Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Roef! in top-4 na dubbele winst tegen Talent Team
English

MOERGESTEL - Na zaterdag hun double-header te hebben gedeeld tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem won Roef! zondag (30 april) hun double-header tegen het Talent Team Holland. Roef! won met 7-0 en 8-1 en sloot beide wedstrijden af via de mercy-rule.

Het Talent Team heeft nu alle zes gespeelde wedstrijden tot nu toe verloren en alle wedstrijden werden afgelsoten via de punten-verschil mercy-rule.

Met de dubbele overwinning klom Roef! naar de top-4 en deelt de derde plek nu met Tex Town Tigers, dat vandaag deelde met Sparks Haarlem.

Voor deze double-header was een geheel vrouwelijke official crew aangesteld, wat zeer zeldzaam is, waaronder twee uit België en twee uit Nederland. De Umpires waren Bianca Dweelaard en Britt Nielandt, terwijl Brendy De Smet en Karin Pieneman de Official Scorers waren. Nielandt en De Smet zijn de Belgische officials die actief zjn in de hoogste Nederlandse afdeling.

(30 april)

Compleet Speelschema
Roef! vs. Talent Team Holland (game one)
In de opener kon Roef! niet echt afstand nemen en stond na vier innings slechts met 2-0 voor. De ploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de vijfde inning met het mercy-rule verschil van zeven punten te bereiken.

Nadat Roef-starter Mikayla Endicott driemaal drie slag had gegooid in de eerste helft van de eerste inning openden haar teamgenoten even later de score. Roef! scoorde eenmaal, maar het had meer kunnen zijn. Lead-off hitter Wies Ligtvoet werd geraakt door een worp van starter Nicole van Eijl. Ze stal het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Kim Donkers, die zelf opschoof na een grounder. Donkers probeerder vervolgens te scoren op een honkslag van Manon van Alebeek, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van midveldster Yindi Beekveldt naar catcher Rhowan Stuart. Hierna volgde een fout op een klap van Eva va Knegsel en de tweede loopsters schoven op naar het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal. Zij bleven achter, want Van Eijl sloot de inning af met een strikeout.

Het Talent Team werd weer op rij uitgeschakeld in de tweede inning, waarna Roef! weer twee loopsters achterliet in de thuishelft van deze inning. Lead-off hitter Sophie Verdaasdonk sloeg een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een doorgeschoten bal, maar daarna (met één uit) werd ze uitgeschakeld bij een poging te scoren op een squeeze-stootslag richting pitcher van Gini Ketelaars. Wies Ligtvoet volgde met een honkslag, waarna Lisa Hop de nieuwe pitcher werd. Een volgende 'comeback-grounder' leidde tot de volgende nul. Kim Donkers sloeg de bal naar Hop, die probeerde Ketelaars gedwongen uit te schakelen op het derde honk, maar iedereen was safe. Toen de bal hierna naar het derde eerste honk werd gegooig probeerde Ketelaars te scoren, maar werd alsnog uitgeschakeld.

In de 1e3, met twee uit, sloeg Rose Mwaro de enige honkslag voor het Talent Team. Ze stal het tweede honk, maar bleef daarna achter.

Roef! voegde het tweede punt toe in de vierde. Isa Los begon met een honkslag, schoof op na een foute aangooi en scoorde toen er een nieuwe foute aangooi volgde op een opofferingsstootslag van Sophie Verdaasdonk.

