Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Groepsindelingen bekend gemaakt voor Olympische Softbal Kwalificatie
English

LAUSANNE (Zwitserland) - De groepsindelingen en het speelschema voor twee Olympische Kwalificatie Softbal Toernooien zij woensdag (10 juli) bekend gemaakt op het hoofdkantoor van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) in Lausanne, Zwitserland. Daar werd rechtstreeks de loting verricht voor de Europe/Africa Qualifer en Asia/Oceania Qualifier. De winnaars van deze evenemente plaatsen zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar die zullen worden gehouden in Tokyo (Japan).

,,Nu weten alle teams die als doel hebben zich te plaatsen voor Tokyo 2020 hun rivalen en de 'road to Tokyo' is duidelijk voor iedereen'', aldus WBSC Softball Chairman Tommy Velazquez, die deelnam aan de loting van de bekendmaking. ,,In de komende maanden zal de wereld de beste softballanden in actie zien voor de Olympische droom, waarbij er slechts vier plaatsen beschikaar zijn in de komende Olympische Spelen. Heel veel geluk voor iedereen.''

Zes landen zullen deelneme aan het Olympisch softbal-toernooi. Twee daarvan hebben zich al geplaatst. Japan als gastland en de USA door het winnen van de titel op het Wereldkampioenschap vorig jaar in Chiba (Japan).

De WBSC Softball Europe/Africa Qualifier wordt gehouden van 23 t/m 27 juli op Sportpark 'De Paperclip', het complex van honkbal- en softbal-vereniging UVV in Vleuten/Utrecht (Nederland). Als organiserend land werd Nederland als groepshoofd ingedeeld in Groep A, terwijl Italië deze positie kreeg in Groep B als regerend Europees kampioen. Afgelopen zaterdag won Italië met 3-2 van Nederland in de Finale van het Europees Kampioenschap in Ostrava (Tsjechië). Tijdens de Kampioenschap plaatsten de zes beste landen zich voor de Qualifier. Botswana en Zuid-Afrika plaatsten zich namens het Afrikaanse continent tijdens het Afrikaans Softbal Kampioenschap eerder dit jaar.

Tijdens de loting kreeg Nederland in Groep A gezelschap van Groot-Brittannië, Spanje en Zuid-Afrika. In Groep B ontmoet Italië Botswana, Frankrijk en Tsjechië.

De Opening Round Robin wordt gespeeld op 23, 24 en 25 juli. Op deze dagen worden er telkens vier wedstrijden gespeeld. De twee beste teams van elke groep gaan daarna door naar de Super Round. In deze ronde worden er dagelijks twee wedstrijden gespeeld op 26 en 27 juli. De aanvangstijden worden later bekend gemaakt.

Nederland opent het evenement tegen Zuid-Afrika en ontmoet daarna Spanje en Groot-Brittannië op de volgende twee dagen. Europees kampioen Italië speelt achtereenvolgens tegen Botswana, Tsjechië en Frankrijk.

De loting voor de groepsindelingen werd ook verricht voor de WBSC Softball Asia/Oceania Qualifier, die van 24 t/m 28 september zal plaatsvinden in Shanghai (China). Daar nemen de zes beste teams van de Asian Softball Cup deel, plus de twee hoogstgeplaatste landen op de ranglijst uit Oceanië. De winnaar van dit evenement zal de laatste ticket verdienen voor deelname aan het Olympisch Toernooi.

In Groep A spelen China, de Filippijnen, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.
De teams in Groep B zijn Australië, Chinese Taipei, Hong Kong en Indonesië.

Tussen deze twee toernooien in staat de WBSC Softball Americas Qualifier op het programma in Surrey (Canada) waar wordr gespeeld van 25 augustus tot en met 1 september. De loting voor dit uit twaalf ploegen bestaande evenement vond in april plaats. De twee beste teams van deze Qualifier gaan naar de Olympische Spelen.

Groep A ziet er in Surrey als volgt uit: Argentinië, Canada, Bahamas, Cuba, Guatemala en Puerto Rico.
In Groep B spelen Brazilië, de Britse Maagdeneilanden, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Peru en Venezuela.

(10 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.