Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Softbal-oefenseizoen begint zaterdag
English

AMSTERDAM - Het oefenseizoen softbal begint komend weekeinde (9-10 maart) met het twee dagen durende Pre-Season Tournament, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Roef!. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de wedstrijden binnen gespeeld of buiten op het complex van Roef! in Moergestel, maar dit jaar worden alle wedstrijden binnen gespeeld. Het weer voor het komende weekeinde is niet gunstig en bovendien is er op het veld van Roef! een renovatie gaande.

...Het speelschema van het Pre-Season Tournament...
De wedstrijden zullen worden gespeeld in Sporthal 'Reeshof' (hal 1) en Sporthal 'De Blaak' (hal 2), beide in Tilburg.

In totaal nemen er tien ploegen deel aan de twaalfde editie van het toernooi, waaronder drie uit het buitenland, namelijk Eagles Praha (Tsjechië), Bonn Capitals (Duitsland) en Hoboken Pioneers (België). Roef! en Twins Oosterhout zijn de enige twee teams die dit seizoen uitkomen in de Golden League. Er zijn drie ploegen uit de Silver League: Onze Gezellen, Red Lions en UVV. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door DVH en Roef! 2.

De tien ploegen zijn verdeeld in twee poules van vijf teams.
In Poule A spelen DVH, Eagles Praha, Onze Gezellen, Red Lions en Roef!.
In Poule B wordt gespeeld door Bonn Capitals, Hoboken Pioneers, Roef! 2, Twins Oosterhout en UVV.

De eerste wedstrijden worden zaterdag om 9 uur 's morgens gespeeld. De finale staat voor zondagmiddag om 16:00 uur op het programma.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Terrasvogels.

In januari won Roef! het jaarlijkse internationale Indoor Cup-toernooi voor het derde opeenvolgende jaar en werd de eerste ploeg die dit presteerde de historie van dit evenement in Schiedam.

Volgende week, op zaterdag 16 maart, is Twins Oosterhout de eerste Golden League-ploeg die een buitenwedstrijd op de agenda heeft staan. De ploeg speelt dan een double-header op eigen veld tegen Quick Amersfoort.

Een week later, op zaterdag 23 maart, spelen Golden League-teams Hoofddorp Pioniers, Terrasvogels en Roef! een driekamp in Hoofddorp. De volgende dag speelt Twins Oosterhout een double-header tegen het Belgische Hoboken Pioneers. In datzelfde weekeinde staat ook de jaarlijkse Midden Nederland Cup op het programma op de velden van Hilversum Hurricanes in Loosdrecht.

Regerend landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem, Sparks Haarlem, DSS en Tex Town Tigers spelen hun eerste oefenewedstrijd niet voor 29 maart. In dat weekeinde nemen deze vier ploegen deel aan het jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi op het complex van Tex Town Tigers in Enschede.

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie, Internationale Toernooien en Meer

Voorlopige Rosters Golden League per 8 maart

(8 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.