Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx & Marco Stoovelaar)

Roef! en Terrasvogels delen 'close games' in double-header
English

MOERGESTEL - De twee wedstrijden die Roef! en Terrasvogels speelden in double-header op zaterdag (4 mei) waren 'close' en dat resulteerde in een puntendeling. Terrasvogels won de met een 3-2 stand, waarna Roef! het tweede duel met 5-3 won. Het was een koude dag met een gemiddelde temperatuur van 7,8 graden Celsius toen de eerste wedstrijden van start gingen, maar met een gevoelstemperatuur van 4,2 graden. Bovendien stond er een stevige wind.

In de openingswedstrijd stond Terrasvogels achter, maar besliste het duel in de zesde inning door tweemaal te scoren.

In de tweede wedstrijd was het Roef! dat achterstond, maar de ontmoeting daarna in eigen voordeel omdraaide.

Vandaag was het Nationale Herdenkingsdag. Op 4 mei zijn er op vele plaatsen in het land herdenkingen. Om 20:00 uur is de Nationale Herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

Wanneer 4 mei een dag in het weekeinde is beginnen de wedstrijden op een eerder tijdstip. Meestal om 12 uur, net zoals dat vandaag het geval was. Niet alleen om op tijd de wedstrijd te kunnen afsluiten, maar ook om diegenen in de gelegenheid te stellen die herdenkingen bij willen wonen.

(4 mei)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

De openingswedstrijd was een pitchingduel tussen Rachael Knapp (Roef!) en Roos-Marijn Kramer (Terrasvogels). Roef! 'outhitte' Terrasvogels met 6-4, maar werd na tweemaal te hebben gescoord in de eerste inning puntloos gehouden. Terrasvogels draaide het duel om en besliste het treffen in de zesde inning.

Rachael Knapp kreeg drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning, waarna ze werd gesteund met twee punten in de tweede helft van deze openingsinning. Wies Ligtvoet begon met een driehonkslag en scoorde het eerste punt op een hiernavolgende honkslag van Kim Donkers. Met twee uit leverde Isa Los een tweehonkslag af en dat stelde Donkers in staat het tweede punt te scoren.

Voor Roef! stopte het scoren daarna. In het restant van de wedstrijd kreeg de ploeg nog een paar loopsters in scoringspositie, maar bleef puntloos.

In de 1e2 halveerde Terrasvogels de achterstand. Karin Tuk begon met vier wijd en bereikte het derde honk op twee grounders. Ze scoorde even later op een driehonkslag van Bobbi Scheurkogel, die zelf achterbleef, want Knapp sloot af met een strikeout.

...Jessica Waasdorp...
...'game-winning 2-run single'...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de vierde inning kwam Roef! weer in scoringspositie. Met twee uit kregen Sophie Verdaasdonk en Amy Udink beiden vier wijd, maar bleven achter.

Een andere Roef!-loopster strandde op het tweede honk in de vijfde. Met één uit kwam Kim Donkers op het tweede honk na een outfield-fout, maar bleef daar achter.

Terrasvogels liet een loopster achter op het tweede honk in de derde inning, waarna de ploeg op rij werd uitgeschakeld in de volgende twee slagbeurten. De ploeg sloeg daarna toe met twee punten op drie honkslagen met twee uit in de 1e6. Met één uit sloeg Katharina Szalay een honkslag en bereikte het derde honk op een 2-out single van Karin Tuk, die op de aangooi opschoof naar het tweede honk. De twee loopsters scoorden daarna beiden op een honkslag van Jessica Waasdorp om Terrasvogels op een 3-2 voorsprong te zetten.

Roef! kreeg even later de volgende loopster in scoringspositie, maar liet wederom een loopster achter op het tweede honk.