In de 2e5 scoorde Roef! vijf punten om het verschil op zeven te brengen. De honken kwamen vol te staan toen Kim Donkers opende met een honkslag, Cindy van der Zanden vier wijd kreeg en een 'force play-grounder' van Manon van Alebeek eindigde in een fout. Een werpsterswissel en vijf verdedigende wissels volgden. Nieuwe pitcher Myrthe Kesseler gooide vier wijd op Eva van Knegsel, resulterend in een punt, waarna een wilde worp het volgende punt opleverde. Een opofferingsslag van Isa Los en een honkslag van Sophie Verdaasdonk verhoogden de stand naar 6-0. De honken kwamen weer vol te staan toen Naftely Pietersz het honk bereikte na een fout en Maureen van Poorten een honkslag sloeg. Hierna werd Van Poorten gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Wies Ligtvoet, maar dat bracht ook het zevende punt binnen en sloot de wedstrijd af.Roef! - Talent Team Holland 7-0 (5 inn.) (game 1)
RHE
Talent Team Holland00000 -015
Roef!10015 -780
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Nicole van Eijl, L (0-1)1.21-411

Lisa Hop2.111241

Myrthe Kesseler0.2-1221

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (2-2)4.210-1--

Manon van Alebeek, SV (1)0.111---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-geen.
Scoreboard Operator-Karin Pieneman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:25 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,8° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 33%.
Roef! v. Talent Team Holland (game two)
In de tweede wedstrijd sloeg Roef! met vier punten toe in de tweede helft van de eerste inning op starter Sanne Debognies om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Met één uit sloegen Kim Donkers en Isa Los een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Manon van Alebeek. Eva van Knegsel volgde met een 2-run single. De honken raakten opnieuw vol toen Naftely Pietersz vier wijd kreeg en dit keer was het Charlotte Haen die een 2-run single afleverde.

In de tweede inning scoorde het Talent Team hun enige punt van de dag. Het punt was pas het derde in zes wedstrijden. Uchenna Jong Loy opende met een honkslag. Toen volgende slagvrouw Rhowan Stuart ook een honkslag sloeg probeerde ze het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld. Stuart bereikte het tweede honk op de aangooi en kwam op het derde honk toen Charlotte Drijvers de derde opeenvolgende honkslag sloeg. Stuart scoorde vervolgens op een grounder van Britt Amersfoort, maar Drijvers strandde op het derde honk.

Roef! voegde weer twee punten toe in de 2e2 op nieuwe pitcher Roos-Marijn Kramer. Met één uit sloeg Kim Donkers een honkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Isa Los. De honken kwamen hierna vol te staan toen Manon van Alebeek en Eva van Knegsel beiden vier wijd kregen. Met twee uit scoorde Los het volgende punt na een doorgeschoten bal.

In de 1e3 kreeg het Talent Team loopsters op het tweede en derde honk, maar wist niet te scoren. Met twee uit sloegen Lisa Hop en Feline Poot beiden een honkslag, maar bleven achter op het tweede en derde honk, omdat starter Marjolein Merkx afsloot met een strikeout.

Roef! verhoogde de stand naar 8-1 in hun derde slagbeurt. Met één uit kreeg Maureen van Poorten vier wijd en sloeg Kim Donkers een honkslag. Beiden scoorden toen Isa Los haar tweede driehonkslag in de wedstrijd sloeg. Op zaterdag was Annemiek Jansen, haar voormalige teamgenoot bij Tex Town Tigers, de eerste speelster dit seizoen die twee driehonkslagen sloeg in één wedstrijd.

De punten waren ook de laatste in deze wedstrijd. Judith van den Berg gooide de laatste twee innings voor Roef! In haar debuut op het hoogste niveau kreeg ze drie nullen op rij in de vierde inning. In de vijfde gooide ze vier wijd op pinch-hitter Rose Mwaro, maar hierna eindigde een stootslag van Yindi Beekveldt in een dubbelspel.Roef! - Talent Team Holland 8-1 (4½ inn.) (game 2)
RHE
Talent Team Holland01000 -152
Roef!4220X -880
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Sanne Debognies, L (0-1)1-1443

Roos-Marijn Kramer1.233443

Myrthe Kesseler1.11----

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (2-2)33-511

Judith van den Berg211---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Bianca Dweelaard.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-geen.
Scoreboard Operator-Karin Pieneman.
Aanvangstijd-15:55 uur.
Speeltijd-1:15 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Judith van den Berg (Roef!) debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,4° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.