Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem blijft ongeslagen na tweemaal winst tegen Terrasvogels
English

HAARLEM - Koploper FysioExpert Olympia Haarlem bleef ongeslagen in de Golden League na winst van hun double-header op zaterdag (29 april) tegen Terrasvogels. Olympia Haarlem won de eerste wedstrijd met 3-0, waarna nipt met 3-2 van Terrrasvogels werd gewonnen in het tweede duel.

Met de twee overwinningen heeft Olympia Haarlem nu alle acht gespeelde wedstrijden sinds de start van het seizoen op 15 april in winst omgezet.

Vorig seizoen was de ploeg 4-4 na de eerste acht wedstrijden van het seizoen. In de vier seizoenen daarvoor was Olympia Haarlem 6-2. De 8-0 start is hun beste seizoenopening sinds 2014 toen de eerste zes wedstrijden winnend werden afgesloten.

(29 april)

Compleet Speelschema
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Terrasvogels (game one)
Hoewel Olympia Haarlem alledrie de punten in de opener in de vierde inning scoorde kwam de voorsprong en de winst nooit echt in gevaar. Winnende werpster Ellen Roberts controleerde de wedstrijd. De Australische gooide elfmaal drie slag en stond slechts vier honkslagen toe, waarvan drie geslagen door Katharina Szalay.

Terrasvogels kwam slechts tweemaal in scoringspositie, maar kreeg wel de kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning. Katharina Szalay begon met een honkslag en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag van Sanne Korpel. Echter, een pop-up zorgde daarna voor de tweede nul en nadat Kimberly Jones was geraakt door een worp sloot Ellen Roberts af met een strikeout.

Roberts gooide driemaal drie slag in de tweede inning en werd gesteund met een dubbelspel in de derde inning nadat Szalay het honk had bereikt met een stootslag-honkslag. Ze zag Terrasvogels hun tweede loopster in scoringspositie krijgen in de vierde. Met één uit stal Kimberly Jones (velderskeus) het tweede honk, maar Roberts schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit. In het restant van de wedstrijd bereikte Terrasvogels nog eenmaal het honk en dat was in de zesde inning toen Katharina Szalay haar derde honkslag liet noteren.

Terrasvogels-starter Dani Bonnet hield Olympia Haarlem in de eerste twee innings van scoren af. In de eerste slagbeurt bereikte Brenda Beers het honk na een fout met één uit en stal het tweede honk, maar strandde daarna. In de tweede inning opende Eva Voortman met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk, maar ging uit bij een steelpoging van het derde honk.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde inning scoorde Olympia Haarlem hun drie punten in de vierde. Met één uit sloegen Dinet Oosting en Eva Voortman (stootslag) beiden een honkslag, waarna Rachel van Veen (one-run) en Tomoko Goda (2-run) volgden met back-to-back puntscorende doubles.

De Duitse pitcher Claudia Volkmann gooide de vijfde en zesde inning voor Terrasvogels. Ze stond geen extra punten meer toe en zag Olympia Haarlem nog heel kort eenmaal in scoringspositie komen. Volkmann gooide vier wijd op lead-off hitter Eva Voortman in de zesde inning. Met twee uit schoof die op naar het tweede honk na een infield-hit van Cheska Ham, maar werd vervolgens uitgeschakeld toen ze te ver doorliep en dat maakte een einde aan de inning.FysioExpert Olympia Haarlem - Terrasvogels 3-0 (game 1)
RHE
Terrasvogels0000000-041
FysioExpert Olympia Haarlem000300X-370
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnett, L (3-1)422533

Claudia Volkmann2-12--

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ellen Roberts, W (4-0)711-4--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijs-14:00 uur.
Speeltijd-1:29 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,7° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 8 kmh; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 51%.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Terrasvogels (game two)
De tweede overwinning kwam minder makkelijk tot stand. Olympia Haarlem werd met 8-7 'outhit', stond kort achter, zag Terrasvogels een achterstand uitwissen in de vierde en brak de gelijke stand in dezelfde slagbeurt. Dit keer hield de thuisploeg de minimale voorsprong vast en won met 3-2.

Terrasvogels opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Eva Voortman. Katharina Szalay begon met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk met één uit, bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal met twee uit en scoorde op een tweehonkslag van Kimberly Jones, die zelf daarna achterbleef op het tweede honk.

Olympia Haarlem antwoordde met een punt in hun eerste slagbeurt op Dani Bonnet. Met één uit sloeg Eva Voortman een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Jessie van Aalst, die vandaag tegen haar oude team speelde.

Olympia Haarlem nam een 2-1 voorsprong in de tweede inning. Met één uit kwam Shareday Christina na een infield-hit op het honk, schoof op na een opofferingsstootslag van Stephanie Pearce en scoorde op een honkslag van Emma Wójcik.

Terrasvogels kreeg een kans terug te komen in de derde inning. Met één uit sloeg Katharina Szalay een honkslag en stal het tweede honk. Nadat volgende slagvrouw Sanne Korpel vier wijd had gekregen probeerde Szalay het derde honk te bereiken na een doorgeschoten bal, maar werd uitgeschakeld. Szalay, die vandaag vijf honkslagen sloeg in de double-header, is momenteel de beste slagvrouw in de Golden League met een .667 slaggemiddelde. Ze voert de competitie ook aan met 14 honkslagen.

Terrasvogels kwam daarna wel langszij in de vierde inning. Met één uit sloeg Lizzie Clarijs een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Dervisa Mutic. Clarijs scoorde even later de gelijkmaker na een honkslag van Ella Krommendijk, die zelf werd uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken op de aangooi naar de plaat.

Olympia Haarlem hernam de leiding onmiddellijk in de 2e4. Dinet Oosting begon met een honkslag en scoorde op een one-out triple van Shareday Christina, die later zelf uitging bij een steelpoging na een pick-off op het derde honk.

In de vijfde leek Olympia Haarlem nog een punt te gaan scoren. Met één uit kreeg Rachel van Veen vier wijd en sloeg pinch-hitter Ellen Roberts een honkslag wat resulteerde in een werpsterswissel. Femke Duffhues nam het over en kreeg een 'force play-grounder' en een vangbal die de inning afsloten. Ze kreeg vervolgens drie nullen op rij in de zesde.FysioExpert Olympia Haarlem - Terrasvogels 3-0 (game 2)
RHE
Terrasvogels1001000-280
FysioExpert Olympia Haarlem110100X-370
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnett, L (3-2)4.151733

Femke Duffhues1.2-----

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (2-0)741822
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijs-16:10 uur.
Speeltijd-1:30 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,6° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.