Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Vijf teams in strijd voor Finale Pre-Season Tournament
English

TILBURG - Het oefenseizoen softbal ging zaterdag (9 maart) van start met Dag 1 van het jaarlijkse internationale Pre-Season Tournament, dat wordt georganiseerd door Roef!. Alle wedstrijden worden binnen gespeeld, waarbij Sporthal 'Reeshof' en Sporthal 'De Blaak', beide in Tilburg, de speellocaties zijn.

Er nemen tien ploegen deel aan de twaalfde editie van het toernooi, waaronder drie uit het buitenland, namelijk Eagles Praha (Tsjechië), Bonn Capitals (Duitsland) en Hoboken Pioneers (België). Roef! en Twins Oosterhout zijn de enige twee teams die dit seizoen uitkomen in de Golden League. Er zijn drie ploegen uit de Silver League: Onze Gezellen, Red Lions en UVV. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door DVH en Roef! 2.

Op zaterdag werden er veertien wedstrijden gespeeld in de twee sporthallen in Tilburg. Op zondag worden de wedstrijden om de eindrangschikking gespeeld, maar daarvoor staan er nog een paar cruciale wedstrijden op het programma in de twee poules.

In Poule A zijn zowel Red Lions als Roef! nog ongeslagen. Echter, Red Lions heeft drie wedstrijden gewonnen, terwijl Roef! tweemaal won een eenmaal gelijk speelde. Eén van deze twee teams zal doorgaan naar de Finale. Op zondag, om 10:20 uur in Sporthal 'Reeshof', staande de twee teams tegenover elkaar en de winnaar zal de Finale bereiken.

Red Lions, dat vorig seizoen promoveerde naar de Silver League, won vandaag van Onze Gezellen (4-0), DVH (5-1) en Eagles Praha (3-2). Roef! opende het evenement met een vroege ochtendwedstrijd om 9 uur tegen de Tsjechen en dat duel eindigde in 3-3. Hierna won de organiserende ploeg nipt van DVH (1-0) en Onze Gezellen (2-1).

In Poule B zijn er drie kandidaten voor de Finale. Twins Oosterhout en UVV zijn beide nog ongeslagen.

Vandaag openden de ploegen in Poule B tegen elkaar en dat duel eindigde met een 1-1 stand. Hierna versloeg Twins Roef! 2 (8-1) en Hoboken Pioneers (4-0). UVV zou vervolgens winnen tegen Hoboken (9-1) en Bonn Capitals (5-0).

Op zondag hebben Twins en UVV allebei nog één wedstrijd te spelen. Twins ontmoet Bonn en UVV sluit af tegen Roef! 2. Wanneer beide teams winnen zullen ze de eerste plaats delen en omdat ook het onderlinge duel met een gelijke stand eindigde zal een punten-formule moeten worden ingezet om tot een beslissing te komen.

Echter, wanneer Twins en UVV zondag beide hun wedstrijd verliezen kan een andere ploeg bezit nemen van de eerste plaats. Roef! 2 staat na zaterdag op 1-1 en heeft nog twee wedstrijden te spelen. De ploeg begint zondag tegen Hoboken en sluit daarna af tegen UVV. Dus wanneer de twee favorieten beide met lege handen zouden staan en Roef! 2 tweemaal wint zal het zich plaatsen voor de Finale.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Terrasvogels.

(9 maart)

Uitslagen van de zaterdag-wedstrijden

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie, Internationale Toernooien en Meer