Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS eindigt 10-game losing streak
English

MOERGESTEL - DSS deelde hun double-header tegen Roef! op een hete zaterdagmiddag (27 mei) in Moergestel om een einde te maken aan een 10-game losing streak.

Vandaag was een recordzettende hete dag in de maand mei in Nederland, want het werd vrijwel overal in het land 30 graden (of meer).

In Moergestel was het 31,2 graden toen de eerste wedstrijd begon en 32 graden toen het tweede duel van start ging.

In de opener kwam Roef! tot een 5-0 shutout tegen DSS en scoorde driemaal in de vierde slagbeurt. DSS sloeg slechts twee honkslagen op twee pitchers en verloor de tiende opeenvolgende wedstrijd.

In de tweede wedstrijd brak DSS een 2-2 stand met een 4-run rally in de zesde inning en won met 6-4 om de losing streak te breken. DSS werd met 8-6 'outhit', maar wist dit keer de voorsprong vast te houden en boekte de eerste overwinning sinds 22 april. Toen stond de Haarlemse ploeg ook tegenover Roef! en won met 5-0.

(27 mei)

Compleet Speelschema
Roef! vs. DSS (game one)
In de eerste wedstrijd opende Roef! de score onmiddellijk in de eerste inning op Dagmar Bloeming, die het hele duel gooide voor DSS. Met één uit sloeg Kim Donkers een tweehonkslag, waarna ze een onverdiend punt scoorde toen een grounder van volgende slagvrouw Isa Los eindigde in een fout. Een poging volgde om Donkers op de plaat uit te schakelen, maar die scoorde. Op de aangooi probeerde Los op te schuiven naar het tweede honk, maar werd daar uitgeschakeld. Echter, Roef! stond wel met 1-0 voor.

Bloeming kreeg drie grounders in de tweede inning, waarna ze zag hoe Roef! een loopster op het tweede honk achterliet in de derde slagbeurt. Maar in de 2e4 scoorde Roef! nog eens drie punten op drie honkslagen. Er waren ook twee fouten, zodat twee van de drie punten onverdiend waren. Isa Los begon met een driehonkslag en scoorde na een wilde worp. Hierna bereikte Cindy van der Zanden het honk via een infield-hit, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel, wat zorgde voor loopsters op het eerste en derde honk. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen werd een pick-off poging op het derde honk gedaan met twee uit. Dat eindigde in een foute aangooi die beide loopsters in staat stelde te scoren en er een 4-0 stand van te maken.

Roef! scoorde het vijfde punt in de zesde inning. Dit keer opende Cindy van der Zanden met een driehonkslag en scoorde op een daarnavolgende honkslag van Eva van Knegsel.

DSS sloeg slechts twee honkslagen in deze wedstrijd. De eerste was een honkslag met twee uit in de eerste inning van Morgan Sampson, maar die strandde op het eerste honk. Hierna kreeg starter Mikayla Endicott drie nullen op rij in de volgende twee innings. In de vierde, met Roef! op een voorsprong van slechts 1-0, gooide Endicott vier wijd op lead-off hitter Lisa Waasdorp, die het tweede honk stal. De volgende drie slagvrouwen werden uitgeschakeld (twee strikeouts) en Waasdorp zou de enige DSS-speelster blijven die in scoringspositie kwam.

In de vijfde opende Feline Poot voor DSS met vier wijd, maar daarna maakte Roef! een dubbelspel. Annemiek de Rover werd nog geraakt door een worp, bleef bleef vervolgens achter.

In de zesde nam Marjolein Merkx de pitching over bij Roef! en schakelde vijf slagvrouwen op rij uit. Met twee uit in de zevende kreeg ze een honkslag tegen van Feline Poot, maar een grounder maakte een einde aan de wedstrijd.Roef! - DSS 5-0 (game 1)
RHE
DSS0000000-023
Roef!100301X-560
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (1-9)671652

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (3-5)5621--

Marjolein Merkx21-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:37 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 31,2° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 26%.
Roef! vs. DSS (game two)
In de tweede wedstrijd 'outhitte' Roef! DSS met 8-6. In de zesde kwam DSS tot een rally van vier punten om een 2-2 stand te breken en zou ook een einde maken aan een 10-game losing streak.

De wedstrijd was verdedigend gezien niet één van de beste, want er werden totaal zeven fouten gemaakt, waarvan vier door de Roef!-verdediging. Ondanks de fouten waren slechts twee van de tien gescoorde punten onverdiend.

Roef! kwam als eerste in scoringspositie op Quincey Catsburg, die het hele duel gooide voor DSS. In de tweede helft van de eerste inning kwam lead-off hitter Wies Ligtvoet na een fout op het honk en stal het tweede honk, maar bleef achter. DSS kreeg hun eerste loopster in scoringspositie in de 1e2 op Mikayla Endicott, die haar tweede start van de dag maakte. Sophie Bugter begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Feline Poot, die het tweede honk bereikte toen daarna een fout volgde. Daar strandde ze, want Endicott sloot af met twee strikeouts.

