissend. Drie van de punten waren onverdiend vanwege twee fouten. Lead-off hitter Shareday Christina kwam na een fout op het honk en volgende slagvrouw Brenda Beers kreeg vier wijd. Met ťťn uit werd het eerste punt gescoord na een honkslag van Jessie van Aalst en Dinet Oosting volgde met een 2-run single. Nog eens twee punten werden toegevoegd toen Tomoka Goda's uithaal werd gemist in het outfield en Emma Wůjcik even later nog een puntscorende honkslag sloeg.

Tex Town Tigers antwoordde met drie punten op vier honkslagen op starter Ilona Andringa. Nadine Marinus begon met een tweehonkslag en schoof op na een one-out single van Laura Wissink. Marinus kon hierna niet scoren op een infield-hit van Lindsey Meadows en dat zorgde voor volle honken. Met twee uit had Aafje van Baal een uitstekende slagbeurt. Met een 0-wijd-2-slag count sloeg ze drie foutballen. Met een 1-wijd-2-slag count liet ze nog eens zes foutballen noteren. Uiteindelijk, op de 13e worp van Andringa, maakte Van Baal goed contact en veegde de honken schoon met een 3-run double langs de linksveld-lijn. Op de aangooi naar de plaat probeerde Van Baal het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld om de inning af te sluiten.

In de 1e2 sloeg Brenda Beers een driehonkslag voor Olympia met twee uit, maar bleef achter. Tex Town Tigers pakte weer een punt terug in hun tweede slagbeurt. Met ťťn uit sloeg Lizzie Uytendaal een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Nadine Marinus. Hierna sloeg ook Annemiek Jansen een honklsag. De thuisploeg liet twee loopsters achter, maar had de achterstand wel teruggebracht tot slechts 5-4.

In de volgende innings nam Olympia Haarlem meer afstand. In de 1e3, met twee uit, stal Dinet Oosting (velderskeus) het tweede en het derde honk, waarna ze scoorde op een tweehonkslag van Tomoko Goda. Dat leidde tot een werpsterswissel. Anna-BŤ Bartels nam het over en sloot af met een strikeout.

De koploper voegde nog eens drie (onverdiende) punten toe in de vierde. Maranca Ham begon met een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen een grounder van Shareday Christina eindigde in een fout. Een honkslag van Brenda Beers en een 2-out infield-hit van Dinet Oosting verhoogden de stand vervolgens naar 9-4

In de vijfde scoorde TTT weer een punt. Met ťťn uit sloeg Annemiek Jansen een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Jasmine Peters. Met loopsters 'op de hoeken' nam MariŽlle Vleugels de Olympia-pitching over en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

In de 2e7 scoorde TTT hun laatste punt. Annemiek Jansen begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-double van Lindsey Meadows, maar daar bleef het in dit duel bij voor de thuisploeg.Tex Town Tigers - FysioExpert Olympia Haarlem 6-9 (game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem5013000-990
Tex Town Tigers3100101-6124
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (3-0)4.271955

MariŽlle Vleugels, SV (1)2.1--311

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer, L (0-1)2.221562

Anna-BŤ Bartels4.12-43-

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Arjan Mens.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Bertil Haage.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Umpire Arjan Mens debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,3° C; windrichting noord;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Tex Town Tigers vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd bleef Olympia Haarlem beperkt tot slechts ťťn honkslag in de eerste vier innings en kwam maar eenmaal in scoringspositie op Lindsey Meadows die het hele duel gooide voor Tex Town Tigers. In de tweede inning kreeg Dinet Oosting vier wijd met ťťn uit, stal het tweede honk, maar bleef achter. In de vierde opende Brenda Beers met een tweehonkslag, maar probeerde er een driehonkslag van te maken en werd uitgeschakeld op het derde honk.

Tex Town Tigers was productiever op starter MariŽlle Vleugels. In de eerste inning sloegen Nadine Marinus (lead-off) en Laura Wissink (ťťn uit) een honkslag, maar strandde op het tweede en derde honk. In de tweede begon DaniŽlle ten Donkelaar met een tweehonkslag, maar bleef achter op het tweede honk.

TTT opende daarna de score in de 2e4. Lindsey Meadows begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Aafje van Baal en scoorde op een 2-out infield-hit van Anna-BŤ Bartels.

TTT verdubbelde de voorsprong in de vijfde. Met ťťn uit kreeg Nadine Marinus vier wijd. Met twee uit nam Ilona Andringa de pitching over voor Olympia, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Laura Wissink en dat maakte er een 2-0 stand van.

Olympia Haarlem had hun tweede loopster in scoringspositie gekregen in de 1e5. Dinet Oosting begon toen met een honkslag en Stephanie Pearce kreeg vier wijd met twee uit, maar een gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

...MariŽlle Vleugels...
...grand slam homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 2-0 achterstand kreeg Olympia de honken vol in de 1e6, maar wist niet te scoren. Eerst bereikte Shareday Christina het honk na een fout. Met twee uit sloeg Jessie van Aalst een honkslag en dat zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Met het eerste honk open kreeg Dinet Oosting opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creŽren, maar Lindsey Meadows sloot de slagbeurt af met een strikeout.

In de 1e7 kreeg Olympia wederom de honken vol en kwam dit keer wel tot scoren. En draaide daarmee de wedstrijd in eigen voordeel om, ťťn worp verwijderd van de eerste nederlaag van het seizoen.

Met ťťn uit kreeg pinch-hitter Emma Wůjcik in de zevende inning vier wijd. Meadows volgde met een strikeout en dus was TTT nog maar ťťn uit af van niet alleen de overwinning, maar ook het beŽindigen van Olympia's winning streak. Meadows had zelfs nog maar ťťn worp nodig voor de winst, want ze kreeg twee slagballen op volgende slagvrouw Shareday Christina. Echter, de honken kwamen vol te staan toen Christina en Brenda Beers beiden een honkslag sloegen. MariŽlle Vleugels was de volgende slagvrouw en sloeg een 2-wijd-2-slag-worp over de linksveld-omheining voor een grand slam homerun die Olympia een op 4-2 voorsprong bracht! Meadows sloot af met een strikeout, maar het duel was compleet omgedraaid!

In de 2e7 kreeg Ilona Andringa een 2-out single tegen van Annemiek Jansen, maar maakte daarna zelf de laatste nul op een 'comeback-grounder' van Laura Wissink.Tex Town Tigers - FysioExpert Olympia Haarlem 2-4 (game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0000004-460
Tex Town Tigers0001100-281
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa- (*)-----

MariŽlle Vleugels4.2-1522

Ilona Andringa, W (4-0)2.13-3--
(*) - Andringa was announced as starting pitcher, but was replaced when bottom 1st inning began

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (7-4)754644

Homerun: Olympia: MariŽlle Vleugels (2)(7e,grand slam,op Meadows).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan Mens, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:40 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,1° C; windrichting west-noordoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.