Roef! kreeg een grotere kans langszij te komen in de 2e7. Met één uit sloeg Wies Ligtvoet een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een wilde worp. Volgende slagvrouw Kim Donkers kreeg vier wijd en schoof op na een grounder, die Ligtvoet op het derde honk hield. De twee loopsters bleven achter op het tweede en derde honk, want een pop-fly maakte een einde aan de inning en de wedstrijd.Roef! - Terrasvogels 2-3
RHE
Terrasvogels0100020-341
Roef!2000000-261
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (7-0)743622

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Rachael Knapp, L (3-2)7101433
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Hannie Mulders.
Aanvangstijd-12:00 uur.
Speeltijd-1:40 uur.
Locatie-Sportpark 'De Groote Wielen', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8,6° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtgheid 61%.
Game 2

Terrasvogels had een goede start en scoorde twee punten in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Marjolein Merkx. Ze raakte lead-off hitter Yindi Beekveldt met een worp, waarna de honken vol kwamen te staan met één uit toe ze vier wijd gooide op Lizzie Clarijs en Karin Tuk. Het eerste punt werd daarna gescoord op een grounder van Jessica Waasdorp en een honkslag van Ella Krommendijk bracht Clarijs over de plaat. Temporary runner Waasdorp (die liep voor Tuk) werd ook doorgestuurd, maar zij werd uitgeschakeld op de plaat.

Roef! antwoordde met drie punten in de eigen eerste slagbeurt op starter Roos-Marijn Kramer. Wies Ligtvoet opende met een infield-hit en stal het tweede honk. Met één uit scoorde ze vanaf het tweede honk op een stootslag-honkslag van Isa Los. Nadat Los het tweede honk had gestolen schoof ze op na een grounder en scoorde de gelijkmaker op een honkslag van Sophie Verdaasdonk. Die werd de derde loopsters in deze slagbeurt die het tweede honk stal, waarna ze scoorde op een driehonkslag van Cindy van der Zanden. Kramer sloot af met een strikeout, maar Roef! stond nu met 3-2 voor.

Na een onderbreking van vier minuten vanwege hagel kwam Roef! weer in scoringspositie in de 2e2. Charlotte Drijvers begon met vier wijd en Onaisha Franka bereikte het honk met een stootslag-honkslag, maar de twee bleven achter op het tweede en derde honk.

In zowel de derde als de vierde inning verzuimde Roef! weer tot scoren te komen en liet totaal vijf loopsters achter.

...Cindy van der Zanden...
...triple, homerun, 2 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
In de derde begonnen Elizabeth Snow en Sophie Verdaasdonk (stootslag) met honkslagen. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Charlotte Drijvers werd geraakt door een worp. De drie bleven achter toen Kramer opnieuw afsloot met een strikeout.

In de vierde, op nieuwe pitcher Lizzie Clarijs, met één uit, bereikten Kim Donkers en Isa Los beiden het honk na een fout. Ze strandden op het tweede en derde honk.

Roef! scoorde daarna het vierde punt in de vijfde inning toen Cindy van der Zanden opende met een homerun.

De thuisploeg voegde nog een punt toe in de zesde. Wies Ligtvoet begon met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte op een opofferingsstootslag van Kim Donkers. Met twee uit en nadat Elizabeth Snow was geraakt door een worp scoorde Ligtvoet toen Sophie Verdaasdonk na een fout op het honk kwam.

Terrasvogels lukte het niet in scoringspositie te komen vanaf de tweede inning. De ploeg strandde tweemaal een loopster op het eerste honk tot en met de vijfde inning. In de zesde, met één uit, kwam de ploeg weer op de honken, maar twee loopsters werden gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk.

Met een 5-2 achterstand scoorde Terrasvogels weer een punt in de 1e7. Bobbi Scheurkogel begon met vier wijd en dat leidde tot een werpsterswissel. Kim Horsten nam het over, maar zij werd begroet met een honkslag van Gabi Obia. De twee loopsters schoven op na een grounder van Desiree Adriaansz, waarna het punt werd gescoord op een hiernavolgende grounder van Yindi Beekveldt. Een grounder van Katharina Szalay maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd.Roef! - Terrasvogels 5-3
RHE
Terrasvogels2000001-343
Roef!300011X-590
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (7-1)331733

Lizzie Clarijs33-221

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (4-0)6 (*)34333

Kim Horsten, SV (1)1--1--
(*) - Merkx gooide op één slagvrouw in de zevende inning

Homerun: Roef!: Cindy van der Zanden (2)(5e,solo,0 uit,op Clarijs).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Bianca Dweelaard.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Hannie Mulders.
Aanvangstijd-14:10 uur.
Speeltijd-1:42 uur.
Locatie-Sportpark 'De Groote Wielen', Moergestel.

Game Notes:
4-minuten onderbreking wegens hagel na afloop van de eerste inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,1° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.