In de 2e2 nam Roef! een 1-0 voorsprong. Eva van Knegsel begon met vier wijd, bereikte het derde honk op een one-out single van Mikayla Endicott en scoorde op een opofferingsslag van Naftely Pietersz.

De voorsprong was van korte duur, want DSS antwoordde met twee punten met twee uit in de 1e3. Lead-off hitter Annemiek de Rover werd geraakt door een worp en schoof op toen een opofferingsstootslag van Melissa de Greef eindigde in een velderskeus. Met loopsters op het eerste en tweede honk sloeg Noa Brand de bal het midveld in. Daar verwerkte midveldster Isa Los de bal op tijd en schakelde De Rover gedwongen uit op het derde honk. Met twee uit voerden De Greef en Brand een double-steal uit, waarna beiden scoorden toen Morgan Sampson volgde met een honkslag om DSS op een 2-1 voorsprong te zetten.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de derde kwam Roef! langszij in de vierde. Eva van Knegsel begon met een honkslag, waarvan een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Manon van Alebeek zorgde voor loopsters op het eerste en derde honk. Van Alebeek's pinch-runner Maureen van Poorten stal daarna het tweede honk en met één uit leverde Naftely Pietersz een puntscorende honkslag af om er een 2-2 stand van te maken. Van Poorten schoof op naar het derde honk, maar kon niet scoren op een grounder richting kort van en Roef! zou vervolgens loopsters achterlaten op het tweede en derde honk.

DSS sloeg daarna toe met vier punten in de 1e6 op vier honkslagen, terwijl de Roef!-verdediging ook nog eens drie fouten maakte. Marjolein Merkx nam de pitching over voor Roef!, maar kreeg lead-off singles tegen van Noa Brand en Lisa Waasdorp (stootslag). Een foute aangooi volgde op een opofferingsstootslag van Morgan Sampson, wat resulteerde in loopsters op het eerste en derde honk, een punt en een hernieuwde voorsprong voor DSS. Sophie Bugter leverde daarna een puntscorende tweehonkslag af. Met Bugter op het tweede honk en Sampson op het derde honk werd Feline Poot uitgevangen, maar dat zorgde ook voor twee fouten. Een foute aangooi richting derde honk volgde, waardoor Sampson kon scoren. Dat bracht Bugter naar het derde honk en die kon even late ook scoren toen er een nieuwe foute aangooi volgde. Dat verhoogde de voorsprong naar 6-2 in het voordeel van DSS. Met de honken leeg en nog slechts één uit leken er nog meer punten in de maak, want DSS kreeg de honken vol. Denice van Dijk kreeg vier wijd, Stephanie Ruiter sloeg een infield-hit en Annemiek de Rover werd voor de tweede keer in dit duel geraakt door een worp. Echter, de drie loopsters bleven achter toen een binnenhoog en een strikeout een einde maakten aan de lange inning.

Opmerkelijk genoeg was Annemiek de Rover voor vandaag nog niet door een worp geraakt. In de opener werd ze eenmaal geraakt, in dit duel tweemaal. In de afgelopen twee seizoenen voerde De Rover de competitie aan in deze categorie. In 2015 zorgde ze voor een record met 15 keer geraakt werpster, vorig seizoen werd ze 14 keer geraakt. Voor vandaag was ze nog niet geraakt in de acht wedstrijden die ze tot dan toe had gespeeld.

Na loopsters te hebben achtergelaten op het eerste en tweede honk in de zesde inning verkleinde Roef! de achterstand in de 2e7. Met één uit kreeg Kim Donkers vier wijd en sloeg Isa Los een infield-hit. Nadat Donkers gedwongen was uitgeschakeld op een grounder van Cindy van der Zanden sloeg Eva van Knegsel een puntscorende honkslag en schoof op na een fout. Met loopsters op het tweede en derde honk volgde een velderskeus-grounder van Manon van Alebeek. Er werd getracht de scorende Van der Zanden uit te schakelen, maar zij gleed veilig over de plaat. Maar daar bleef het bij voor Roef!, want een gedwongen nul sloot de wedstrijd af. En maakte ook een einde aan de 10-game losing streak van DSS.Roef! - DSS 4-6 (game 2)
RHE
DSS0020040-663
Roef!0101002-484
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (1-1)732843

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Manon van Alebeek- (*)-----

Mikayla Endicott55-222

Marjolein Merkx, L (4-4)221443
(*) - Van Alebeek was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen toen de 1e1 begon
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:16 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 32° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 24%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.